background img
banner
banner

Σημαντικές δράσεις στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα που δυστυχώς συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα και πως το σχολείο πρέπει να προσπαθεί να συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των σημερινών μαθητών και αυριανών οδηγών, το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας κάλεσε χθες Τετάρτη 28 Μάρτη τον Παναγιώτη Γερόλυμο (δάσκαλο οδήγησης της περιοχής και τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ανατολικής Αιγιάλειας «Δεσμός» με τον υπεύθυνο Παναγιώτη Σταθακόπουλο, με σκοπό οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις και να κατακτήσουν βιωματικά δεξιότητες κυκλοφοριακής αγωγής και βιώσιμης αστικής μετακίνησης, αλλά και γνώσεις πάνω στην εθελοντική αιμοδοσία.

΄΄Ο κ. Γερόλυμος, με απλό και κατανοητό τρόπο παρουσίασε στα παιδιά όλα τα σήματα του Κ.Ο.Κ. και με διάφορα βίντεο μας έδειξε τι πρέπει να προσέχουμε και πώς να οδηγούμε το ποδήλατό μας με ασφάλεια. Γεγονός είναι ότι τα παιδιά στην σχολική ηλικία βρίσκονται στη λεγόμενη “περιοχή υψηλού κινδύνου”. Ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός κυριαρχούν στη συμπεριφορά τους. Παράλληλα βρίσκονται στην ηλικία που αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις διαβάσεις, τη χρήση των πεζοδρομίων, να εντοπίζουν τους κινδύνους αλλά και να τους αντιμετωπίζουν. Η σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση προετοιμάζουν τον αυριανό επιβάτη, οδηγό, ποδηλάτη ούτως ώστε να σέβεται και να εφαρμόζει τον Κ.Ο.Κ , να αναγνωρίζει τη σημασία των φωτεινών σηματοδοτών, των διαβάσεων με αποτέλεσμα να προστατεύει τον εαυτό του και τους συμπολίτες του΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του σχολείου.

Παράλληλα, όπως τονίζεται, ΄΄ο κ. Σταθακόπουλος μας τόνισε τα οφέλη της αιμοδοσίας, έτσι ώστε τα παιδιά από την μικρή ηλικία να μυηθούν στην εθελοντική αιμοδοσία σκεπτόμενοι πως μια φιάλη αίμα μπορεί να σώσει ένα συνάνθρωπό μας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται και ειδικότερα των τραυματιών από τροχαία ατυχήματα. Η εκδήλωση έκλεισε από τον διευθυντή του Σχολείου Αργύρη Νικολόπουλο ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Γερόλυμο, για την όλη παρουσία του καθώς και για τα δώρα που πρόσφερε στα παιδιά, όπως και τον κ. Σταθακόπουλο για την απλότητα της όλης παρουσίασης΄΄.

Τέλος ευχαρίστησε όλα τα παιδιά του σχολείου και όλους τους εκπαιδευτικούς για την όλη οργάνωση και βοήθεια, τονίζοντας πως πρέπει να τηρούμε πιστά τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής για το καλό όλων μας, διότι στόχος είναι μέσα από την παιδεία και τη συμπεριφορά μας όχι απλά να μειωθούν τα θανατηφόρα ατυχήματα αλλά να εξαλειφθούν.

Aύριο διανομή φυλλαδίων αλλά και κουλουριών!

Σε συνέχεια της παραπάνω δράσης οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας θα βρεθούν αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου στον κόμβο της Ακράτας με την παρουσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακράτας με σκοπό να μοιράσουν Φυλλάδια με σύνθημα «Φρένο στην ταχύτητα… Γκάζι στη ζωή» αλλά και πασχαλινά κουλούρια προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, ευχόμενοι στους οδηγούς Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr