background img
banner
banner

Αγωνία για τις επιδοτήσεις στον Ανεξάρτητο Αγροτικό Σύλλογο Αιγιαλείας

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Προβληματισμός επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μετά και τις δημοσιεύσεις στον Τύπο για μείωση των επιδοτήσεων από 5% και 7% αντίστοιχα για την νέα προγραμματική περίοδο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για το 2021-2027. Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του από την προεδρία του Συλλόγου, υπέβαλε ο πρόεδρος Παρασκευάς Σπυρόπουλος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των επιδοτήσεων, τονίζοντας πως έχει από νωρίς επισημάνει στον υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου το μείζον αυτό θέμα για τους αγρότες της περιοχής στις επαφές που είχε κατά καιρούς στο υπουργείο, σημειώνοντας πως ΄΄δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός έως ότου ψηφιστεί ο τελικός ισολογισμός, καθώς η τροποποίηση του συστήματος των άμεσων ενισχύσεων μπορεί να επιφέρει επιπλέον μειώσεις΄΄.

Όπως τονίζει, ΄΄ήδη πολλοί παραγωγοί δεν πήραν την συνδεδεμένη ενίσχυση λόγω μη παράδοσης των 150 κιλών ανά στρέμμα, είτε λόγω μη σωστής πληροφόρησης, είτε εξαιτίας της χαλαζόπτωσης του Ιουλίου, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσό να μείνει αδιάθετο.

Δυστυχώς, η μη έγκαιρη ταυτοποίηση από τον ΕΛΓΑ για τα ποσοστά ζημιάς άφησε πολλούς παραγωγούς απλήρωτους. Οι μεγάλες μειώσεις στο εισόδημα των παραγωγών τα τελευταία έτη έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην παραγωγή της σταφίδας και πολλοί έχουν εγκαταλείψει την καλλιέργεια με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εμπόριο και το προϊόν΄΄.

΄΄Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες που του αναλογούν καθώς τα πράγματα κάθε χρόνο πάνε από το κακό στο χειρότερο για τους παραγωγούς και το προϊόν της σταφίδας΄΄, επισημαίνει ακόμη το Δ.Σ. του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας.

Θεώρησε ότι το έργο του αμφισβητούνταν από μέλη του Δ.Σ.

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του από πρόεδρος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας, υπέβαλε ο Παρασκευάς Σπυρόπουλος. Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει:
«Την παραίτηση μου υπέβαλα από πρόεδρος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας, θεωρώντας ότι το έργο μου αμφισβητούνταν από μέλη του Δ.Σ. Έτσι αποφάσισα να αφήσω τη θέση του προέδρου γι’ αυτούς που θεωρούν ότι μπορεί να πάνε το σύλλογο ένα βήμα ποιο μπροστά…
Εύχομαι καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο που θα εκλέξει το Δ.Σ. και καλή δύναμη… Ευχαριστώ τα μέλη του συλλόγου για την στήριξη στο πρόσωπο μου όλον αυτόν τον καιρό…».

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr