background img
banner
banner

Οι πρώτες μέρες «γεννούν» προσδοκίες

ΚΑΤΙ… ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ – ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θετικά είναι τα συμπεράσματα από την πρώτη εβδομάδα της θερινής εκπτωτικής περιόδου στην τοπική αγορά. Μπορεί η κίνηση να μην έχει φτάσει ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα, ωστόσο τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, με τους εμπόρους να αναμένουν αύξηση μετά την 20ή Ιουλίου, οπότε αυξάνεται και η επισκεψιμότητα στην περιοχή. Είναι γεγονός ότι οι επισκέπτες τα τελευταία καλοκαίρια αποτελούν βαρόμετρο για την εμπορική κίνηση και ο αριθμός τους επηρεάζει άμεσα τους τζίρους των τοπικών επιχειρήσεων την περίοδο αυτή.

Σε γενικές γραμμές, λόγω των εκπτώσεων που ξεκίνησαν την Δευτέρα, παρατηρείται μία κινητικότητα στα εμπορικά καταστήματα και η κίνηση είναι αυξημένη σε σύγκριση με τον Ιούνιο που θεωρείται ως ένας από τους χειρότερους των τελευταίων χρόνων. Οι καταναλωτές, τις τελευταίες μέρες, σε μεγάλο ποσοστό βγήκαν στα μαγαζιά για έρευνα αγοράς , αλλά και για κάποια πρώτα ψώνια. Αυτό που παρατηρούν οι έμποροι είναι ότι υπάρχουν καταναλωτές που έχουν καιρό να κάνουν αγορές και περίμεναν τις εκπτώσεις πώς και πώς. Βεβαίως, οι βόλτες για την ώρα, είναι πιο πολύ διερευνητικές, ωστόσο εκτιμάται ότι από την ερχόμενη εβδομάδα το ενδιαφέρον θα μετατραπεί σε ψώνια.

Το πιο εντυπωσιακό όμως στην τοπική αγορά, δεν είναι ο αριθμός των καταναλωτών και οι αγορές, αλλά τα ποσοστά των εκπτώσεων. Από την πρώτη κιόλας μέρα, στις βιτρίνες των καταστημάτων εμφανίζονται γενικές αναρτήσεις με ενδείξεις για εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 60%, κάτι που φαίνεται και από τα καρτελάκια με τις αρχικές και εκπτωτικές τιμές των προϊόντων. Έτσι, όπως παρατηρεί κανείς, για τα ρούχα και τα παπούτσια, κατά μέσο όρο, οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 30% ως 60%, ενώ στα εποχικά είδη οι εκπτώσεις είναι σαφώς μικρότερες. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι λόγω της δυσκολίας που παρατηρείται στην αγορά, οι εκπτώσεις είχαν ξεκινήσει και πριν την επίσημη έναρξη στις 9 Ιουλίου, με την μορφή προσφορών.

Δικαίωμα λειτουργίας έχουν την Κυριακή τα καταστήματα – Αντιδρούν σύλλογοι και φορείς

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 15 Ιουλίου, κάτι για το οποίο η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, έχει εκφραστεί αρνητικά, με τους Εμπορικούς Συλλόγους να υπενθυμίζουν ότι είναι προαιρετικό το άνοιγμα. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τι πρόκειται να πράξουν οι έμποροι της Αιγιάλειας μεθαύριο Κυριακή, ωστόσο είναι βέβαιο τα καταστήματα κάποιων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, θα λειτουργήσουν κανονικά… Με χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας προτείνει, την Κυριακή 15 Ιουλίου, τα μαγαζιά να παραμείνουν κλειστά. Επίσης, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Νομού Αχαΐας, με ανακοίνωσή της, εμμένει στην πάγια θέση της για την τήρηση της κυριακάτικης αργίας και αντιδρά στο άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή 15 Ιουλίου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr