background img
banner
banner

Παράνομη διαδικασία επιλογής Διευθυντών ΔΙΕΚ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ

Στη σωρεία παράνομων πράξεων που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διαδικασία επιλογής υποψήφιων διευθυντών ΔΙΕΚ με υψηλά προσόντα αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, όπως μεταφέρει ο Αχαιός βουλευτής, ΄΄η διαδικασία επιλογής των μελών του 3μελούς Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών ΔΙΕΚ είναι παράνομη γιατί και τα τρία μέλη του διορίστηκαν απευθείας από τον Υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη, με έγκριση του Γ.Γ. της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) κ. Παπαγεωργίου, χωρίς να προηγηθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεν έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια η συγκρότηση του και χωρίς καθόλου επιστημονικά προσόντα. Μάλιστα δύο από τα μέλη έχουν μόνο απολυτήριο Λυκείου ή διετούς φοίτησης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και προχωρούν σε κρίση καθηγητών πτυχιούχων ΑΕΙ με πλούσιο βιογραφικό. Η δε βαθμολόγηση των υποψηφίων διευθυντών στη συνέντευξη έγινε κατά τέτοιον τρόπο από το αρμόδιο διορισμένο Συμβούλιο Επιλογής ώστε άλλοι υποψήφιοι με υψηλά αντικειμενικά μόρια εκτοπίστηκαν σε κατώτερες θέσεις, ενώ άλλοι με χαμηλά αντικειμενικά μόρια αδικαιολογήτως πήραν βαθμό άριστα «10»΄΄.

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για ποιο λόγο επελέγη αυτή η «κομματικά διορισμένη επιτροπή», εάν αληθεύει ότι δεν υπήρξε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύσταση της Επιτροπής, εάν αναρτήθηκαν πράξεις στη «Διαύγεια» για το σύνολο της διαδικασίας, εάν προτίθεται να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί η αξιοκρατία και η νομιμότητα και τέλος εάν προτίθεται να ελέγξει πειθαρχικά όσους έχουν εμπλακεί σε παράνομες πράξεις και παραποιήσεις διοικητικών εγγράφων.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr