background img
banner
banner

Αντικατάσταση όλου του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

ΜΕΛΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΣΤΑ 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ – ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

«Πλώρη» για αντικατάσταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε ολόκληρη την Αιγιάλεια έχει βάλει ο δήμος, με σκοπό την μείωση του κόστους, την αναβάθμιση και την διαρκή παρακολούθηση του δικτύου. Ήδη έχουν προχωρήσει οι επαφές με ιδιωτική εταιρεία που μπορεί να αναλάβει το έργο, πλην όμως, ο δήμος βρίσκεται σε αναζήτηση του προγράμματος μέσω του οποίου θα μπορέσει να το χρηματοδοτήσει…

Η αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού στοχεύει στην εξοικονόμηση 60-70% στο ενεργειακό κόστος. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει την πλήρη αντικατάσταση των λαμπτήρων απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο το δήμο και την δημιουργία συστήματος ελέγχου ώστε να υπάρχει και άμεση αποκατάσταση των βλαβών.

Σημειώνεται ότι ο τομέας του οδοφωτισμού είναι ο δεύτερος κατά σειρά, μετά τα αντλιοστάσια, μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, καθώς μεγάλο μέρος του δικτύου ηλεκτροφωτισμού περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας. Επίσης, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο της έλλειψης διαθέσιμων δεδομένων του δικτύου οδοφωτισμού (μη αποτύπωση σε χάρτη ή πρόγραμμα GIS, μη καταγραφή και αποτύπωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του δικτύου) και της χαμηλής διείσδυσης των νέων τεχνολογιών.

Θα… γλιτώνει 450.000 ευρώ ετησίως…

Αυτά τα κενά επιθυμεί να καλύψει ο δήμαρχος Αιγιαλείας και γι’ αυτό στις προθέσεις του είναι να προτάξει το έργο, εφόσον καταφέρει να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος του, σύμφωνα με την μελέτη που έχει στα χέρια του ο δήμαρχος, ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ. Όσο για το ποσό για ρεύμα που υπολογίζεται ότι ο δήμος θα… γλιτώνει ετησίως με τους νέους λαμπτήρες, εκτιμάται στις 450.000 ευρώ, ενώ είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί και καλύτερης ποιότητας φωτισμός. Μάλιστα, ο κ. Παναγόπουλος, συζήτησε το θέμα με εκπροσώπους ιδιωτικής εταιρείας την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο, ενώ, όπως έκανε γνωστό στην «Π» ερωτηθείς σχετικά, ΄΄στοχεύουμε στην αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού και για εξοικονόμηση χρημάτων αφού οι νέοι λαμπτήρες παρουσιάζουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και για καλύτερη απόδοση΄΄.

Παράλληλα, ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr