background img
banner
banner

Πλούσιος απολογισμός με… πικρία αλλά και στόχους

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Απολογισμό του πλούσιου έργου τού Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός – Κοινωνική Προστασία» του δήμου Αιγιαλείας για το τελευταίο έτος περιελάβανε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρός του, συμπληρώνοντας έναν χρόνο στο «τιμόνι» του. Εκτός αυτού και με ιδιαίτερη αναφορά στην λειτουργία του κολυμβητηρίου, ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος μίλησε ανοιχτά για το θέμα των απορριμμάτων και την στάση που τήρησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ απάντησε και στις φήμες για διενεργηθέντα ηλεκτρονικό διαγωνισμό από το ΝΠΔΔ.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του όπως και έκλεισε, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τις υπαλλήλους του Νομικού Προσώπου κυρίες Χρυσούλα, Ηρώ, Μαρία, Σοφία, Θάλεια, Βίκυ και Τζένη που δουλεύουν καθημερινά, ακατάπαυστα και πέραν του ωραρίου τους καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. που, όπως είπε, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν παρέχουν αμέριστη συμπαράσταση. Ευχαρίστησε ακόμη τους φύλακες αθλητικών χώρων, το προσωπικό των παιδικών σταθμών του δήμου και τις δύο κυρίες του ΚΑΠΗ, λέγοντας πως ΄΄αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν τόσο καλά την δουλειά τους΄΄.

Η… επανεκκίνηση της Οπτικής

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον «άθλο» για την… επανεκκίνηση του τμήματος Οπτικής του Παραρτήματος Αιγίου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν ήρθε στην τύχη. ΄΄Ήταν μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013 σε συνεργασία με τον κ. Κουτσογιάννη και την κ. Πετρή. Δεν πίστευε κανείς σε αυτή την προσπάθεια που όμως μόνο τυχαία δεν ήταν, διότι, στρατηγικά τουλάχιστον, μας βγήκαν αυτά που υπολογίσαμε. Ήταν η αντίληψή μας ότι θα έπρεπε, σε αντίθεση με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, να συνεργαστούμε με την διοίκηση του ΤΕΙ. Έτσι, πετύχαμε απόλυτη συνεργασία με τον κ. Τριανταφύλλου, ο οποίος μαζί με τον κ. Κουτσογιάννη, μας άνοιξε την πόρτα στις ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε. Αλλάξαμε την αντίληψη που επικρατούσε και με την βοήθεια της κ. Αναγνωστοπούλου, καταλήξαμε σε αυτή την ευτυχή συγκυρία, ενώ χάρη στην ώριμη προσπάθειά μας για το τμήμα του Αιγίου άνοιξαν κι άλλα τμήματα στην Πάτρα΄΄, σημείωσε.

Αξιοποίηση κτιρίων και δημιουργία σχολών διετούς φοίτησης

Επιπλέον, μίλησε και για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας. ΄΄Πριν τρεις μήνες το ΤΕΙ Πάτρας παραχώρησε την πλειοψηφία των κτιρίων με συμβολαιογραφική πράξη. Καταθέσαμε πρόταση πρώτοι για ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ αξιοποίησης κτιρίων με την βοήθεια του αντιδημάρχου κ. Χριστόπουλου, το οποίο θα εγκριθεί και θα μας δώσει την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα κτίρια. Θα είμαστε ευτυχείς σε δύο χρόνια να δούμε την πρώην Χαρτοποιία σε άλλη κατάσταση. Παράλληλα, το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας είναι υποχρεωμένο, βάσει των συμφωνιών που έχουν γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, αν και έχει καθυστερήσει λίγο γιατί το καθυστερούν οι τεχνικές υπηρεσίες, για τη δημοπράτηση του μπροστινού κτιρίου τής Οπτικής΄΄, είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, υπενθυμίζοντας το γεγονός ότι γι’ αυτό κτίριο είχε έρθει σε αντιπαράθεση με κάποιους ανθρώπους που ήθελαν να το κάνουν Μουσείο Οίνου, Άθλους του Ηρακλή κ.λπ. τονίζοντας πως αν είχε δεσμευθεί τότε, τώρα δεν θα προχωρούσε η πρόταση. Μίλησε ακόμη για τον χώρο κλειστού γυμναστηρίου που παραχώρησε το ΤΕΙ στον δήμο που, με τη βοήθεια του Συλλόγου Αιγιαλέων και του κ. Ηλιόπουλου, θα αξιοποιηθεί ως προπονητήριο βόλεϊ, που το πρωί θα λειτουργεί ως προπονητήριο των φοιτητών του ΤΕΙ και το απόγευμα για προπονήσεις βόλεϊ και άλλες δραστηριότητες.

Σχετικά με τα τμήματα διετούς φοίτησης, έκανε γνωστό ότι υπήρξε μία καθυστέρηση ως προς το θεσμικό πλαίσιο από το υπουργείο, όμως φαίνεται ότι έχει επιλυθεί και το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος προχωρά στην ίδρυση διετών σχολών για την περιοχή μας και ίσως όχι μόνο δύο.

΄΄Ψηφίσαμε κατά συνείδηση και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης΄΄

Φτάνοντας στο μείζον θέμα των σκουπιδιών, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ μίλησε για την στάση που τήρησε τόσο ο ίδιος όσο και οι κ. Γιοβάς και Σταυρόπουλος, ψηφίζοντας υπέρ της κήρυξης όλου του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. ΄΄Το πραγματικό σήμερα πρόβλημα έχει να κάνει με τα απορρίμματα και είναι πρόβλημα της Αιγιάλειας και όχι του ΧΥΤΑ Αιγείρας. Οι κάτοικοι της Αιγείρας έχουν αυτή την αντίληψη για τον ΧΥΤΑ γιατί έχουν προβλήματα στην διαχείρισή του. Είμαι βέβαιος πως αν ο ΧΥΤΑ ήταν σε άψογη κατάσταση δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα. Κι εμείς οι τρεις σύμβουλοι της Ανατολικής Αιγιάλειας ψηφίζοντας κατά συνείδηση και μη έχοντας την παραμικρή διάθεση να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν, ψηφίσαμε κατ’ αυτό τον τρόπο διότι θεωρήσαμε ότι ήταν ζήτημα όλης της Αιγιάλειας. Όταν το θέμα ήρθε στο συμβούλιο είχαμε πρόσφατα και την απόφαση των 35 προέδρων της Ανατολικής Αιγιάλειας ότι θα πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή συνολικά σε έκτακτη ανάγκη. Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην δημοτική ομάδα όμως έπρεπε να πράξουμε αυτό που έλεγε η συνείδησή μας΄΄, σημείωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Όντως έγινε λόγος περί παραιτήσεών μας, αυτό είναι ένα θέμα που εάν έρθει η ώρα θα το θέσει και δημόσια ο δήμαρχος. Το συγκεκριμένο θέμα όμως δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την λειτουργία του Νομικού Προσώπου, για το οποίο εργάζομαι επί ένα χρόνο καθημερινά και δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη ψήφος μου στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετίζεται με τα καθήκοντά μου στο Νομικό Πρόσωπο. Το ίδιο αφορά και τον κ. Γιοβά που επί ένα χρόνο έχει δώσει όλο του τον εαυτό και μάλιστα σε μία περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο΄΄.

΄΄Μόνη λύση η μεταφορά των απορριμμάτων την συγκεκριμένη χρονική στιγμή΄΄

Για το θέμα των σκουπιδιών είπε: ΄΄Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε κάποια αδιέξοδα, όμως δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχουν γίνει προσπάθειες από αυτή τη δημοτική αρχή προς επίλυση του θέματος. Αυτή τη στιγμή, αυτό που πραγματικά πρέπει να γίνει, είναι να υλοποιηθεί η μεταφορά και απομένει να πειστούν και οι συγκεκριμένες κοινωνίες όπου βρίσκονται οι ΧΥΤΑ που πρέπει να μεταφερθούν τα σκουπίδια της Αιγιάλειας. Είναι η μόνη λύση την συγκεκριμένη στιγμή. Τον Οκτώβριο του 2014 στην δημοτική ομάδα έθεσα ένα μήνα μετά την εκλογή μας, το θέμα της διαχείρισης του ΧΥΤΑ της Αιγείρας και τι πρέπει να γίνει. Γι’ αυτό το λόγο καλέσαμε τον κ. Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο, χημικό μηχανικό, πρώην αντινομάρχη Περιβάλλοντος που είχε καλή γνώση και για τον ΧΥΤΑ της Αιγείρας και για την Παπανικολού, είχε δουλέψει μαζί μας για 4-5 μήνες και με την βοήθειά του μάθαμε πολλά για την διαχείριση των απορριμμάτων και κατέστη σαφές ότι πρέπει να ασχοληθούμε με την πρόληψη, την ανακύκλωση κ.λπ. Μέσα στις προτάσεις που έγιναν τότε ήταν και αυτά που εμείς σαν δημοτική αρχή έχουμε ψηφίσει και έχουν να κάνουν με την πλάστιγγα την οποία φτιάξαμε, τα χωματουργικά πέριξ διότι και τότε υπήρχαν στραγγίδια, για την διαχείριση των μεμβρανών που από τότε ήταν σπασμένες, για το βιοαέριο. Αυτά πράγματι καθυστέρησαν να προχωρήσουν, διότι αν είχαν γίνει δεν θα φτάναμε στο σημερινό αδιέξοδο. Σαφώς με την διαχείριση των απορριμμάτων δεν καταφέραμε αυτά που θα έπρεπε να είχαμε καταφέρει. Τα προχωρήσαμε με πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι έπρεπε και σαφώς έχουμε ευθύνη γι’ αυτά. Αλλά οφείλουμε να τονίσουμε ότι τουλάχιστον είχαμε δρομολογήσει πράγματα που σήμερα γίνονται΄΄.

Αναμόρφωση όλων των γηπέδων

Ξεκινώντας τον απολογισμό του για το ένα έτος της σημερινής διοίκησης του Νομικού Προσώπου, ο πρόεδρός του μίλησε για την επίσκεψή του σε όλους τους χώρους, τόσο στους πολύπαθους αθλητικούς όσο και σε παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ. ΄΄Το βασικό πρόβλημα που είδα ήταν ότι επρόκειτο για ανοιχτούς και ανεξέλεγκτους χώρους. Επελέγησαν έτσι φύλακες που θα βρίσκονταν στα πόστα τους΄΄, τόνισε. Μιλώντας για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, είπε: ΄΄Σε όλα τα γήπεδα έχουν φτιαχτεί όλα τα ηλεκτρολογικά και φωτίζονται με νέα φώτα led που έχουν μπει σε όλους τους προβολείς. Τα γήπεδα έχουν πινακίδες με ωράριο λειτουργίας. Ο αθλητικός χώρος των Καμαρών έχει αλλάξει ριζικά. Αμέσως καθαρίστηκε, έγινε αποψίλωση, έχει βαφτεί, έχει ποτιστεί, λειτουργεί βάση ωραρίου. Συνεχίστηκε η αδειοδότησή του και εξασφαλίστηκε η αδειοδότηση του κλειστού για αγώνες. Έχει την ιδιαιτερότητα τον χειμώνα το χόρτο να χαλάει γι’ αυτό, άμεση προτεραιότητά μας είναι τέλος Απριλίου να σκαφθεί ο αγωνιστικός χώρος, να αλλαχθεί το χώμα και να γίνει επανασπορά. Στο γήπεδο της Ζήριας είχαμε το πρόβλημα της κατάρρευσης του τοιχίου μετά από 15 χρόνια. Το απομακρύναμε και περιμένουμε την μελέτη σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ζήριας για να ξαναγίνει το τοιχίο. Πλέον το γήπεδο λειτουργεί κανονικά. Στο Δημητρόπουλο οι τουαλέτες ήταν βρώμικες, το γήπεδο ήταν χάλια. Σήμερα είναι περιφραγμένο έκλεισαν οι τρύπες, είναι καθαρό και παραχωρήθηκε για προπονήσεις στον Παναιγιάλειο κι ας είχαμε αντιδράσεις, για να έχει την αποκλειστική ευθύνη και εκμετάλλευση του χώρου και να μην παραπονιούνται οι άλλοι που πήγαινε στα γήπεδά τους. Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν και στο γήπεδο της Αβύθου. Αλλάξαμε και γεωπόνο, μπήκαμε σε μία καλύτερη διαδικασία σε συνεργασία με την Ένωση και το πείραμα πέτυχε διότι και το κόστος μειώσαμε και στην συντήρηση των μηχανημάτων είμαστε κερδισμένοι. Σε όλα τα κλειστά αλλά και τους παιδικούς σταθμούς έχουμε τοποθετήσει ίντερνετ, τηλέφωνο, κλιματισμό κ.λπ. Το δημοτικό στάδιο είχε αρχίσει να συμμορφώνεται, φτιάξαμε τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων και τις τουαλέτες όλες οι ομάδες που έρχονται μας συγχαίρουν διότι βρίσκουν έναν χώρο πολιτισμού και προσπαθούμε με μία καλή διαχείριση να έχουμε καλό επίπεδο΄΄.

Αντικατάσταση χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο!

Επιπλέον, ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, αυτή την εβδομάδα θα είναι έτοιμη μελέτη αλλαγής του χλοοτάπητα του δημοτικού σταδίου που είναι περίπου 15 ετών. ΄΄Έχουμε ένα ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να καταθέσουμε την πρόταση στο υπουργείο Αθλητισμού για χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων. Το κόστος ανέρχεται περίπου στις 450.000 ευρώ και το έργο θα υλοποιηθεί είτε καλυφθεί όλο είτε υπάρξει ιδία συμμετοχή. Και το μισό ποσό να εξασφαλίσουμε πιστεύουμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε το έργο΄΄, είπε χαρακτηριστικά.

Μετά το κλειστό γυμναστήριο μέσα στο γήπεδο, το ΝΠΔΔ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα προπονητήριο πυγμαχίας. ΄΄Όταν σε δύο μήνες αδειοδοτηθεί θα συζητήσουμε τη χρήση του΄΄, είπε ο πρόεδρος. Παράλληλα, σημείωσε: Πέρυσι τον Μάιο υλοποιήσαμε το υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου στο οποίο όχι απλά βάφτηκε, έγινε περίφραξη, αντικαταστάθηκαν μπασκέτες και καλάθια και έχει μεγάλη ανταπόκριση. Η λογική μας ήταν ότι τα αθλήματα πρέπει να βγαίνουν έξω στην κοινωνία, να βοηθάμε τους συλλόγους. Τα χρήματα που παίρνουμε ως πάγιο τέλος, πρέπει να είναι ανταποδοτικά σε αθλητικούς χώρους και υλικά΄΄. Τέλος, για τα γήπεδα είπε: ΄΄Στο γήπεδο 5Χ5 του Διακοπτού φτιάξαμε το συρματόπλεγμα, το φωτίσαμε, βάλαμε τους καλοκαιρινούς μήνες φύλακα και ελπίζουμε να αλλάξουμε τον τάπητα που έχει. Για την Αιγείρα, ήδη είμαστε στην διαδικασία της λειτουργίας του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ που μέσα στον επόμενο μήνα θα το έχουμε διαμορφώσει΄΄.

Δημιουργία νέου παιδικού σταθμού στην Συμπολιτεία

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως ΄΄λόγω του προσωπικού, των υποδομών, των φαγητών και όλων όσων παρέχουμε μέσω αυτών, ξεχωρίζουν από τους άλλους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Είμαστε ένα βήμα μπροστά και αυτός είναι και βασικός λόγους που πρέπει ο κόσμος να τους προτιμήσει. Όπως επίσης και τα ΚΔΑΠ που και φέτος από 33 παιδιά που είχαν σήμερα έχουν 82 και τα έσοδά μας από 35.000 που ήταν πέρυσι φέτος έφτασαν τις 115.000 ευρώ. Ειδικά για τον παιδικό σταθμό Μυρτιάς δώσαμε μεγάλο αγώνα ώστε να διαμορφωθεί όπως πρέπει. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί τρεις μήνες κινούσαμε τις διαδικασίες ώστε να μετακινηθεί ο κάδος απορριμμάτων που βρισκόταν μπροστά από αυτόν… Επόμενος στόχος είναι ο παιδικός σταθμός Συμπολιτείας που θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει από την νέα χρονιά. Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία κάνουμε ενέργειες ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τις νέες αδειοδοτήσεις καθώς τα κριτήρια έχουν αλλάξει΄΄.

Νέο ΚΑΠΗ στην Ακράτα

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, το ΝΠΔΔ υποστηρίζει και τις δράσεις των ΚΑΠΗ, ανακοινώνοντας την λειτουργία νέου ΚΑΠΗ στην Ακράτα στον χώρο που λειτουργούσε η Βιβλιοθήκη. Στην Ακράτα επίσης –όπως έκανε γνωστό – φτιάχθηκε μία αίθουσα της Πινακοθήκης διότι έγινε μία δωρεά περίπου 35 πινάκων πολύ υψηλής αξίας κορυφαίων ζωγράφων και θα εκτίθενται εκεί.

΄΄Η διοίκηση του Νομικού Προσώπου είναι μία συνέχεια της προηγούμενης και υλοποιούμε τους στόχους με τα χρήματα που συγκέντρωσε η προηγούμενη διοίκηση. Επί της διοίκησης του κ. Παπαγιαννακόπουλου δημιουργήθηκε ένα σημαντικό χρηματικό απόθεμα τέτοιο ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα. Τιμώ και σέβομαι την συνεργασία και φιλία που έχω με τον κ. Παπαγιαννακόπουλο΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Μέχρι τέλος Απριλίου και η τελευταία άδεια για το κολυμβητήριο

Μιλώντας για το κολυμβητήριο, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ έκανε γνωστό πως την Τρίτη κατατίθεται στο υγειονομικό της Περιφέρειας φάκελος για την αδειοδότηση της κολυμβητικής δεξαμενής. ΄΄Έχουμε πάρει όλες τις άλλες άδειες και αυτό το τελευταίο στάδιο και πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε και αυτή την τελευταία άδεια. Η λειτουργία του κολυμβητηρίου ήταν μία απόφαση της δημοτικής αρχής. Δυστυχώς όμως γι’ αυτό δεν έχουν πειστεί όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Μάλιστα κάποιοι αναφέρουν δημόσια ότι κάποια ποσά θα ξεπεράσουν τις 500.000 ευρώ και θεωρούν ότι είναι χαμένα χρήματα, δυστυχώς, όπως τότε και στο ΤΕΙ υπήρχαν αμφιβολίες. Ο δήμαρχος όμως πιστεύει στην λειτουργία του κολυμβητηρίου και στηρίζει την προσπάθεια. Για την επισκευή του εγκαταλελειμμένου, λεηλατημένου και μισοκατεστραμμένου κολυμβητηρίου είχαν προϋπολογιστεί πέρυσι 120.000 ευρώ. Εμείς δαπανήσαμε μόλις 85.000 ευρώ για να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση. Οι εγκαταστάσεις, πέραν της κολυμβητικής δεξαμενής θα έχουν χώρο τένις, μπάσκετ, με την βοήθεια του κ. Ηλιόπουλου έχουμε σκεφθεί να δημιουργήσουμε και χώρο beach volley και βέβαια το γήπεδο ποδοσφαίρου. Η σήμανση θα τοποθετηθεί σύντομα. Τα γήπεδα αυτό το διάστημα βάφονται. Το κόστος τους μαζί με τις περιφράξεις θα φτάσει τις 15.000 ευρώ. Το γήπεδο ποδοσφαίρου ή γήπεδο Πλαστήρα όπως λέγεται θα φτάσει τις 125.000 ευρώ με τις εργασίες και την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα΄΄, ανέφερε. Παράλληλα, γνωστοποίησε το γεγονός ότι το επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης για τον μεγάλο καυστήρα των εγκαταστάσεων.

΄΄Το κολυμβητήριο θα έχει χαμηλότερο κόστος ανά άτομο, απ’ ό,τι τα γήπεδα΄΄

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία του κολυμβητηρίου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου, αυτή τη χρονιά θα λειτουργήσει για ένα εξάμηνο. Θα χρειαστούν δύο ναυαγοσώστες, ένας υπεύθυνος καθαριότητας, υπεύθυνος ασφαλείας κάνοντας γνωστό πως ήδη έχει πραγματοποιηθεί σεμινάριο πρώτων βοηθειών για την επιμόρφωση του προσωπικού, ενώ θα χρειαστεί και γραμματεία που θα υποστηριχθεί από τις υπαλλήλους του ΝΠΔΔ που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ. Έκανε γνωστό ότι θα υπάρχει τέλος συνδρομής 20 ευρώ, ενώ αναφορικά με το κόστος λειτουργίας, εκτίμησε ότι θα ανέρχεται σε 65.000-70.000 ευρώ το εξάμηνο, ενώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα θα ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ, διαπιστώνοντας πως το κολυμβητήριο θα έχει χαμηλότερο κόστος ανά άτομο, απ’ ό,τι τα γήπεδα που συντηρεί το ΝΠΔΔ.

Οι ενστάσεις του… καφενείου

Σε ό,τι αφορά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ο κ. Σπηλιωτόπουλος μίλησε για… κουβέντες σε επίπεδο καφενείου και αναφορές από τα γνωστά «παπαγαλάκια», κάνοντας γνωστό πως έχει κινηθεί νομικά για όλα τα άλλα που λέγονται… Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε και όποιος δεν έχει ISO, σε συνεργασία. Επίσης, όποιος έχει αντιρρήσεις μπορεί να κάνει ενστάσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υπάρχει όπως υποδεικνύει ο νόμος, οι οποίες κρίνονται από την αρχή ηλεκτρονικών αποφάσεων και όχι στα… καφενεία όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ. Στην προκειμένη περίπτωση είπε πως ο συγκεκριμένος εργολάβος μετά την προθεσμία των ενστάσεων, έστειλε επιστολή μέσω της οποίας διαμαρτύρεται και μιλά για φωτογραφικό διαγωνισμό, αφότου είχε γίνει η ανάθεση. ΄΄Έχω εισηγήσεις από νομικό γραφείο που χαρακτηρίζουν ως αστεία την υποτιθέμενη ένσταση. Έχω τουλάχιστον εννέα διαγωνισμούς από το 2016 και το 2017 για ανάλογα έργα με την ίδια ποιότητα που κοστίζουν τουλάχιστον 40.000 ευρώ παραπάνω. Έχω απόλυτα ήσυχη την συνείδησή μου και το έργο θα προχωρήσει΄΄…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr