background img
banner
banner

“Μαξιλάρι” υπόσχεται ο Θεοδωρακόπουλος

ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ 

Ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας, Στάθης Θεοδωρακόπουλος, φαίνεται πως έχει δώσει “πράσινο” στο διάδοχό του Θανάση Παναγόπουλο για τις εκκαθαρίσεις που ετοιμάζεται να κάνει, στη δημοτική του ομάδα.
Και αυτό γιατί μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης ο δήμαρχος φαίνεται πως χάνει την πλειοψηφία στο συμβούλιο και θα χρειάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις και τις ψήφους της μείζονος μειοψηφίας για να βγάλει ομαλά την πενταετία.
“Δε θα αφήσουμε το δήμο ακυβέρνητο”, δήλωσε ο Στάθης στη στήλη και αυτό λέει πολλά. Οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να τα πούν την Παρασκευή το απόγευμα στα πλαίσια του πολιτικού γάμου του υιου Θεοδωρακόπουλου.
Έτσι κι αλλιώς, ο πρώην δήμαρχος, σαράντα μέρες που τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει το Αίγιο, δε σήκωσε ψηλά τους τόνους και κατά κάποιο τρόπο κάλυψε τον Παναγόπουλο.

Η στάση της μείζονος  μειοψηφίας

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον όμως είναι τί θα κάνει η ομάδα του Θεοδωρακόπουλου, που αριθμεί οκτώ συμβούλους, εννέα με τον ίδιο. Ο σκληρός της ομάδας, Μιχάλης Κωνσταντίνου, κρατά ψηλά τους τόνους απέναντι στον Παναγόπουλο και ήταν αυτός που μαζί με τους Ανδρουτσόπουλο και Τομαρά ανέδειξαν το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ της Αιγείρας.
Ήδη έχει καταγγείλει τη διαδικασία μεταφοράς απορριμμάτων και ετοιμάζεται να πάει ακόμα παραπέρα. Ωστόσο, και οι τρεις για διαφορετικούς λόγους, βλέπουν με καλό μάτι το ξεκαθάρισμα στην ομάδα Παναγόπουλου.
Σπηλιόπουλος, Φιλιππόπουλος και Παναγιωτακόπουλος δε θα έχουν αντίρρηση σε αυτή τη φάση να στηρίξουν κάποιες από τις επιλογές της δημοτικής αρχής, βλέποντας την κατάσταση καθαρά πολιτικά.
Τέλος, Γούτος και Τριανταφυλλόπουλος, δε θα αρνηθούν στήριξη αν τους ζητηθεί με τον πρώτο να επιμένει ότι η μοναδική λύση για τα απορρίμματα είναι ο πακετοποιητής.

Δεν παραιτείται ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος από την πλευρά του, βλέπει πως ήρθε η ώρα να μπει στη λογική της απλής αναλογικής από τώρα και με συμμαχίες να ολοκληρώσει τη θητεία του, που όμως μπορεί να πάρει παράταση μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.
Είχε αποφασίσει να “σπάσει αυγά” και ελπίζει από τους 18 συμβούλους που διαθέτει αυτή τη στιγμή (έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ο Γιώργος και ο Θανάσης Μεντζελόπουλος), να μην πέσει κάτω από τους 12, ώστε με λίγη βοήθεια από τη μειοψηφία να προχωρήσει, αν και τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα.
Όσοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, παραίτηση του ίδιου λόγω του αδιεξόδου με τα σκουπίδια, θα περιμένουν για πολύ, γιατί ο Παναγόπουλος το είπε και στο συμβούλιο, δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Όσο διαθέτει βέβαια την πλειοψηφία της δημοτικής του ομάδας και το “μαξιλαράκι” αποδειχτεί μαλακό.

Στάθης εναντίον Βάσως

Η “συγκυβέρνηση” όμως με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται, γι αυτό θα αναφέρουμε ένα περιστατικό από τα πολλά που έχουν συμβεί, με πρωταγωνιστές τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο και τη Βάσω Ψυχράμη.

Ο πρώην δήμαρχος αρέσκεται στο να πειράζει, υπερβολικά όμως, την αναπληρώτρια δημάρχου και συνήθως η κριτική του επικεντρώνεται στο έργο της κ. Ψυχράμη. Όταν μπήκε λοιπόν η Βάσω στην αίθουσα του συμβουλιου την Τετάρτη, ο Στάθης που μιλούσε εκείνη την ώρα είπε: “να παίξει η μπάντα”, και συνέχισε να κάνει ερωτήσεις στην κ. Ψυχράμη.
“Να μην σας σφίξω άλλο”, ολοκλήρωσε ο Στάθης. “Μπορεία να σφίξεις όσο θέλεις”, απάντησε η Βάσω που όταν ήρθε η ώρα της, στόλισε για τα καλά τον πρώην δήμαρχο. “Ο θεσμός των δημογερόντων καταργήθηκε από τον Όθωνα, αλλά ο κ. Θεοδωρακόπουλος παραμένει δημογέρων”, είπε η αντιδήμαρχος Έργων.

Χρήστος εναντίον Μαρίας

Αντίθετα, πολύ καλή σχέση με τον Θεοδωρακόπουλο έχει η άλλη ισχυρή κυρία της παράταξης του Παναγόπουλου, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά. Η Μαρία, φρόντισε να κλείσει πολύ γρήγορα τις πληγές που άφησε η αποχώρησή της από την ομάδα του πρώην δημάρχου Αιγιαλείας, αλλά η κόντρα με τον σκληρό της παράταξης Μιχάλη Κωνσταντίνου καλά κρατεί.
Όμως στο συμβούλιο της Τετάρτης, φάνηκε και άλλη μία, νέα, αυτή με τον Χρήστο Γούτο, με αφορμή τις μπάλες απορριμμάτων που ήρθαν επί δημαρχίας Καραφωτιά και έμειναν γιατί καμία δημοτική αρχή στη συνέχεια, δε βρήκε νόμιμο τρόπο να τις μεταφέρει.
Σε αυτή την κόντρα μπήκε και ο Καραφωτιάς, με σκληρές δηλώσεις για την Μαρία και το πράγμα μπερδεύτηκε περισσότερο.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις ευθύνης

Εφόσον παραιτηθούν ή διαγραφούν, ο Σπηλιωτόπουλος με τον Γιοβά, χηρεύουν δύο θέσεις ευθύνης στο δήμο Αιγιαλείας. Η αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιάλειας με άμεσα ενδιαφερόμενο τον Παναγιώτη Μαρινόπουλο από το Διακοπτό και η προεδρία του Νομικού Προσώπου με ενδιαφερόμενους τον Βασίλη Χριστόπουλο του Θεοφάνη και τον Στράτο Βαρδάκη.
Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει ο δήμαρχος να βρει Σολομώντεια λύση, ώστε η διαγραφή Σπηλιωτόπουλου να μη λειτουργήσει ως ντόμινο και ανοίξουν και αλλού μέτωπα. Ο γιατρός πάντως, τα έχει με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μπούνια, για τις παραιτήσεις που ζήτησε ο δήμαρχος και αναρωτιέται πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν είχε μείνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι

Στο όνομα του πρώην Γενικού Γραμματέα, έγινε η ανεξαρτητοποίηση του Θανάση Μεντζελόπουλου το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαρτίου. Ο Θανάσης που είναι καλός στο πόκερ, δεν άντεξε άλλο να λοιδορούν τον συμπαίκτη του και αναφωνώντας “αυτός σας έβγαλε, και τον κατηγορείται”, πήρε το καπελάκι του και έφυγε.
Στο όνομα του Καλογερόπουλου όμως, ήταν και η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Μεντζελόπουλου πέρυσι, ανιψιού του Θανάση, αλλά για διαφορετικό λόγο. Εκείνος κατήγγειλε το διευθυντήριο εκείνης της εποχής.
Ο Γιώργος, τώρα που το διευθυντήριο άλλαξε, ίσως και να το ξανασκεφτεί με τον Παναγόπουλο, υπό προϋποθέσεις βεβαίως. Όσο για το Νίκο Θανασούλια, στο κέντρο, περιμένει και αυτός αξιοποίηση.

Οι φήμες για το διαζύγιο

Ο Καλογερόπουλος πάντως, που έφυγε για λίγο διάστημα από τα φώτα της δημοσιότητας, άρχισε πάλι να εμφανίζεται. Το Σάββατο ήταν μαζί με τον Γιώργο Ντίνο, τον Δημήτρη Καλαμίδα και την Διαμάντω Βασιλακοπούλου στο χορό της ομάδας της Ζήριας και κρατάει επαφή με την ομάδα του και όχι μόνο.

Οι φήμες λένε ότι οι δικοί του περιμένουν πράσινο για να αποχωρήσουν, ωστόσο τίποτα δεν είναι εύκολο για κανέναν. Οι φήμες λένε επίσης, ότι το “μπλόκο” στον ΧΥΤΑ Αιγείρας, ξεκίνησε όταν ο Παναγόπουλος τσακώθηκε με τον πρόεδρο των Αμπελοκήπων (τοποθεσία που βρίσκεται ο ΧΥΤΑ), Γιάννη Οικονόμου, που είναι προσωπικός φίλος του Δημήτρη.
Και τί είχε να χωρίσει ο Οικονόμου με τον Παναγόπουλο; Οι φήμες πάλι λένε, ότι ο δήμαρχος επισκέφθηκε το Χρυσάνθιο, πρόεδρος του οποίου είναι ένας άλλος Μεντζελόπουλος. Αμπελόκηποι και Χρυσάνθιο, έχουν χρόνια κόντρα για το νερό και ο πρόεδρος του Χρυσανθίου είχε εκλεγεί με τον Θεοδωρακόπουλο.

Ο Οικονόμου επέπληξε το δήμαρχο, ο Θανάσης αγρίεψε, ο Δημήτρης έκανε τον πυροσβέστη και κάηκε! Αυτά λένε οι φήμες, αλλά τα σκουπίδια στους δρόμους είναι πραγματικότητα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΣΤΙΓΜΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr