background img
banner
banner

Βράβευση μαθητών και κοπή πίτας σε όμορφη ατμόσφαιρα

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΙΑΦΛΑ- ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ

Μία όμορφη εκδήλωση για την βράβευση μαθητών και μαθητριών που αρίστευσαν το σχολικό έτος 2016-2017, του Δήμου Πειραιά και της Ανατολικής Αιγιάλειας, πραγματοποίησε στις 29 Ιανουαρίου το Ίδρυμα Ελισάβετ Σιαφλά – Μπαλόγλου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ μετά τις βραβεύσεις πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό του ιδρύματος την από 31-7-2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου και την υπ’αριθμ. Δ.Κ.Π. Β 0012604/ΕΞ 2017/10-8-2017 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, έγινε η προκήρυξη των προϋποθέσεων για τον προσδιορισμό των δικαιούχων των βραβείων. Έπειτα με την υπ’ αριθμ. 27/22-12-2017 απόφαση του Δ.Σ και κατόπιν έλεγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών, ανακηρύχτηκαν οι βραβευόμενοι που έλαβαν χρηματικό βραβείο χιλίων ευρώ.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Β. Σιαφλάς, κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε: ΄΄Σε καιρούς χαλεπούς από οικονομικής πλευράς και με τόση ένδεια στον χώρο της παιδείας, σκοπός μας είναι να δώσουμε μια μικρή τόνωση. Ένα δείγμα γραφής στην παιδεία, τη γλώσσα και την λογοτεχνία. Η αριστεία σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής είναι τρόπος διάκρισης  των ικανών, των εργατικών, των θαρραλέων, των τίμιων, των ηθικών και αυτών που έχουν ιδανικά. Η βράβευση της αριστείας των μαθητών μας σήμερα είναι ένα δείγμα για τον σκοπό τής ύπαρξης μας. Είναι όμως πολύ μικρό΄΄.

Στόχος η στήριξη και υποβοήθηση της αναβάθμισης της ελληνικής γλώσσας

΄΄Επιθυμούμε να επεκταθούμε και στους υπόλοιπους τομείς και για αυτό χρειαζόμαστε και τη στήριξη ανθρώπων που έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν με τα λογοτεχνικά δρώμενα, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε την έκδοση νέων λογοτεχνημάτων, πανεπιστημιακών εκδόσεων και γενικά σε ό,τι έχει σχέση με την στήριξη και υποβοήθηση της αναβάθμισης στο ευρύτερο κοινό της ελληνικής γλώσσας΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Σιαφλάς, προσθέτοντας: ΄΄Η συνεργασία με φορείς τόσο της ελληνικής επικράτειας όσο και του απόδημου ελληνισμού θα στηρίξει, έκτος των άλλων, μια κίνηση για τον περιορισμό στη χρήση των greeklish… Για τους μαθητές μας που βρίσκονται εδώ για να παραλάβουν τα βραβεία τους, τόσον αυτοί που παίρνουν το χρηματικό βραβείο όσο και οι υπόλοιποι που υπέβαλλαν αίτηση και οι βαθμοί τους είναι πολύ ψηλοί, να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» για τον αγώνα που έδωσαν για να φέρουν αυτά τα υπέροχα αποτελέσματα. «Μπράβο» ανήκει και στους γονείς των μαθητών γιατί για να επιτευχθούν αυτές οι αποδόσεις χρειάζεται να προσφερθούν στα παιδιά τους οι ανάλογες προϋποθέσεις, τόσον από πλευρά υλικής όσο και από πλευρά ηθικής και οικογενειακής γαλήνης. Ένα μεγάλο μπράβο ανήκει και στους καθηγητές τους. Ο αγώνας στις περιπτώσεις αυτές είναι ομαδικός και η συμβολή των εκπαιδευτικών και της οικογένειας σημαντικός΄΄.

Οι βραβεύσεις

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας, Ιωάννης Πρατικάκης ανέγνωσε ολόκληρο το πρακτικό. Από τον Δήμο Πειραιά βραβεύτηκαν οι Ορφανόπουλος Χρήστος από το Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής με βαθμό 19.9, Αδαμοπούλου Ελένη από το Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής με βαθμό 19.8, Καγιαλέ Καλλιόπη από το 15ο Ημερήσιο ΓΕΛ Πειραιά με βαθμό 19.8. Τέλος από την Ανατολική Αιγιαλεία βραβεύτηκαν οι Σπηλιωτοπούλου Χρυσούλα από το ΓΕΛ Ακράτας με βαθμό 19.6 και Σωτηρόπουλος Χαρίλαος από το ΓΕΛ Αιγείρας με βαθμό 18.9. Τα βραβεία διέμειναν τα Μέλη του Δ.Σ. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γεώργιος Σιαφλάς διέμεινε το Βραβείο στην Αριστεύσασα της Ακράτας Σπηλιωτοπούλου Χρυσούλα καθότι ο ίδιος έχει φοιτήσει στο ίδιο σχολείο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα υπό την ευλογία του Πατέρα Βασιλείου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του Πατέρα Βασίλειου, η κ. Αγγελική Μπουλιέρη, Πρόεδρος του Δ.Σ του Ζήνωνα και η κ. Ελευθερία Χατζηδουλή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ Ιδρύματος Χριστουλάκη.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr