background img
banner
banner

Προς εκτέλεση το έργο στα πυρόπληκτα

ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το πλήρωμα του χρόνου για την εκτέλεση των έργων σε πυρόπληκτες περιοχές του 2007 φαίνεται πως έφτασε. Ήδη, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η δαπάνη ύψους 1,1 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν άρδευση σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού. Υπολείπεται πλέον κάποια πράξη από την Περιφέρεια ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου που θα πραγματοποιήσει το έργο.

Όπως ανέφερε στο Protionline.gr  ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ΄΄πρόκειται για ένα 1,1 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 2,8 εκατ. για τα πυρόπληκτα χωριά, μέσω των οποίων γίνεται και το έργο στα τέσσερα χωριά (Κουνινά, Κάτω Πτέρη, Αχλαδιάς, Σελινούντας). Είχαμε υποβάλει αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να εντάξει το έργο της εξόρυξης γεώτρησης στο Άνω Διακοπτού και κατασκευής δεξαμενής και δικτύου ύδρευσης σε ορεινά χωριά του Διακοπτού. Υπογράψαμε ο δήμος προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑΑ και εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έχουν σχεδόν συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης και θα προχωρήσουμε σε διαγωνισμό΄΄.

Θα επιλυθεί χρόνιο πρόβλημα

Τίτλος του έργου είναι «Βελτίωση-Εκσυγχρονισµός δικτύων ύδρευσης πυρόπληκτων οικισµών ∆ήµου Αιγιαλείας». Το έργο θεωρείται άµεσης προτεραιότητας, δεδοµένου ότι αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές της Τ.Κ. Κουνινάς (οικισµός Κουνινάς), Τ.Κ. Πτέρης (οικισµός Πτέρης) της ∆.Ε. Αιγίου, της ∆ηµοτικής Κοινότητας ∆ιακοπτού και συγκεκριµένα τους οικισµούς Κερνίτσας, Καλυβίτη και Λόφου και της Τ.Κ. Άνω ∆ιακοπτού (οικισµός Άνω ∆ιακοπτού) της ∆.Ε. ∆ιακοπτού του ∆ήµου Αιγιαλείας. Οι τοπικές κοινότητες αυτές υδροδοτούνται αποκλειστικά από πηγές, η παροχή των οποίων, χρόνο με τον χρόνο, µετά την καταστροφική φωτιά του 2007 συνεχώς µειώνεται. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς µήνες Ιούλιο και Αύγουστο κάθε έτους παρατηρείται παντελής έλλειψη νερού. Αποτέλεσµα αυτού είναι οι εν λόγω πηγές να µην µπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ύδρευσης των εκατοντάδων µόνιµων αλλά και εποχικών κατοίκων των περιοχών αυτών.
Τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του έργου αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας αλλά κυρίως της ποσότητας του ύδατος. Για την εκτέλεση του έργου προχώρησε προγραµµατική σύµβαση µεταξύ του δήµου Αιγιαλείας ως «δικαιούχου» και της ∆ΕΥΑΑ ως «φορέα υλοποίησης» του έργου, καθότι σύµφωνα µε την κείµενη νοµοθεσία, η χρηµατοδότηση του έργου από το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων (Σ.Α.Ε.Π. 401-Πρόγραµµα Πυροπλήκτων) θα γίνει δια µέσω του δήµου Αιγιαλείας, ο οποίος στη συνέχεια θα µεταφέρει τα χρήµατα αυτά στην ∆ΕΥΑΑ, προκειµένου η τελευταία να εξοφλεί τον ανάδοχο του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.100.000 €.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr