background img
banner
banner

Προσέγγισαν «απαλά και απλά» τις αλήθειες της ορθοδόξου πίστεως!

ΠΕΝΗΝΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου η κατασκηνωτική περίοδος για τα κορίτσια Δημοτικού –Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, καθώς έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης δεκαετίας και τη διακοπή δύο ετών για ανασύνταξη δυνάμεων και ανανέωση του δυναμικού της, η Πρόνοια και η Αγάπη του Θεού οδήγησε τα βήματα 50 νέων κατασκηνωτριών στο αγαπημένο μετόχι τ’ Ουρανού, το «Όραμα, στα Καλάβρυτα.

Στις εγκαταστάσεις του «Οράματος» τα παιδιά συμμετείχαν σε αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, πήραν μέρος σε πρωταθλήματα και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, είχαν κινηματογραφικές βραδιές, μαγείρεψαν, κολύμπησαν και ψυχαγωγήθηκαν με ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις. Η Πέμπτη 24η Αυγούστου αποκάλυψε στα νεαρά κορίτσια την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας και διασκέδασης, καθώς μόνα τους προετοίμασαν τα εδέσματα που πλούσια προσφέρθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στους καλεσμένους τους, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με χορούς, τραγούδια, άφθονα γέλια και παιχνίδια.

Το σημαντικότερο όμως όλων, πέρα από το πλούσιο πρόγραμμα και τις εναλλαγές του, ήταν ότι τα παιδιά προσέγγισαν από τρυφερή ακόμα ηλικία τις αλήθειες και τις αξίες της ορθοδόξου πίστεως «απαλά και απλά», βιώνοντας και επιλέγοντας μόνα τους την αλληλεγγύη, την αγάπη, την αλήθεια, την κατανόηση και την προσφορά. Σε αυτό συνέβαλαν τα αγιογραφικά και η καρδιακή τους προσέγγιση, τα λατρευτικά βιώματα που απλόχερα προσφέρθηκαν, κυρίως όμως η προσέγγιση στα Μυστήρια της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος εξομολόγησαν τις κατασκηνώτριες, οι οποίες, προετοιμασμένες και άξιες, το πρωί της Κυριακής, εκκλησιάστηκαν και μετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων στον ιστορικό ναό της Επανάστασης του 1821, στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Ως λειτουργός, ο π. Ιωακείμ μοιράστηκε με τα παιδιά τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία, η οποία κυριολεκτικά εκμηδενίζει τη χρονική απόσταση από τη στιγμή της κήρυξης της ελληνικής επανάστασης του 1821 ως την κατασκηνωτική περίοδο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr