background img
banner
banner

Διαπρέπει το μαθητικό σκάκι στην Αιγιάλεια!

ΠΡΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.Ν. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σημαντικά βήματα, πρωτιές, διακρίσεις και μετάλλια «μετρά» το αιγιώτικο μαθητικό σκάκι τα τελευταία χρόνια, μία δραστηριότητα που οξύνει το πνεύμα και ενισχύει την αγωνιστικότητα και την ευγενή άμιλλα. Χαρακτηριστική της εξέλιξης του αθλήματος στην Αιγιάλεια, είναι η μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν σκακιστές σχολείων της Αιγιάλειας, είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η τελική φάση ατομικών και ομαδικών μαθητικών πρωταθλημάτων της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, με την συμμετοχή περίπου 450 μαθητών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Η Αιγιάλεια έδωσε ένα πολύ δυνατό στίγμα αφού κατάφερε να κερδίσει και πολλά μετάλλια αλλά και πολλοί μικροί σκακιστές και σκακίστριες να προκριθούν στα Πανελλήνια που διοργανώνονται στην Αθήνα στις 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου.

Οι διακρίσεις

Προκρίσεις: Νήπια: Δήμου Ιωάννης Άγγελος 5ος, Α΄ Δημοτικού: Νικολακόπουλος Βασίλειος 1ος χρυσό μετάλλιο, Νικολακόπουλος Λεωνίδας Μάριος 4ος, Βασιλόπουλος Βασίλειος 5ος, Δρύλλης Αριστοτέλης 6ος, Χριστοδουλοπούλου Θεοδώρα 2η ασημένιο κοριτσιών. Β΄ Δημοτικού: Αντωνόπουλος Δημήτριος 5ος, Δ΄ Δημοτικού: Προδρομάκης Χαράλαμπος 3ος χάλκινο, Τσιλιγιάννη Ιωάννα 3η χάλκινο. Α΄ Γυμνασίου: Νικολακόπουλος Δημήτρης 5ος, Νικολακοπούλου Ελένη 1η χρυσό κοριτσιών, Αναγνωστοπούλου Σεραφειμία 2η ασημένιο κοριτσιών. Β΄ Γυμνασίου: Μπουρνάζου Ελεάνα 3η Χάλκινο κοριτσιών. Γ΄ Γυμνασίου: Κορδός Κωνστατίνος 6ος. Α΄ Λυκείου: Κορδού Μαρία 3η χάλκινο μετάλλιο κοριτσιών.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Αιγίου και διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Κωνσταντίνος Μπούνιας και ο Αιγιώτης σχολικός προπονητής σκάκι Νίκος Νικολακόπουλος, συγχαίρουν όλους τους μαθητές για την προσπάθειά τους, καθώς επίσης και τους αθλητές των συλλόγων της Αιγιάλειας που πραγματικά ξεχώρισαν.

Πρόκριση για το 10ο Δημοτικό Σχολείο

Τέλος, στα ομαδικά Σχολικά, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 49 σχολεία και πήρε την πρόκριση για τα Πανελλήνια. Η ομάδα αποτελείται από τους εξής: Παναγιώτη Μαγκλάρα, Παναγιώτη Ζουμή, Βασίλειο Ζουμή, Γεώργιο Κορδό, Ιωάννα Τσιλιγιάννη, Λένια Αθανασοπούλου. Αρχηγός είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ντία Παναγοπούλου, οι οποία μέσω του Protionline.gr  απευθύνει θερμές ευχές σε όλα τα παιδιά για επιτυχίες στο μέλλον!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr