background img
banner
banner

Παιδική παρέλαση, νυχτερινή και κάψιμο καρνάβαλου!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ-ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Οι βάσεις για την διοργάνωση ενός ξεχωριστού Παιδικού Καρναβαλιού που θα είναι πλαισιωμένο από πλούσιες εκδηλώσεις, μπήκαν στην συνάντηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας με τον Σύλλογο Εστίασης Αναψυχής αλλά και εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων της περιοχής, το βράδυ της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου.

Όπως φάνηκε, οι διοργανωτές προτίθενται να ανεβάσουν τον… πήχη ακόμη πιο ψηλά, μετατρέποντας το Αίγιο τον ερχόμενο Φεβρουάριο σε μία… απέραντη καρναβαλούπολη και μάλιστα όχι μόνο ένα σαββατοκύριακο, αλλά δύο!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μένιος Κουτρόπουλος, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης –Αναψυχής Στράτο Βαρδάκη αλλά και μέλη της περσινής καρναβαλικής επιτροπής, παρουσίασαν ένα πρώτο πλάνο έτσι όπως το σχεδίασαν στην πρώτη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κουτρόπουλου, η πρόταση είναι να διοργανωθεί και φέτος μία μεγάλη καρναβαλική παρέλαση για τα παιδιά και τους γονείς, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, αλλά να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και το τελευταίο σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, ΄΄πέρυσι, πιστέψαμε στο παιδικό καρναβάλι και παρότι είχαμε μόλις 19 ημέρες για να προετοιμαστούμε, το φέραμε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο. Φέτος έχουμε και τον χρόνο μπροστά μας αλλά και την εμπειρία για κάτι ακόμα καλύτερο. Στόχος μας είναι αν πέρυσι είχαμε 19 άρματα στην παρέλαση, φέτος να έχουμε 30!΄΄. Επιπλέον, ανέφερε ότι φέτος τα άρματα θα είναι τουλάχιστον τέσσερα, ένα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, ένα ο βασιλιάς καρνάβαλος που θα είναι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τράπεζας και δύο ακόμη. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του κ. Βαρδάκη ο οποίος μετέφερε τον απόηχο της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης, κάνοντας γνωστό πως οι διοργανωτές δέχθηκαν συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, επισήμανε ότι ακόμη κι αυτοί που πέρυσι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν, φέτος επιθυμούν να είναι στο παιδικό καρναβάλι! ΄΄Αφού έχουμε αυτές τις βάσεις από πέρυσι, στόχος είναι φέτος να διευρύνουμε τις εκδηλώσεις και να κάνουμε κάτι καλύτερο΄΄, σχολίασε ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης – Αναψυχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στόχος να δώσουν κίνητρο στους Αιγιώτες να βγουν από τα σπίτια τους!

Αναφορικά με τα δρώμενα που έχουν μπει στο πλάνο για το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς, ο κ. Κουτρόπουλος έκανε γνωστό ότι η πρόταση είναι να διοργανωθεί μία κεφάτη βραδινή παρέλαση το Σάββατο, με το πέρασμα ενός άρματος, ίσως του καρνάβαλου, από όλη την πόλη. Για παράδειγμα, όπως είπε, ένα άρμα στο οποίο θα επιβιβάζονται αρκετά άτομα μασκαρεμένα, θα παίζει μουσική δυνατά και θα παρασύρει τον κόσμο να ακολουθήσει.

Θα ξεκινήσει από την Κορίνθου, θα μπει στο κέντρο της πόλης και θα φτάσει μέχρι την παραλία, καλώντας μικρούς και μεγάλους σε μία ξέφρενη υπαίθρια γιορτή, δίνοντας πνοή στην πόλη. ΄΄Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο το ερέθισμα να βγει από τα σπίτια του, να ξεφύγει από τα προβλήματά του και να περάσει όμορφα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τα δρώμενα που προγραμματίζονται για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, αυτά θα έχουν να κάνουν με την διοργάνωση μίας υπαίθριας γιορτής στα Υψηλά Αλώνια με πολλή μουσική και χορό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όμως και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στην παραλία Αιγίου με την ρίψη εντυπωσιακών βεγγαλικών. Μάλιστα, ο στόχος είναι οι συμμετέχοντες στο πάρτυ των Υψηλών Αλωνίων να παρακολουθήσουν από το «μπαλκόνι του Κορινθιακού» το εντυπωσιακό θέαμα της καύσης του καρνάβαλου!

Από τους συμμετέχοντες εκφράστηκαν διάφορες απορίες, ζητήθηκαν διευκρινήσεις ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις. Μία από αυτές ήταν να δοθεί ένα κίνητρο σε μικρούς και μεγάλους, μετά το πέρας του παιδικού καρναβαλιού να παραμείνουν στα Υψηλά Αλώνια είτε μέσω της επαναφοράς των βραβείων είτε ακόμη με σοκολάτες και καραμέλες που θα… πέφτουν στα παιδιά. Εύστοχη ήταν η πρόταση να αυξηθούν οι εθελοντές που θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια, προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορεί.

Τέλος, οι διοργανωτές ανέφεραν τα άτομα που αποτελούσαν την περσινή καρναβαλική επιτροπή που ήταν οι κ. Κουτρόπουλος και Καϊάφας από την Ένωση Γονέων, οι κ. Βαρδάκης και Κοσσιέρης από τον Σύλλογο Εστίασης – Αναψυχής καθώς και εκπρόσωποι από Συλλόγους Γονέων, κάνοντας γνωστά και τα ονόματα αυτών που επιθυμούν να πλαισιώσουν φέτος την καρναβαλική επιτροπή, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr