background img
banner
banner

Πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλυκής για την εξεύρεση στέγης

ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Αναφορά στην πορεία του Συλλόγου Αλυκής αλλά και στους κοντινούς στόχους που έχουν τεθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη της Αιγιάλειας για την πλούσια δράση του ώστε “να ενεργοποιήσουμε κι άλλους συμπολίτες μας να έρθουν κοντά μας και να σταθούν αρωγοί και συμμέτοχοι στις δράσεις μας, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε όποιον μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση στέγης για τη συνέχιση του έργου μας.” κάνει το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγίου “Ο Άγιος Νικόλαος”.
Ο Σύλλογος της Αλυκής, ένας σύλλογος της Αιγιάλειας που από την πρώτη μέρα της ιδρυσής του έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της παραλίας της Αλυκής.

Έχει αλλάξει η εικόνα της Αλυκής προς το καλύτερο

Ξεκίνησε το 2000 και από τότε η παρουσία του συλλόγου είναι καταλυτική για την πρώτη παραλία του Αιγίου. Η εικόνα έχει αλλάξει, και πλέον η παραλία της Αλυκής έχει την τελευταία δεκαετία Γαλάζια Σημαία. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, έπαιξε η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού. Ο Σύλλογος με την πλούσια δράση του κατάφερε με πολύ κόπο, να συμβάλλει στην αλλαγή της εικόνας όλης της παραλιακής ζώνης. Οι συνεχείς δενδροφυτεύσεις με αρμυρίκια, ακόμα και φοίνικες, σήμερα έχουν ομορφύνει το παραλιακό μέτωπο, καθώς επίσης και η τοποθέτηση ομπρελών και καλαθιών για τα σκουπίδια σε όλο το μήκος της παραλίας, έχουν βοηθήσει στην γενικότερη αναβάθμιση της κοντινότερης παραλίας του Αιγίου.
Σε όλες αυτές τις δράσεις, σημαντικό ρόλο είχαν όλα ανεξαιρέτως τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου, οι Χορηγοί, οι Εθελοντές που πολλές φορές συμμετείχαν και βοήθησαν, αλλά και οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, που στάθηκαν δίπλα στις προσπάθειες που έγιναν και τις στήριξαν.

Προτεραιότητα σε περιβαλλοντικές δράσεις

“Ο Σύλλογός μας, αισθάνεται υπερήφανος, γιατί στον Πολιτιστικό τομέα καθιέρωσε μία μεγάλη ετήσια εκδήλωση, τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ στην ΑΛΥΚΗ, που γίνονται κάθε χρόνο από το 2000 και μετά, αναβιώνοντας ένα έθιμο που κράταγε πριν από τον πόλεμο. Ακόμα γιορτάζουμε κάθε χρόνο τη γιορτή του συλλόγου μας, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, προστάτη μας, στο γραφικό εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα, με αρτοκλασία και δεξίωση στα μέλη, τους φίλους και τις αρχές της πόλης. Επίσης κάθε καλοκαίρι, διοργανώνουμε τον Αύγουστο κάποια εκδήλωση στην παραλία με την συμμετοχή των επισκεπτών και των λουομένων.” σημειώνει στο Protionline.gr  ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκου Παπαδόπουλος που ζητά από τον κόσμο να αγνοήσει τις επιστολές που διακινήθηκαν από μέλος του Συλλόγου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ, αφού ο Σύλλογος δε σκοπεύει να κόψει ούτε φέτος πρωτοχρονιάτικη πίτα.
“ Στο Περιβαλλοντικό τομέα, φροντίζουμε όσο το δυνατόν, να διατηρούμε το παραλιακό μέτωπο καθαρό, αφού καθαρίζουμε σε καθημερινή βάση την παραλία από σκουπίδια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλές φορές οργανώνουμε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού της παραλίας και του Βιοτόπου, όπως στις αρχές Ιουνίου που είναι η παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος, συμμετέχουμε κάθε χρόνο στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Let’s Do it Greece, αλλά και σε περιοδικές Δράσεις Καθαρισμού της ακτής, με τη συμμετοχή Σχολείων, Συλλόγων, Φορέων, Προσκόπων, Εθελοντών, τοπικών Αρχών και Δήμου. Δράσεις που σκοπό έχουν να αφυπνίσουν την Περιβαλλοντική Συνείδηση των συμπολιτών μας, αλλά και την ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων.”, καταλήγει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Σε αναζήτηση στέγης

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε η διεύρυνση του συλλόγου, με νέα μέλη, σκοπεύοντας στην ενεργοποίηση περισσότερων συμπολιτών, που θα επιθυμούσαν να συστρατευθούν, και από κοινού να επεκτείνουν και να στηρίξουν τις δράσεις του Συλλόγου, γι΄ αυτό το λόγο μειώθηκε και το ποσό εγγραφής μέλους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει θέσει στόχο την ανεύρεση στέγης για το σύλλογό, γι΄ αυτό και απευθύνει ανοικτή Πρόσκληση σε όποιον συμπολίτη θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό. “Τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν οι Δημοτικές Αρχές να μας παραχωρήσουν κάποιο χώρο, γι΄ αυτό και σήμερα κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας για γραφείο ή για χώρο που θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε ένα κοντέϊνερ που διαθέτουμε και να λειτουργήσει ως γραφείο του Συλλόγου.” τονίζει ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, ότι την τελευταία οκταετία, ο Σύλλογος κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για την διαπλάτυνση και τη διάνοιξη κάθετων δρόμων, που να συνδέουν τον παραλιακό δρόμο με την οδό Παυσανίου, αλλά και με τα Διγελιώτικα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η παραλιακή ζώνη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr