background img
banner
banner

Ζητούν νέα γέφυρα στον Σελινούντα…

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Την αναγκαιότητα να αποκατασταθεί η γέφυρα του Σελινούντα που συνδέει το Αίγιο με χωριά και οικισμούς της Αιγιάλειας, μεταξύ των οποίων και το ομώνυμο χωριό, ζητούν οι κάτοικοι. Παρότι υπάρχει πρόβλεψη να ενταχθεί στα παράπλευρα έργα της Ολυμπίας Οδού, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία στην τοπική κοινωνία.
Η γέφυρα, που βρίσκεται στο σημείο με την σημερινή της μορφή από το 1970, παρουσιάζει όλα αυτά τα χρόνια μεγάλη φθορά, ενώ κατά καιρούς έχουν γίνει εργασίες στήριξης και αποκατάστασης του οδοστρώματος. Η πιο πρόσφατη επισκευή ήταν πριν από τρία χρόνια, ωστόσο και στο παρελθόν έχει παρουσιάσει μεγάλα προβλήματα, με το τσιμέντο να «τρώγεται» και κατά καιρούς να είναι εμφανή τα σίδερα στη βάση τους. Πλην όμως, όταν κατασκευάστηκε, οι κυκλοφοριακές ανάγκες ήταν πολύ λιγότερες όπως και τα οχήματα που κυκλοφορούσαν. Επιπλέον, λόγω της στενότητάς της δεν υπάρχει η δυνατότητα να συναντηθούν δύο οχήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή. Επίσης, η συχνή χρήση της τα τελευταία χρόνια και από τα φορτηγά που εκτελούν τα μεγάλα οδικά έργα, έχει επιδεινώσει την κατάστασή της.

Κι όλα αυτά ενώ χρησιμοποιείται καθημερινά από πολύ κόσμο, εξυπηρετώντας τον Σελινούντα αλλά και τα ορεινά χωριά μέχρι τη Φτέρη.

Όπως ανέφερε στο Protionline. gr  ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελινούντα Ανδρέας Παπαγεωργίου, ΄΄είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να αποκατασταθεί η γέφυρα. Απ’ όσο γνωρίζουμε επρόκειτο να γίνει αντικατάσταση με νέα, από την τεχνική εταιρεία «Άκτωρ» που κατασκεύασε την νέα Εθνική Οδό. Παρότι υπήρξαν οι σχετικές διαβεβαιώσεις δεν έχει γίνει κάτι, αν και είχε ενταχθεί στα παράλληλα έργα, τα οποία έχουν εκτελεστεί΄΄.

Θα ασκηθούν νέες πιέσεις από τον δήμο

Για το θέμα ρωτήθηκε από το Protionline. gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η αντικατάσταση της γέφυρας Σελινούντα με νέα, εμπεριέχετο στην μελέτη των παράπλευρων έργων της Ολυμπίας Οδού. ΄΄Είναι στον προγραμματισμό να δημιουργηθεί νέα γέφυρα στην θέση της υπάρχουσας. Είχαμε τις σχετικές διαβεβαιώσεις και από το υπουργείο Υποδομών και από την εταιρεία. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας μάς το είχε κάνει γνωστό. Θέλω να πιστεύω ότι η καθυστέρηση δεν έχει να κάνει με μη τήρηση του προγραμματισμού. Θα ασκήσουμε νέες πιέσεις για το θέμα και πιστεύουμε να δρομολογηθεί άμεσα το έργο΄΄, ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, κάνοντας γνωστό ότι ο ίδιος προγραμματισμός υπήρχε και για την γέφυρα του Φοίνικα, στις Καμάρες.

Άξιο αναφοράς είναι τέλος ότι η γέφυρα Σελινούντα υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο από το 1930. Αρχικά ήταν ξύλινη και μετά από σαράντα χρόνια έγινε τσιμεντένια. Επίσης, για πολλά χρόνια ήταν μέρος της παλιάς εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr