background img
banner
banner

Αμφιταλαντεύεται ο δήμαρχος για κάθοδο το Μάιο

ΕΤΣΙ ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΕΧΕΙ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΣΗΜΟ

Είχε ζητήσει από τη δημοτική του ομάδα, που απαριθμεί εννέα συμβούλους να τον στηρίξουν σε μια νέα υποψηφιότητά για το Δήμο Αιγιαλείας, πριν ένα μήνα και από τότε ουδέν νεότερο από την Ανδρέου Λόντου.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος επιμένει να κρατάει “κλειστά τα χαρτιά” του, όταν οι φήμες τις τελευταίες ημέρες, τον έφεραν να έχει αποφασίσει την αποχώρησή του από τα κοινά. Μάλιστα φούντωσαν από τη στιγμή που συναντήθηκε με τον προκάτοχό του για να συντονίσουν κινήσεις, που θα οδηγούσαν σε συγχώνευση παρατάξεων.

Η πλευρά Θεοδωρακόπουλου είχε διαμηνύσει, ότι αυτή η περίπτωση μπορεί να περπατήσει μόνο με επικεφαλής κοινής αποδοχής, αφού και ο Στάθης έχει δηλώσει ότι δε θα διεκδικήσει πάλι το δήμο. Αυτό σε συνδυασμό με τη δυσκολία ανεύρεσης στελεχών, αλλά και δημόσιες αναφορές του Παναγόπουλου το τελευταίο διάστημα, έδειχναν ότι ο δήμαρχος έχει αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις για την υποψηφιότητά του. Εξάλλου υπάρχει και το υποθηκοφυλακείο, που λόγω Κτηματολογίου θα έχει πολλή δουλειά το επόμενο διάστημα και ο Θανάσης αν έπρεπε να διαλέξει δήμαρχος ή υποθηκοφύλακας, θα διάλεγε το δεύτερο.

Ο Παναγόπουλος έδειξε Παναγόπουλο!

Ο Δήμαρχος έκανε ακόμα μία αναφορά, που πολλοί ερμήνευσαν ότι υποδηλώνει απόφαση να μην διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση προς τιμήν του Γεωργίου Παναγόπουλου στον «Απόλλωνα», αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα και το έργο του αείμνηστου δημάρχου, είπε:” Εύχομαι όσοι εκλεγούν από εδώ και στο εξής στον δήμο, να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμά του΄΄…

Βεβαίως πριν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, θα πρέπει να δούμε πιο ήταν το ακροατήριο τη στιγμή αυτής της δήλωσης.
Ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος, με τον Κώστα Σπηλιόπουλο και ο Χρήστος Γούτος με τον Αποστόλη Καραφωτιά στις πρώτες θέσεις, αλλά και ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, με τον Δημήτρη Μπούνια. Όσοι δηλαδή ήθελαν και δεν ήθελαν, πάλι την υποψηφιότητα του δημάρχου.
Είναι φανερό ότι ο δήμαρχος αμφιταλαντεύεται έντονα πριν πάρει την απόφασή του, αφού η κατάσταση δεν συνηγορεί υπέρ του και περιμένει συζητώντας βέβαια και καλλιεργώντας όλα τα ενδεχόμενα. Το είπε και στην “Π” εξάλλου “αν δεν δω, δε λέω”! Με αυτά τα δεδομένα πήγε και στη δημοτική ομάδα των εννέα το βράδυ την περασμένη Τρίτη και δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα, αλλά και κανένας δε ρώτησε τι θα κάνει από τους συμβούλους του.

“Πληρωμένη απάντηση” Φιλιππάτου σε Θεοδωρακόπουλο

Την επόμενη ημέρα, στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, ήταν ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος, που θέλησε να τα κάνει ακόμα πιο μαύρα για τον Παναγόπουλο. “Από εδώ και πέρα θα αρχίσει ένα δράμα, αφού είστε 3-4 παρατάξεις από ένα συνδυασμό, πάντα έτσι γινόταν, αλλά εσείς το παρακάνατε, τα θέματα που φέρνετε από εδώ και στο εξής θα τα ψηφίζουν ή θα περιμένουν από εμάς ; “ και συνέχισε “Σε ένα δήμαρχο που τον εγκαταλείπουν όλοι, δε θα κάνω εγώ αντιπολίτευση”.

Ο Παναγόπουλος απάντησε λέγοντας ότι όποιος δεν ψηφίζει τα σοβαρά θέματα, δεν τιμωρεί το δήμαρχο, αλλά τον κόσμο της Αιγιάλειας.
Ήταν όμως ο δέκατος δημοτικός σύμβουλος του Παναγόπουλου που κατέχει θέση, αλλά δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας, που έδωσε αποστομωτική απάντηση στον πρώην δήμαρχο.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Φιλιππάτος, είπε απευθυνόμενος στο Στάθη Θεοδωρακόπουλο: “Υπάρχουν εγγυητές για την καλή λειτουργία του Συμβουλίου. Όλοι θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Θα εγγυηθούμε για να εκτελεστεί το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, η θητεία της οποίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2019”.

Τα λόγια του Φιλιππάτου ξάφνιασαν, αλλά όχι τους “παροικούντες της Ιερουσαλήμ”, αφού ο δημοτικός σύμβουλος, μπορεί στο παρελθόν να είχε διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας ότι είναι συνεργαζόμενος, αλλά δεν έπαψε ούτε στιγμή να στηρίζει τον Παναγόπουλο, ενδυναμώνοντας της φήμες ότι οι δύο άνδρες τα έχουν βρει.

Προχωράει το εργοστάσιο απορριμμάτων

Μέσα σε όλα αυτά, ο δήμαρχος έκανε και μια αποκάλυψη που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και είναι μείζονος σημασίας για τον ίδιο. Αποκάλυψε, ότι την Τρίτη βρέθηκε στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων, στην Αθήνα, όπου του μετέφεραν καλά νέα για την Απόφαση ‘Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και βεβαίως της κατασκευή της Μονάδας Μηχανικής Διαλογής Αποβλήτων, στον εν λόγω χώρο.
Σε συνδυασμό με την ανανέωση της ΑΕΠΟ, για το ΧΥΤΑ Παπανικολού άμεσα, η διαχείριση των σκουπιδιών παίρνει το δρόμο της, αν και την ευθύνη όπως έχουμε αναφέρει θα την έχει από τη νέα χρονιά ο υπό σύσταση Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Στο προσκήνιο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται πως Παναγόπουλος και Θεοδωρακόπουλος, είχαν καταλήξει σε ένα πρόσωπο που θα πρότειναν να ηγηθεί μετά τη συνένωση των παρατάξεων “Ενωτική Αιγιάλεια” και “Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας”.

Ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αιγιαλείας, Δημήτρης Μπούνιας, που μέχρι το Σάββατο το πρωί είχε αντιρρήσεις να ηγηθεί ενωτικού ψηφοδελτίου, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αφού είναι διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο Αιγίου. Υπέρμαχοι της υποψηφιότητας Μπούνια ήταν οι δύο δήμαρχοι, αλλά και τρία μέλη της δημοτικής αρχής. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Δυτικής Αιγιάλειας Μιχάλης Κυριακόπουλος και Ανατολικής Γιώργος Γιοβάς. Ο Μπούνιας και οι τρεις, από καιρό είχαν δημιουργήσει ομάδα και ήταν υπέρμαχοι της εκ νέου υποψηφιότητας του Θανάση Παναγόπουλου, αλλά δεν φτάνουν ώστε ο δήμαρχος να βγει μπροστά.

Έτσι, με τη “βοήθεια” Θεοδωρακόπουλου φαίνεται ότι, προκρίθηκε η λύση Μπούνια ως η καλύτερη δυνατή για να κερδηθεί ο δήμος, εν όψει των δημοτικών εκλογών τον Μάιο του 2019. Χθες το βράδυ λοιπόν, είχε προγραμματιστεί συνάντηση που θα ξεκαθάριζε τα πράγματα.
Παναγόπουλος και Θεοδωρακόπουλος, ήθελαν να διασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, παραταξιακή και κομματική για λογαριασμό του Μπούνια, ώστε να πεισθεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αιγιαλείας, ότι έχει αυξημένες πιθανότητες να εκλεγεί. Όμως ξαφνικά η συνάντηση ακυρώθηκε και έγινε προσπάθεια οι συμμετέχοντες να αρνηθούν την ύπαρξη της.

Ο περί ου ο λόγος, Δημήτρης Μπούνιας, που δεν τον αφήνει αδιάφορο μια τέτοια πρόταση, διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη φάση στο εγχείρημα.

Ο Μπούνιας λοιπόν, δεν ήταν έτοιμος, σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, να απαντήσει θετικά, με τον Παναγόπουλο να δηλώνει στο Protionline.gr ότι δεν υπάρχει θέμα Μπούνια, ενώ ο Θεοδωρακόπουλος παραδέχτηκε ότι η πρόταση Μπούνια είναι ιδανική, αλλά εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το αν θα γίνει αποδεκτή από το γιατρό.

Όπως και να έχει, η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά, αλλά όπως έχουμε επισημάνει αν δε βρεθεί το πρόσωπο που ενώνει σε μεγάλο βαθμό τις δύο παρατάξεις, κινδυνεύουν με διάλυση κάτι που θέλουν να αποφύγουν οι αρχηγοί τους.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι σε δημοτικό συμβούλιο του Οκτωβρίου, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας των ζώων, ο πρόεδρος είχε μιλήσει για συμπεριφορά ζώων, σε μία προσπάθεια να συνετίσει τους συμβούλους, αλλά κανείς δε θίχτηκε. Ακόμα και στο τελευταίο συμβούλιο, ζήτησε από τους συμβούλους να δηλώνουν πότε φεύγουν, ώστε να εξελίσσονται ομαλά οι ψηφοφορίες, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα τη στάση ορισμένων που θέλουν να κατέλθουν στις εκλογές ως υποψήφιοι δήμαρχοι. Από τα παραπάνω είναι φανερό, ότι ο Μπούνιας, ναι μεν έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός, αλλά η διαχείριση των πραγμάτων όπως καταλαβαίνει και ο ίδιος δεν είναι απολύτως προβλέψιμη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr