background img
banner
banner

Αίτημα για συμπληρωματική πρόσληψη προσωπικού

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε τροποποίηση ιεράρχησης αναγκών ώστε να υποβληθεί συμπληρωματικό αίτημα προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα έτους 2017, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στην τελευταία συνεδρίασή του. Από πλευράς δήμου εστάλη συµπληρωµατικό αίτηµα, κατόπιν επανεξέτασης των αναγκών του.

Μάλιστα, σε εγκύκλιο του περασμένου Ιουνίου του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται ότι οι ΟΤΑ α’ βαθµού και τα ΝΠ αυτών που ήδη έχουν αποστείλει σχετικό αίτηµα στο πλαίσιο της εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ., δεν απαιτείται να προβούν σε καµία περαιτέρω ενέργεια, µπορούν όµως να αποστείλουν συµπληρωµατικό αίτηµα, κατόπιν επανεξέτασης των αναγκών τους. Στην περίπτωση αυτή, στον πίνακα του νέου αιτήµατος αποτυπώνεται το σύνολο των αναγκών του δήμου, δηλαδή τόσο οι ήδη υποβληθείσες ανάγκες τους όσο και οι νέες που προέκυψαν κατόπιν επανεξέτασης των αναγκών του, µε ανάλυση όλων αυτών ανά εργασιακή σχέση, κατηγορία εκπαίδευσης, κλάδο-ειδικότητα και ανταποδοτική υπηρεσία και µε προσδιορισµό της σειράς προτεραιότητάς τους. Σηµειώνεται ότι µε την απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου δύναται να τροποποιηθεί η ιεράρχηση των αναγκών σύµφωνα µε τα νεότερα δεδοµένα και ως εκ τούτου να καταγραφεί στον πίνακα διαφορετική σειρά προτεραιότητας σε σχέση µε το προηγούµενο αίτηµα.

Με απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου τον Ιούλιο, είχαν συσταθεί 21 νέες οργανικές θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και συγκεκριµένα 6 θέσεις οδηγών αυτοκινήτων καθαριότητας (Απορριµµατοφόρα), 1 θέση ∆Ε χειριστών µηχανηµάτων έργων, 14 θέσεις ΥΕ εργατών καθαριότητας, προκειµένου αυτές (µαζί µε τις υφιστάµενες κενές) να πληρωθούν στη συνέχεια µε διενέργεια διαγωνισµού υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και να επιτευχθεί µε τον τρόπο αυτό η πλήρης κάλυψη των αναγκών των εν λόγω υπηρεσιών. Η απόφαση εγκρίθηκε τον Αύγουστο από τον Γενικό Γραµµατέα Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων.

Σε περίπτωση που στους Ο.Ε.Υ. των φορέων υφίστανται οργανικές θέσεις προσωπικού ειδικοτήτων που µπορούν να καλύψουν ανάγκες ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, οι οποίες ωστόσο παραµένουν κενές, θα πρέπει να αποσταλεί άµεσα στο ΥΠ.ΕΣ. το σχετικό αίτηµα για την κάλυψη των θέσεων αυτών. Το συµπληρωµατικό αίτηµα (σε συνέχεια της ειλημμένης απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου) από τον δήμο Αιγιαλείας περιλαµβάνει την πρόσληψη 24 ατόµων, µονίµου προσωπικού ∆ηµοσίου ∆ικαίου για τη στελέχωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του ∆ήµου για τις εξής κατά αριθµό ατόµων ειδικότητες: 17 ατόµων κατηγορίας/κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, 6 ατόµων κατηγορίας/κλάδου ∆Ε Οδηγών Αυτοκινήτων Καθαριότητας (Απορριµµατοφόρα), 1 ατόµου κατηγορίας/κλάδου ∆Ε Χειριστών Μηχανηµάτων Έργων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr