background img
banner
banner

«Μικρός Πρίγκιπας» για δύο παραστάσεις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ»

«Ο Μικρός Πρίγκιπας», το αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων με στοιχεία παραμυθιού, μας ταξιδεύει σε έναν φανταστικό κόσμο όπου συναντούμε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, σύμβολα και ιδιοφυείς αλληγορίες. Οι στόχοι, οι αξίες, τα συναισθήματα και ο ρόλος του κάθε ανθρώπου στη ζωή βρίσκονται στη σκέψη του συγγραφέα που οδηγεί τις λέξεις και τα σκίτσα του. Την θεατρική διασκευή αυτού του αριστουργήματος του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, πραγματώνει η Θεατρική Ομάδα «Μονόλογοι», επιχειρώντας να δώσει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς μέσα από την «δυνατή» ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα».

Η παράσταση ανεβαίνει την Παρασκευή και το Σάββατο στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα του «Πολύκεντρου» εκεί όπου η παιδική σκηνή της θεατρικής ομάδας «Μονόλογοι» ετοιμάζεται να μας… ταξιδέψει σε πλανήτες και κόσμους που μπορεί να κρύβει ο καθένας μέσα μας, με το «Μικρό Πρίγκιπα». Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό βιβλίο, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση.

Η ουσία του βιβλίου περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: «Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά». «Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια». Η αλεπού στέλνει και άλλα μηνύματα-κλειδιά, όπως: “Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι’ αυτό που έχεις εξημερώσει” και “Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλό σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα”.

΄΄Ο φανταστικός αυτός Πρίγκιπας ήταν, είναι και θα είναι, το μικρό παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας αυτό που κάνει τις πιο σωστές ερωτήσεις, βλέπει τον κόσμο με τελείως διαφορετικό τρόπο και δεν φοβάται να πει στους ενήλικες σκληρές αλήθειες΄΄, αναφέρει στο Protionline.gr  ο πρόεδρος των «Μονολόγων» Αποστόλης Δεληγάκης, προσθέτοντας: ΄΄Σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Παρασκευή 22 Ιουνίου και το Σάββατο 23 Ιουνίου στο Πολύκεντρο Μυρτιάς Αιγίου και ώρα 20:00 για να ταξιδέψουμε με τα παιδιά μας αλλά και να θυμηθούμε οι ενήλικες.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία/ Διασκευή: Κυρίτση Χριστίνα, Ήχος –Φως: Ρηγόπουλος Σπύρος. Οι πρωταγωνιστές: Ανδριακοπούλου Δωροθέα, Δεληγάκη Δήμητρα, Δεληγάκη Χρύσα,

Δημητρίου Ελευθερία, Καράμπαλη Αικατερίνη, Καράμπαλη Ειρήνη, Κουρτάκης Δημήτριος, Κουρτάκης Μιχάλης, Κυρίτσης Γιώργος, Κυρίτση Χριστίνα, Μαρδά Νάσια, Μπαλτιμά Γωγώ, Μπουρνάζου Αντωνία, Μπουρνάζου Νατάσα, Μπουρνάζου Φαίη, Νικολακόπουλος Ηλίας, Οικονομοπούλου Ιωάννα, Οικονομόπουλος Βασίλης, Πανοπούλου Μαρία, Προκόπης Βασίλης Προκόπης Κωνσταντίνος, Ρούβαλη Μαρία, Ρούβαλης Αναστάσιος, Τζουράς Ελευθέριος, Τζουράς Σωτήρης, Τσεκούρας Βλάσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr