background img
banner
banner

Ο Μητροπολίτης τίμησε τον Αθανάσιο Μπιλάλη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Με προσκεκλημένο τον θεολόγο και νομικό Αθανάσιο Μπιλάλη, που ανέπτυξε το θέμα «Αγιότης – Γιατί τιμούμε τους Αγίους και την Παναγία», συνεχίστηκαν την Κυριακή στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» οι εσπερινές ομιλίες που έχει καθιερώσει η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

«Σε ολόκληρο τον κόσμο, οπουδήποτε κι αν εισέλθει κανείς σε μία εκκλησία, μικρή ή μεγάλη, το πρώτο που θα παρατηρήσει είναι η ποικιλία των εικονιζομένων Αγίων. Η αγιογραφία, ο στολισμός των ναών με μορφές Αγίων αποτελεί πάντα το θησαυρό της θρησκευτικής μας ευλάβειας και ζωής. Η Ορθόδοξος Εκκλησία για να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει στον πνευματικό μας αγώνα για τη χριστιανική τελείωση – θέωση, μας προβάλλει καθ’ όλο το έτος τις μορφές των Αγίων», σημείωσε αρχικά ο ομιλητής, συμπληρώνοντας πως «τιμούμε τους Αγίους, διότι υπήρξαν ήρωες και η τιμή των Αγίων – ηρώων είναι φυσική ανάγκη της ανθρώπινης ψυχής, τιμούμε τους Αγίους διότι υπήρξαν σπουδαίοι άνθρωποι και πρότυπα για μίμηση».

Στην επόμενη ενότητα της ομιλίας του, που περιελάμβανε το ερώτημα «εάν μπορούμε και εμείς να γίνουμε Άγιοι», ο κ. Μπιλάλης ήταν ξεκάθαρος: «Ναι, διότι το ζητά ο Κύριος (Άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ Άγιος ειμί). Είναι κατορθωτό, διότι το πέτυχε ένα πλήθος Αγίων». Και ο εξαίρετος ομιλητής κατέληξε εξηγώντας για ποιους λόγους τιμούμε την Υπεραγία Θεοτόκο.

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, λαμβάνοντας τον λόγο και αναφερόμενος στην τελευταία ενότητα της ομιλίας του κ. Μπιλάλη, είπε χαρακτηριστικά: «Η Παναγία μας ονομάστηκε από τους Πατέρες Πλατυτέρα των Ουρανών, διότι χώρεσε μέσα Της τον Αρχηγό της ζωής! Την διάλεξε ο Θεός και την… έτρεφαν άγγελοι στο Ιερό του ναού του Σολομώντος, όταν έφθασε στα 12 χρόνια. Και εκεί εδέχθη τον Ευαγγελισμό. Γι’ αυτό, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κλείνετε την ημέρα σας με την εξής προσευχή: Καὶ σὲ μεσίτριαν ἔχω, πρὸς τὸν φιλάνθρωπον Θεόν, μή μου ἐλέγξῃ τὰς πράξεις, ἐνώπιον τῶν Ἀγγέλων, παρακαλῶ σε, Παρθένε, βοήθησόν μοι ἐν τάχει». Αμέσως μετά, μίλησε για την πολυετή φιλία που τον συνδέει με τον κ. Μπιλάλη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει θέσει αφιλοκερδώς τον εαυτό του στη διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως με υποδειγματική υπακοή και βαθιά ταπείνωση. Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης τίμησε τον φίλο και συνεργάτη του για την πολυετή εθελοντική προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη και την έμπρακτη υποστήριξή του στο διοικητικό, γραμματειακό και ιεραποστολικό της έργο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr