background img
banner
banner

«Βούλιαξε» από κόσμο η Αλυκή για τα Κούλουμα!

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – «ΑΞΙΟΣ» Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΥΚΗΣ

 Το έθιμο του χαρταετού και των παραδοσιακών εδεσμάτων στην ύπαιθρο μετά… μουσικής, ζωντάνεψε με τον καλύτερο τρόπο ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλυκής «Άγιος Νικόλαος», που σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Αιγίου και την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., διοργάνωσε μία μεγάλη υπαίθρια γιορτή για την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

Κι ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες γιορτές του Συλλόγου Αλυκής των τελευταίων χρόνων, αν κρίνει κανείς από τους εκατοντάδες Αιγιώτες που βρέθηκαν στην παραλία. Από το πρωί, το γκρίζο του συννεφιασμένου ουρανού της Αλυκής κάλυψαν πολύχρωμοι χαρταετοί που αντανακλούσαν στην ήσυχη θάλασσα. Κάθε σημείο της παραλίας, απ’ άκρη σ’ άκρη, ήταν κατειλημμένο από κόσμο, με τους μικρούς φίλους να είναι οι πρωταγωνιστές και να συναγωνίζονται τίνος ο αετός θα φτάσει πιο ψηλά!

Σε κατάστημα που είχε παραχωρηθεί, στήθηκε ο μεγάλος μπουφές του Συλλόγου που προσέλκυσε πλήθος κόσμου.

300 μερίδες φασολάδα, 400 πιάτα σαρακοστιανά και λαγάνα τριών μέτρων!

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι κατέφθασε και η αχνιστή παραδοσιακή φασολάδα που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Συνολικά δόθηκαν τριακόσιες μερίδες φασολάδα και τετρακόσια πιάτα νηστίσιμα, ενώ η ατραξιόν της ημέρας δεν ήταν άλλη από την τρίμετρη λαγάνα από το αρτοποιείο «Κουτρόπουλος»! Λαγάνα, χαλβάς, ταραμάς, ελιές, κρασί και άλλα σαρακοστιανά, μοιράστηκαν απλόχερα, ενώ ο κόσμος διασκέδαζε με παραδοσιακή, λαϊκή μουσική που επέλεγε ο dj Νίκος Μανέτας. Μάλιστα, εκεί πλάι στο κύμα, στήθηκε και ο χορός, ενώ οι ευχές για καλή Σαρακοστή, έδιναν και έπαιρναν…

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύλλογος τόσα χρόνια τώρα να αναβιώνει τα έθιμα με τα Κούλουμα, εκφράζοντας ευχαριστίες, τόσο προς τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, όσο και προς τους χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθεια. Οι φετινοί χορηγοί, ήταν: Αρτοποιεία: Αφοί Κουτρόπουλοι, Αφοί Βλάχου, Αφοί Ψύχα, Θεοδωρόπουλος, Κατσικαλής, Λυκούσης, Μπομποτσιάρης, Παπαϊωάννου, Τηλιγάδης. Οινοποιεία: Cavino, Κατσικώστα, Κιντώνη, Οινοφόρος. Οπωροπωλείο: Καρκατσέλος. Τυροκομικά: Η στάνη. Συσκευασίες- χαρτικά: Glass Cleanning. Café Porto Bello, εστιατόριο- μεζοδοπωλείο Ο Ορέστης, Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr