background img
banner
banner

Διαφήμισαν την Αιγιάλεια και την Άβυθο στο εξωτερικό!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΑΧΑΙΟΙ» ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Με τις πιο όμορφες αναμνήσεις στις αποσκευές τους και με την ηθική ικανοποίηση ότι… ταξίδεψαν την Αιγιάλεια και την Άβυθο στο εξωτερικό, επέστρεψαν τα μέλη της αποστολής του Χορευτικού Ομίλου «Αχαιοί», από το Μαυροβούνιο. Χορευτές και συνοδοί έζησαν «δυνατές» στιγμές συμμετέχοντας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ στην πόλη Μπαρ, επισκεπτόμενοι παράλληλα, πολύ όμορφες πόλεις και τοπία.

Ξημερώνοντας Δευτέρα 2 Ιουλίου, ξεκίνησε από την Άβυθο η αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Αβύθου «Αχαιοί» για την συμμετοχή του στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ. Ένα μικρό καράβι λοιπόν σαν εκείνο του Οδυσσέα ψάχνοντας για την δική του οδύσσεια, τις δικές του εμπειρίες και πάνω απ’ όλα, θέλοντας να γυρίσει πίσω στην πατρίδα έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από όπου περάσει. Μετά από στάσεις καθοδόν για φαγητό και καφέ μέσω Αλβανίας το βράδυ φτάνει στην πόλη Ούλτσιν του Μαυροβουνίου όπου και το ξενοδοχείο που διανυκτέρευσε.

Τρίτη πρωί αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη του Cotor, μια πόλη βγαλμένη λες από παραμύθι με ένα πανέμορφο κάστρο και στα πόδια του απλωμένο ένα τεράστιο λιμάνι σε ένα φυσικό κόλπο. Εκεί η αποστολή παρέμεινε για τρεις ώρες για φαγητό και ψώνια μέσα στους δαιδαλώδεις δρόμους του κάστρου. Τα απόγευμα επέστρεψ στο ξενοδοχείο, με τους χορευτές να προετοιμάζονται για το φεστιβάλ.

Έκαναν παρέλαση τραγουδώντας και χορεύοντας την «Ωραία Αιγιώτισσα»

Λίγες ώρες μετά βρέθηκαν συγκεντρωμένοι στο κέντρο αθλητισμού της πόλης Μπαρ, εκεί όπου ήταν όλες οι ομάδες (19 στο σύνολο από 8 διαφορετικές χώρες) και ξεκίνησε η παρέλαση όπου σε όλη την διαδρομή οι Αχαιοί τραγουδούσαν και χόρευαν την «Ωραία Αιγιώτισσα», με τελικό προορισμό το Ίδρυμα Πολιτισμού της πόλης όπου βρίσκεται και το μεγάλο αμφιθέατρο που γίνονται οι παραστάσεις. Μετά την λήξη, χαλάρωση με βόλτες και φαγητό στην παραλία.
Τετάρτη πρωί αναχώρηση για την κρουαζιέρα όπου ξεκινάει από την πόλη την Bar και ανεβαίνει τα παράλια των Δαλματικών ακτών με ενδιάμεσες στάσεις στο Petrovac , στη Buvda και στην Qween beach . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ετοιμασίες για την παράσταση όπου προς τιμήν των ελληνικών αποστολών. Παρούσα είναι σύσσωμη και η εκπροσώπηση από την ελληνική Πρεσβεία στο Μαυροβούνιο ξεκινώντας από τον πρέσβη κ. Σωτηρίου τον γεν γραμματέα κ. Γαλανόπουλο και την προϊστάμενο της Πρεσβείας.

Δωδεκάνησα, χασάπικο και συρτάκι…

Οι «Αχαιοί» χόρεψαν τελευταίοι και παρουσιάζοντος χορούς Δωδεκανήσων και κλείνοντας με χασάπικο και συρτάκι, παρέσυραν όλες τις αποστολές και τους θεατές σε ένα ατελείωτο γλέντι και χορό, δημιουργώντας έτσι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπων. Με την τελετή λήξης, όλες οι ομάδες παραλαμβάνουν τα αναμνηστικά και δώρα από τους διοργανωτές και τον Έλληνα Πρέσβη, ενώ ο πρόεδρος των Αχαιών τους παραδίδει ένα καλάθι με τα δώρα που ταξίδεψαν από το Αίγιο (κρασί, λάδι, σταφίδες, φυλλάδια των Οινοξενείων, βιβλίο του Οδοντωτού και το DVD με το τηλεοπτικό αφιέρωμα για την Άβυθο ). ΄΄Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., την ΠΕΣ, την CAVINO, την επιχείρηση «Αφοι Σώρρα» την «COUNINIOTIS com»΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Πέμπτη πρωί, το πρόγραμμα περιελάμβανε αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στο Dubrovnic στην Κροατία όπου με την άφιξη εκεί τα λόγια στερεύουν και νομίζεις ότι ζεις στην εποχή όπου οι πειρατές θα κατέβουν από τα καράβια στο λιμάνι και θα προσπαθήσουν να κουρσέψουν το τεράστιο κάστρο με τα αναρίθμητα μνημεία και κτήρια το καθένα με την δική του ιστορία…
΄΄Την Παρασκευή το πρωί ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής ψάχνοντας ο καθένας την δική του Ιθάκη, έχοντας τις βαλίτσες γεμάτες δώρα και αναμνηστικά, μα πάνω απ’ όλα έχοντας γεμάτες τι καρδιές και τις ψυχές μας εμπειρίες και αναμνήσεις που θα μας συνοδεύουν μια ζώη. Αλλά και την ικανοποίηση πως ο Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Αχαιοί» εκπροσωπεί και προβάλει επάξια την Άβυθο και την Αιγιάλεια για άλλη μια χρονιά σε διεθνείς συναντήσεις στο εξωτερικό!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr