background img
banner
banner

Περιμένοντας τα ΜΑΤ στον ΧΥΤΑ Αιγείρας…

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ

«Μαύρα σύννεφα» πυκνώνουν από το πρωί στον ΧΥΤΑ Αιγείρας με το κλίμα να έχει βαρύνει ιδιαίτερα υπό την… απειλή των ΜΑΤ. Αν και από χθες είχε τεθεί τελεσίγραφο προς τους κατοίκους ότι αν δεν αποχωρήσουν ως τις 12.00 το μεσημέρι θα δεχθούν την… επίσκεψη των ΜΑΤ, το μπλόκο παραμένει ως έχει με την παρουσία περίπου 300 κατοίκων, ενώ δεν έχουν καταφθάσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, γεγονός που φανερώνει την πρόθεση να επιλυθεί το θέμα χωρίς την χρήση βίας.

Η προειδοποίηση προς στους κατοίκους είχε δοθεί από χθες και επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί όταν στο σημείο έφτασαν ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων και αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον διοικητή της Αστυνομίας Αιγίου κ. Ανδρικόπουλο, κάνοντας μία ύστατη προσπάθεια να πείσουν τους συγκεντρωμένους κατοίκους να αποσυρθούν και να αφήσουν να περάσει το ένα απορριμματοφόρο που βρισκόταν εκεί. Μάλιστα, προειδοποίησαν πως εάν δεν διαλύσουν το μπλόκο, στις 12.00 το μεσημέρι θα έκαναν την εμφάνισή τους τα ΜΑΤ. Οι κάτοικοι πάντως «ξενάγησαν» τον Εισαγγελέα, δείχνοντάς του τις δεξαμενές λυμάτων, προκειμένου να έχει ιδία άποψη της κατάστασης που επικρατεί στον ΧΥΤΑ.

Χθες το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Κοτρωνιά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο, παρουσία του ιδίου, του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μπούνια, του αντιδημάρχου Διοίκησης Δημήτρη Φιλιππάτου και μελών της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας. Εκεί τους ζητήθηκε να ανοίξουν για λίγο καιρό τον ΧΥΤΑ ώστε να γίνει η εναπόθεση των απορριμμάτων, υποσχόμενοι πως σε λίγο καιρό θα κλείσει για να αποκατασταθεί. Όμως οι εκπρόσωποι των κατοίκων παρουσιάστηκαν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, δηλαδή αποκατάσταση και οριστικό κλείσιμο, γεγονός που, μετά και την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγιεινής για απειλή της δημόσιας Υγείας αλλά και την κατεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για εξάντληση της χρήσης του ΧΥΤΑ Αιγείρας ως νόμιμου, μπορεί να φέρει τα ΜΑΤ στο σημείο.

Οι κάτοικοι από το πρωί  και όσο… περιμένουν τα ΜΑΤ, έχαν παρατάξει τα οχήματά τους ώστε να μην μπορούν να περάσουν οι δυνάμεις της αστυνομίας. Επίσης, έχουν μεταφέρει το μπλόκο σε απόσταση πλέον 500 μέτρων από τον ΧΥΤΑ, καθώς, όπως ανέφεραν στην «Π», δεν μπορούν να είναι πιο κοντά εξαιτίας της δυσοσμίας και των αναθυμιάσεων! Επίσης, περίπου στις 10.00 το πρωί έκανε την εμφάνισή του στον χώρο του μπλόκου ένα ασθενοφόρο, δείχνοντας την ετοιμότητα που υπάρχει για παν ενδεχόμενο…

Κι όλα αυτά, λίγες μόνο ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας (6.00μ.μ.), στην οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για κήρυξη όλου του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκεί όπου αναμένεται και η έντονη παρουσία των κατοίκων. Η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας έχει αποφασίσει να κατέβει με δική της πρόταση μη εγκρίνοντας το αίτημα αφού έτσι αυτομάτως… ακυρώνει τον ΧΥΤΑ, ωστόσο, ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα τηρήσουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας από την Ανατολική Αιγιάλεια. Σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και συνάντησή τους με τον δήμαρχο για το θέμα, ωστόσο πληροφορίες τούς θέλουν, στην δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται, να κλίνουν προς μία συμβιβαστική λύση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr