background img
banner
banner

Εντυπωσίασε η θεατρική ομάδα του Ομίλου Λόγγου «Βύρων» στο «Πανηγύρι»!

ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Μία αξιόλογη θεατρική προσπάθεια εφάμιλλη επαγγελματιών ηθοποιών, παρουσίασε το Σάββατο 28 Ιουλίου η θεατρική ομάδα του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου «Ο Βύρων». Υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Γιαννόπουλου, παρουσίασε στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Λόγγου, το διαχρονικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, “Το Πανηγύρι”, ένα έργο-ορόσημο της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας. Μάλιστα, η παράσταση πρόκειται να ανέβη και πάλι στις 11 Αυγούστου.
Πριν την έναρξη της παράστασης ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου «Βύρων» Ιερόθεος Μουρίκης καλωσόρισε τους θεατές της πρεμιέρας και ευχαρίστησε τους χορηγούς και όλους όσοι προσέφεραν ένα χρηματικό ποσόν για την υποστήριξη της θεατρικής ομάδας. Στην συνέχεια ο Δημήτρης Γιαννόπουλος είπε λίγα λόγια για το έργο. Ο Στρατηλάτης, παπλωματάς στο επάγγελμα, παλιός στρατιώτης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ζει με την οικογένειά του στο θεσσαλικό κάμπο. Η νομαδική ζωή, η αμορφωσιά, η φτώχεια αλλά και η αδράνεια εμποδίζουν την προκοπή του, αφήνοντας την οικογένειά του στο έλεος της μοίρας. Η γυναίκα του η Δέσποινα, πιο προσγειωμένη στην πραγματικότητα από όλους, παλεύει για την επιβίωσή τους και με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, παρασύρει βιαστικά την κόρη της σε ένα γάμο αταίριαστο. Η κατάσταση έτσι επιδεινώνεται και η οικογένεια σταδιακά αποξενώνεται, μέχρι τον οριστικό χωρισμό και την απομόνωση.

Πολύ καλές ήταν οι ερμηνείες όλων όσοι έπαιξαν, παρουσιάζοντας το κείμενο μέσα από μία ενδιαφέρουσα οπτική, για να καταχειροκροτηθούν στο τέλος από το κοινό που ένιωσε ότι παρακολουθούσε παράσταση γνωστών θεατρικών σκηνών της Αθήνας!

Συγχαρητήρια και  ευχαριστίες από το Δημ. Καλαμίδα

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλαμίδας, ο οποίος θέλησε, μέσω του Protionline.gr, να συγχαρεί τους συντελεστές της παράστασης και τον Όμιλο «Βύρων», τονίζοντας: ΄΄Ήταν μία από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει. Ένα θεατρικό δημιούργημα με πολύ συναίσθημα, συγκίνηση και όμορφα μηνύματα. Η παράσταση είναι πολύ καλή σκηνοθετικά, αλλά και οι ηθοποιοί αποδίδουν άψογα. Όταν ο άρτος του πνεύματος, δηλαδή η Τέχνη, και μάλιστα τόσο μικροί (ερασιτέχνες) ηθοποιοί δημιουργούν τόσο μεγάλο έργο, τότε εμείς, το κοινό τους, δεν έχουμε παρά να τους επαινέσουμε, να τους συγχαρούμε και να στηρίξουμε και το μελλοντικό τους έργο΄΄.
΄΄Μέσα από το καλό θέατρο αναδεικνύουν το χωριό μας, τον Λόγγο, ενώ παράλληλα μας προσφέρουν όμορφες, ποιοτικές βραδιές. Τους ευχαριστούμε΄΄, πρόσθεσε ο κ. Καλαμίδας τονίζοντας πως είναι διατεθειμένος να στηρίξει την προσπάθεια της εν λόγω θεατρικής ομάδας, όσο μπορεί.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr