background img
banner
banner

Ξεσηκώνονται για τα σκουπίδια στον Ελαιώνα

ΛΗΨΗ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ

Να προχωρήσουν στην λήψη μέτρων ούτως ώστε να πιέσουν την κατάσταση για την τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων στο χωριό τους, αποφάσισαν οι κάτοικοι του Ελαιώνα που συμμετείχαν σε λαϊκή συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα, κατόπιν πρόσκληση του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας αλλά και του τοπικού Συλλόγου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα που διεξήχθη η συνάντηση, όπως άλλωστε και ο προβληματισμός των κατοίκων που βλέπουν ότι ξεκινά η τουριστική σεζόν, ωστόσο τα σκουπίδια παραμένουν αμάζευτα. Παράλληλα, εκφράστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις σχετικά με το μείζον πρόβλημα. Όπως έκανε γνωστό στην «Π» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Τζαβάρας, ερωτηθείς σχετικά, ΄΄υπάρχουν σημεία στο χωριό που δεν έχει γίνει περισυλλογή εδώ και τρεισήμισι ολόκληρους μήνες και η κατάσταση είναι ανυπόφορη΄΄. Κι όλα αυτά ενώ στον Ελαιώνα που είναι μία κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή της Αιγιάλειας, με πλήθος καταλυμάτων και καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, επρόκειτο φέτος να δοθεί ειδική βαρύτητα, λόγω και της «Γαλάζιας Σημαίας» που σε λίγες μέρες θα κοσμεί την παραλία της. Οι κάτοικοι ωστόσο μιλούν για πλήρη εγκατάλειψη, εκφράζοντας φόβους για τις επιπτώσεις στην τουριστική σεζόν.
Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Τζαβάρας, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας πήρε την πρωτοβουλία να πληρώσει ώστε να περισυλλεχθούν απορρίμματα από συγκεκριμένα σημεία κυρίως στην παραλία τις ημέρες του Πάσχα για να μην επικρατεί αυτή η κατάσταση.

Οι ποσότητες αυτές έχουν αποθηκευτεί και αναμένουν να ξεκινήσει κανονικά η αποκομιδή, όμως, όπως τόνισε, ΄΄λαμβάνουμε διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο αλλά δεν γίνεται κάτι. Παρόλα αυτά εμείς πληρώνουμε κανονικά τέλη. Δεν λέω πως για την κατάσταση ευθύνεται αποκλειστικά ο νυν δήμαρχος, ευθύνες φέρουν και οι προηγούμενοι, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δημότης δεν φταίει σε τίποτα και είναι άδικο να υφίσταται αυτή την κατάσταση΄΄.

Απευθύνθηκαν σε δικηγόρο…

Στην προχθεσινή συνέλευση έγιναν διάφορες προτάσεις από τους παρευρισκόμενους τις οποίες έλαβε υπόψη το Συμβούλιο που ήδη από χθες απευθύνθηκε σε δικηγόρο από την Πάτρα προκειμένου να λάβει συμβουλές για το πώς πρέπει να κινηθεί.
Ό,τι είναι να γίνει πάντως θα γίνει άμεσα, δεδομένου ότι η ύπαρξη των σκουπιδιών σε συνδυασμό με την ζέστη δημιουργούν μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr