background img
banner
banner

Ένα ιατρείο… σαν καινούριο!

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σε λειτουργία τίθεται ξανά από την προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, το Αγροτικό Ιατρείο Ροδοδάφνης το οποίο, όχι μόνο στελεχώθηκε με ιατρό, αλλά ανακαινίστηκε πλήρως και εκσυγχρονίστηκε, έτσι ώστε να προσφέρονται άμεσα οι προβλεπόμενες υπηρεσίες στους δημότες.

Η επαναλειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου έρχεται να… λύσει τα χέρια των κατοίκων που αναγκάζονταν για μία συνταγογράφηση να μεταβαίνουν είτε στο Αίγιο είτε στο Αγροτικό Ιατρείο Αβύθου…

Το Αγροτικό Ιατρείο Ροδοδάφνης παρέμενε κλειστό τους τελευταίους έξι μήνες ελλείψει ιατρού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι από Ροδοδάφνη, Άγιο Κωνσταντίνο και Φασουλέικα να υφίστανται ταλαιπωρία μεταβαίνοντας είτε στο Αίγιο είτε στο Ιατρείο της Αβύθου για να εξυπηρετηθούν. Η επαναλειτουργία του Ιατρείου Ροδοδάφνης κρίθηκε επιβεβλημένη, δεδομένου ότι καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφικά περιοχή και αποτελεί το αποκούμπι των κατοίκων και κυρίως των ηλικιωμένων που δεν δύνανται να κάνουν χιλιόμετρα για να βρουν γιατρό να τους συνταγογραφήσει τα φάρμακά τους.

Στο διάστημα που δεν λειτουργούσε και μέχρι να πληρωθεί η θέση του γιατρού, από πλευράς δήμου, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου του Αγροτικού Ιατρείου στην Ροδοδάφνη. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στo “protionline.gr” ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιάλειας Μιχάλης Κυριακόπουλος, ΄΄το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως και η εικόνα του θα είναι και εξωτερικά εντελώς διαφορετική όταν ολοκληρωθούν και οι ελαιοχρωματισμοί στην πρόσοψή του, που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες΄΄. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, στο εσωτερικό, το κτίριο εκσυγχρονίστηκε έτσι ώστε να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους κατοίκους.

Σημαντικές παρεμβάσεις

΄΄Βάφτηκαν όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι, έγιναν αλλαγές κουφωμάτων, τοποθετήθηκε κλιματισμός, ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες και έγιναν σαν καινούριες, αντικαταστάθηκαν τα γραφεία, τοποθετήθηκε νέο ψυγείο, καθώς και σύγχρονος εκτυπωτής για την εξυπηρέτηση των συνταγογραφήσεων΄΄, επισήμανε ο κ. Κυριακόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Πλέον έχουμε ένα σύγχρονο Αγροτικό Ιατρείο προς όφελος των κατοίκων των περιοχών Ροδοδάφνης, Αγίων Κωνσταντίνου και Φασουλέικων, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο΄΄.

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός έχει ήδη τοποθετηθεί, έχοντας μάλιστα και πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο για την διαμόρφωση του κτιρίου.
΄΄Οφείλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου γιατί εκτέλεσε με τον καλύτερο τόπο τις παρεμβάσεις αυτές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που είναι προς όφελος των κατοίκων και όλης της τοπικής κοινωνίας΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Οικοδομικές εργασίες στα σχολεία της Δυτ. Αιγιάλειας

Δεν είναι όμως μόνο το Αγροτικό Ιατρείο που ανακαινίστηκε στην Δυτική Αιγιάλεια. Ο τοπικός αντιδήμαρχος εκφράζει την ικανοποίησή του για τις πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν στα σχολεία, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο των Σχολικών Επιτροπών του δήμου αλλά και των διευθυντών των σχολείων που βοήθησαν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κυριακόπουλου, ΄΄έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στα Σχολεία Ροδοδάφνης, Αβύθου, Σελιανιτίκων και Καμαρών. Πρόκειται για οικοδομικές εργασίες που βελτίωσαν κατά πολύ την εικόνα των σχολείων, που είναι πλέον πιο καθαρά, πιο λειτουργικά αλλά και πιο ελκυστικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς…

΄΄Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρινόπουλο για τις παρεμβάσεις στα σχολεία μας, καθώς και τους διευθυντές που υποστήριξαν τα έργα και βοήθησαν για την ολοκλήρωσή τους με μεράκι και όρεξη για τα σχολεία μας΄΄, κατέληξε ο κ. Κυριακόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr