background img
banner
banner

Ιδιώτες γιατροί και ένστολοι

ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ

Περίπατο… φαίνεται πως πήγε ο σχεδιασμός για εμβολιασμό του πληθυσμού τους επόμενους μήνες καθώς οι σωτήριες, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, δόσεις ενάντια στην covid-19, καταφθάνουν και στην Αιγιάλεια με το… σταγονόμετρο. Η αγωνία ωστόσο φτάνει στο «κόκκινο» δεδομένου ότι τα επίσημα κρούσματα που καταμετρά καθημερινά ο ΕΟΔΥ, φαίνεται πως δεν αντικατοπτρίζουν την πλήρη πραγματικότητα, με την Αιγιάλεια να μετρά αυξημένα περιστατικά τις τελευταίες ημέρες αλλά και θανάτους…

Χθες το πρωί ένας ακόμη θάνατος ηλικιωμένου από το Αίγιο χωρίς καν υποκείμενα νοσήματα, μπήκε στη «φαρέτρα» του φονικού ιού, σκορπίζοντας τη θλίψη και μεγαλώνοντας τη λίστα των οικογενειών της περιοχής που είτε δοκιμάζονται είτε επλήγησαν, χωρίς επιστροφή…

Και οι… αρνητές πλέον στη λίστα

Όσο σφίγγει ο κλοιός και μεγαλώνει η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και στην Αιγιάλεια, τόσο αυτοί που είχαν το περιθώριο να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να μπουν σε προγραμματισμό εμβολιασμού και αρνήθηκαν σε πρώτη φάση, αναθεωρούν, βλέποντας μάλιστα ότι σε πανελλήνιο επίπεδο δεν υπήρξαν αλληλεπιδράσεις.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των υγειονομικών στο νοσοκομείο και άλλες μονάδες της περιοχής που είχαν μία επιφύλαξη, οι οποίοι μπαίνουν πλέον στη λίστα ώστε να εμβολιαστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου που αυτή τη στιγμή είναι το μόνο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής.

Κι αν για κάποιους αυτό είναι πρόβλημα, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή ενεργοποίησης του προωθούμενου για εμβολιαστικό κέντρο, Κ.Υ. Ακράτας, το μεγαλύτερο πρόβλημα κατ’ ουσίαν σχετίζεται με την έλλειψη σκευασμάτων και τους ρυθμούς που αυτά διοχετεύονται στη χώρα και κατ’ επέκταση και στην Αιγιάλεια.

Πολίτες άνω των 85, γιατροί και ένστολοι

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής, κατ’ εκτίμησην του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, έχουν εμβολιαστεί ως ώρας στην Αιγιάλεια περί τα 130 άτομα από υγειονομικούς εργαζόμενους σε δημόσιες δομές. Αξίζει να αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, ότι από σήμερα Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός κι άλλων υγειονομικών του νοσοκομείου που για διάφορους λόγους δεν εμβολιάστηκαν σε πρώτη φάση.

Επίσης, παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα στοιχεία εμβολιασμού στο Νοσοκομείο Αιγίου, βάσει των οποίων, από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 23 του μήνα, έχουν εμβολιαστεί 324 άτομα. Σε αυτά τα άτομα συμπεριλαμβάνονται τα άτομα 85 και άνω που ανήκουν στην πρώτη ηλικιακή ομάδα που έχει δοθεί να εμβολιαστεί και τα οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον.
Επίσης, μεταξύ αυτών ήταν και αρκετοί ένστολοι που υπηρετούν στην περιοχή.

Ακόμη, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας, στα 324 άτομα συμπεριλαμβάνονται και ιδιώτες ιατροί οι οποίοι ενώ είχαν δηλώσει συμμετοχή και επρόκειτο να εμβολιαστούν αρχές Φεβρουαρίου, επειδή τελικώς κάποιοι ηλικιωμένοι δεν προσήλθαν λόγω αδυναμίας μετακίνησης ή άλλης εκτίμησης, εκλήθησαν να εμβολιαστούν αυτοί. ΄΄Είχαμε δώσει από την πρώτη ημέρα την κατάσταση των ιδιωτών ιατρών και ένας – ένας καλούμαστε να εμβολιαστούμε. Εκτιμώ ότι μέχρι στιγμής θα έχουν εμβολιαστεί περί τους 50 ιατρούς΄΄, επισήμανε ο κ. Κοίλιας, διαπιστώνοντας την επιθυμία πλέον όλο και περισσότερων ανθρώπων να εμβολιαστούν και να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία, κάτι που δεν συνέβαινε τις προηγούμενες εβδομάδες.

΄΄Οι περισσότεροι που είχαν ενδοιασμούς στην αρχή, βλέπουν πως αυτοί που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα, οπότε επιθυμούν τώρα να εμβολιαστούν και μπαίνουν στη λίστα΄΄, σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Έκανε ακόμη γνωστό πως στην επόμενη φάση θα δοθούν τα ονόματα του προσωπικού των ιδιωτικών ιατρείων.

Σε ό,τι αφορά τη ροή εμβολιασμού την προηγούμενη εβδομάδα, την πρώτη ημέρα εκλήθησαν και προσήλθαν 20 άτομα όλοι άνω των 85 ετών ενώ η διαδικασία συνεχίστηκε με αυξανόμενο αριθμό εμβολιασθέντων κάθε μέρα, αφού στο τέλος της εβδομάδας έφτασαν να γίνονται έως και 54 εμβόλια την ημέρα.

Ανησυχία για τις περιορισμένες παρτίδες

΄΄Παρότι υπάρχει συνέπεια και αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασθέντων καθημερινά, βάσει των ποσοτήτων των εμβολίων δεν υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστεί άμεσα ο πληθυσμός.
Άρα μία περιοχή όπως η Αιγιάλεια με πληθυσμό άνω των 50.000 θα αργήσει πολύ να καλυφθεί εάν συνεχίσουμε να παραλαμβάνουμε τόσο μικρό αριθμό παρτίδων. Δηλαδή για να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος να καλυφθεί η περιοχή σε ένα πεντάμηνο κατά 60%-70%, θα έπρεπε να γίνονται 10.000 εμβόλια τον μήνα επί δύο που είναι οι δόσεις΄΄, υπολόγισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, παρατηρώντας πως σε αντίθετη τροχιά είναι η διασπορά του κορωνοϊού που είναι ανησυχητική.

Η… σειρά των φαρμακοποιών

Η επόμενη κατηγορία που πρόκειται να κληθεί για εμβολιασμό είναι οι φαρμακοποιοί. Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Σπηλιόπουλος, ΄΄οι φαρμακοποιοί έχουμε ήδη κλείσει ραντεβού για εμβόλιο, θα κάνουμε την πρώτη δόση προς τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως και όσοι συνάδελφοι επέλεξαν να κλείσουν ραντεβού από την πλατφόρμα. Από το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής (15/1) υπάρχει η δυνατότητα να κλείνουμε ραντεβού και για τους άνω των 80΄΄.

Καμία ενημέρωση στο Κ.Υ. Ακράτας,  εξαιρέθηκε το Κ.Υ. Αιγίου

Σε ό,τι αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα, ως γνωστόν το Κέντρο Υγείας Αιγίου αφαιρέθηκε από τη σχετική λίστα με το Κέντρο Υγείας Ακράτας ωστόσο να παραμένει αλλά χωρίς επίσημη ενημέρωση. Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Υ. Ακράτας Σπύρος Μάρκου, ΄΄μέχρι στιγμή δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι και βέβαια δεν έχουμε παραλάβει εμβόλια΄΄.

Ζητούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε μαθητές  και εκπαιδευτικούς για λόγους πρόληψης

Εν τω μεταξύ, μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στην περιοχή η ένδειξη για κρούσματα covid σε σχολικές κοινότητες της Αιγιάλειας, με τους εκπαιδευτικούς θα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διενέργειας προληπτικών δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλους.

Οι περιπτώσεις των δύο εργαζόμενων στην καθαριότητα του 2ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου που από τη μία βγήκαν θετικές στο rapid test από την άλλη αρνητικές στο μοριακό, είναι ενδεικτικές της ανασφάλειας που υπάρχει αλλά και της αμφισβήτησης που πλέον τίθεται το πρώτο. Πάντως, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λειτούργησε καταλυτικά σε κάθε περίπτωση, πραγματοποιώντας απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα που υπήρξε… υποψία covid.

Rapid test για 30 και πλέον μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας

Μετά την ύπαρξη κρούσματος covid στην μεταφορά των μαθητών με λεωφορείο στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας, τριάντα και πλέον μαθητές υπεβλήθησαν προληπτικά σε rapid test τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Ο διευθυντής του σχολείου Αργύρης Νικολόπουλος, επισημαίνει: ΄΄Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την απόλυτη ικανοποίησή μου και ταυτόχρονα τις θερμές ευχαριστίες μου, αλλά και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας για την άμεση ανταπόκριση του Κέντρου Υγείας Ακράτας και ιδιαίτερα προς τον κ. Πολύβιο Κατσάνη και την κ. Αναστασία Καρούζου που σήμερα (21/01/2021), τριάντα και πλέον παιδιά υποβλήθηκαν σε rapid test covid-19, λόγω της επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα κατά την μεταφορά τους με το λεωφορείο από και προς το σπίτι τους…΄΄.

΄Η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή σας, έδιωξε στη κυριολεξία το άγχος όλων μας αφού όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. Η προσφορά και η ανθρωπιά δεν περιγράφονται ούτε μετριούνται Τασία, Πολύβιε, και εσείς μας τις προσφέρατε, απλόχερα΄΄, προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr