background img
banner
banner

Ο δήμαρχος με τη μεγαλύτερη θητεία και τα δίκτυα αποχέτευσης

Όταν το Protionline.gr  αποκάλυψε, ότι η θητεία των σημερινών δημάρχων θα παραταθεί για τέσσερις μήνες ακόμη, ώστε η επόμενη να αρχίσει την 01/01/2020, πολλοί έσπευσαν να διαψεύσουν την είδηση, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να παραταθεί η θητεία που λήγει,  υπό κανονικές συνθήκες στις 31/08/2019,  γιατί θα ήταν αντισυνταγματική.

Ήρθε μετά ο νόμος του Κλεισθένη στις 20 Ιουλίου, που ανέφερε ότι η 5ετία θα λήξει κανονικά και θα πάρει παράταση η επόμενη θητεία. Όμως τις προάλλες  ήρθε εγκύκλιος στο δημαρχείο, που ενημερώνει τελικά για παράταση αυτής της θητείας.  Ο Παναγόπουλος δηλαδή και οι  αντιδήμαρχοι του θα διοικούν μέχρι το τέλος του 2019, άσχετα ποιος θα κερδίσει τις εκλογές τον ερχόμενο Μάιο. Δηλαδή ο νέος δήμαρχος που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές, θα περιμένει 7 μήνες μέχρι να αναλάβει δράση, εκτός βέβαια και αν εκλεγεί πάλι ο ίδιος δήμαρχος.

Όπως και έχει όμως ο Θανάσης Παναγόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος με τη μεγαλύτερη θητεία στο δήμο Αιγιαλείας, αν και ποτέ δεν ξέρεις σε αυτή τη χώρα.

Σημαντική ανακοίνωση

Σήμερα το απόγευμα πάντως, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, αναμένεται να ανακοινώσει επιτέλους, μετά από αλλεπάλληλες αναφορές, ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη χρηματοδότηση των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των παραλιακών κοινοτήτων της Αιγιάλειας, άνοιξε και περιμένει τη ΔΕΥΑ να καταθέσει τη μελέτη στο ΕΠΕΡΑΑΑ, που θα ζητά 22 εκ. ευρώ.

Το έργο μείζονος σημασίας, θα υλοποιηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση και σε συνδυασμό με τα 5εκ ευρώ από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ” θα ολοκληρωθεί η τρίτη φάση του αποχετευτικού της Αιγιάλειας: 1)Αναβάθμιση Βιολογικού, ολοκληρώθηκε, 2)Συλλεκτήριος Αγωγός, ολοκληρώθηκε. 3)Δίκτυα που θα ενώνουν τους οικισμούς με συλλεκτήριο, στη φάση  έγκρισης της χρηματοδότησης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr