background img
banner
banner

Αναβολή στην δίκη των αγροτών

ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Για τις 7 Νοέμβρη του 2019 αναβλήθηκε το αγροτοδικείο στο Αίγιο όπου διώκονται 10 αγρότες για τις κινητοποιήσεις του 2016 με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Χθες ήταν να εκδικαστεί η υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αιγίου και τελικά δόθηκε αναβολή, με αποτέλεσμα σε ένα χρόνο οι διωκόμενοι αγρότες να κληθούν και πάλι να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί αγρότες για να διαμαρτυρηθούν καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και σωματείων, δηλώνοντας αλληλέγγυοι σε αυτή την δοκιμασία των αγροτών, οι οποίοι πριν δύο χρόνια είχαν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές κυβέρνησης – Ε.Ε. που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, οδηγούν σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά και αγωνιζόμενοι για την επιβίωσή τους.

΄΄Δεν τηρήθηκε η υπόσχεση του πρωθυπουργού…΄΄

Αξίζει να σημειωθεί ότι για χθες είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση δέκα υποθέσεων, ενώ, όπως ανέφερε στην «Π» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες… Επιπλέον, ο κ. Μποδιώτης εστίασε στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκε η υπόσχεση του πρωθυπουργού ώστε να μην γίνουν τα αγροτοδικεία, με αποτέλεσμα οι αγρότες να…σέρνονται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, τονίζοντας πως η ποινικοποίηση των αγώνων είναι τρομοκρατία.

Βαριές ποινές επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Λάρισας

Οι αγρότες της περιοχής καταδικάζουν και την άδικη, όπως τόνιζαν χθες, καταδίκη από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας που δίκασε ως Εφετείο, σε 4 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, αγροτών της Θεσσαλίας για κινητοποιήσεις στο μπλόκο Νίκαιας το 2013. Μάλιστα, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας κατήγγειλαν το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη με βάση καθαρά πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον των κατηγορούμενων αγροτών. Πρωτόδικα πάντως, είχαν καταδικαστεί με την κατηγορία της «Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με πρόθεση από κοινού από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο».

Είναι γνωστό ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών λαμβάνονται μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με αποφάσεις των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών, Γενικές Συνελεύσεις και πανελλαδικές συσκέψεις. ΄΄Η απόφαση του δικαστηρίου πλήττει το δικαίωμα μας να συνδικαλιζόμαστε και να αποφασίζουμε για τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων μας καθώς στοχοποιεί και καταδικάζει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του οργανωμένου κινήματος. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να συνδικαλιζόμαστε και να διεκδικούμε, το έχουμε κατακτήσει με αγώνες και θυσίες και δεν πρόκειται να το εκχωρήσουμε σε κανέναν΄΄, κατήγγειλαν ακόμη οι Ενωτικές Ομοσπονδίες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr