background img
banner
banner

“Οι Αιγιαλείς θα επιλέξουν τον «μονόδρομο» της πολιτικής Ήθους και Υπευθυνότητας”

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΤΟΥ

Το όνομα του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μπούνια και πρώην προέδρου του Δ.Σ. Αιγιαλείας, ήταν από την αρχή της προεκλογικής περιόδου ψηλά στις λίστες των υπό σχηματισμό συνδυασμών, αφού ο γιατρός έχει καταφέρει να γίνει πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Πολλά ακούστηκαν για την συμμετοχή του ή μη στα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, ωστόσο ο ίδιος ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του. Για τον Μπούνια τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, ή συνεχίζει με τον Χρ. Γούτο την κοινή τους πορεία που ξεκίνησε το 2019 στα αυτοδιοικητικά δρώμενα ή μένει εκτός ψηφοδελτίου.

Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του επικεφαλής της ανανεωμένης παράταξης στην πανηγυρική πρώτη μεγάλη εκδήλωση στο «Γ. Παππάς» τον Ιούλιο, αλλά δεν ανακοινώθηκε τότε στη λίστα των υποψηφίων συμβούλων, ωστόσο εκείνο το βράδυ ο «κύβος ερρίφθη». Σήμερα μέσω τoυ Protionline.gr αποκαλύπτει τις προθέσεις του, ανοίγει τα χαρτιά του και συντάσσεται στη νικηφόρα πορεία που έχει ξεκινήσει ο Χρήστος Γούτος με το συνδυασμό «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο». Βεβαίως όχι μόνο συντάσσεται, αλλά θα είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου.

Μας χωρίζει ένας μήνας και 15 μέρες περίπου, από την προσφυγή στις κάλπες για ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής στο Αίγιο. Αποφασίσατε να είστε «παρών» και σε αυτήν την «μάχη». Ποιο είναι όμως το διακύβευμα;
Το ζητούμενο για την Αιγιάλεια, για τον κάθε συμπολίτη, για τα παιδιά μας και το μέλλον τους, είναι αν σε αυτές τις εκλογές επιλέξουμε την επιστροφή σε μια πολιτική των Αξιών με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Αν θα προχωρήσουμε σε μια διαχείριση με χαρακτηριστικά διαφάνειας, αξιοπρέπειας, σοβαρότητας και απόλυτης προσήλωσης στον κοινό στόχο όλων μας, δίνοντας στην Αιγιάλεια όσα στερήθηκε και όσα αξίζει για το Αύριο της ή αν θα παραμείνουμε στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
Ο δεύτερος «δρόμος» είναι εκείνος που «πόνεσε» και «πλήγωσε» τον τόπο μας, που υποθήκευσε το παρόν και το μέλλον ημών και κυρίως των νέων μας. Είναι ο «δρόμος» της παράλογης άσκησης εξουσίας που βασίζεται σε μια μόνιμη πολιτική μεθόδευση στην οποία μόνο το <φαίνεσθαι> κυριαρχεί, είναι ο <δρόμος> που διέπεται κυρίως από μια φθαρμένη παλαιοκομματική νοοτροπία και αντίληψη για την άσκηση πολιτικής. Μια αντίληψη, που ωφελεί μόνο τις προσωπικές ματαιοδοξίες, αλλά ταυτόχρονα «κλείνει» όλες τις διεξόδους προόδου και ανάπτυξης της κοινωνίας. Κρατώντας σε πλήρη ομηρία το ανθρώπινο δυναμικό της και καταδικάζοντάς το να ζει και να δραστηριοποιείται σε έναν τόπο με μηδενική προοπτική.
Κατά συνέπεια, είμαι βέβαιος ότι οι Αιγιαλείς θα επιλέξουν τον «μονόδρομο» της πολιτικής Ήθους και Υπευθυνότητας. Θα επιλέξουν το σχέδιο, το πρόγραμμα με τις υλοποιήσιμες λύσεις για τις ζωές τους. Θα επιλέξουν την άσκηση πολιτικής στον Δήμο με προμετωπίδα την Διαφάνεια, την Αξιοκρατία, την Αξιοπρέπεια. Μια πολιτική που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τον τόπο και τους πολίτες του. Με βάση αυτά, λοιπόν, προκρίνω την επιλογή του Χρήστου Γούτου τον οποίο στηρίζω συνεχίζοντας και τον δικό μου προσωπικό αγώνα στο πλευρό του.

Μήπως όμως τα προβλήματα της Αιγιάλειας είναι συνέπεια λαθών ή παραλείψεων, απόλυτα φυσιολογικών και αναμενόμενων λόγω των δυσκολιών της εποχής (σημ. ζήσαμε μια πανδημία, μια ενεργειακή κρίση κλπ) και όχι λόγω άσκησης κακής διαχείρισης όπως περιγράφετε;
Φυσικά και ισχύει το «ουδείς αλάθητος», ειδικά όταν καταπιάνεται με μια δράση ή ασχολείται με τα κοινά. Άλλωστε βάσει αυτής της πολιτικής φιλοσοφίας κινούμαστε πάντα στην παράταξη του κ. Γούτου. Κανείς δεν έχει το αλάθητο, ούτε ο Δήμαρχος της πόλης, άλλωστε πιστεύω ακράδαντα ότι η αυτοκριτική και η αυτοβελτίωση είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο της αυτοδιοίκησης και γενικότερα της πολιτικής . Μπορώ επίσης να πω ότι εμείς ως παράταξη επιχειρήσαμε πολλές φορές να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, στηλιτεύοντας ως οφείλαμε τα κακώς κείμενα, ασκώντας μια υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Αλλά ας αναρωτηθούν οι συνδημότες μας αν η απερχόμενη δημοτική αρχή είχε πράγματι διάθεση συνεργασίας ή κινούνταν στο φάσμα των πολιτικών αντιλήψεων που περιέγραψα πρωτύτερα και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Διότι αν δεν ίσχυε αυτό, να είστε βέβαιοι πως δεν θα υπήρχαν προβλήματα και αντιπαραθέσεις, προπαντός δεν θα υπήρχε καμιά μονομέρεια στη λήψη αποφάσεων.
Για να καταλήξω, λοιπόν, στο ερώτημα σας, είμαι απόλυτα ταυτισμένος με την άποψη ότι εδώ δεν μιλάμε για λάθη ή παραλείψεις. Μιλάμε για μια άλλη πολιτική νοοτροπία που διακατέχει την απερχόμενη δημοτική αρχή. Μια νοοτροπία <αυθεντίας>, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, που έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του τόπου μας και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική κουλτούρα που εμείς πρεσβεύουμε και εκπροσωπούμε. Δηλαδή, την πολιτική η οποία καθοδηγείται από Αρχές και Αξίες. Κυρίως δε, από την ενσυναίσθηση που πρέπει να έχεις απέναντι στους συμπολίτες σου, όταν ασκείς εξουσία. Εμείς, έτσι πορευόμαστε, έτσι πράττουμε.
Σε αυτό ακριβώς έγκειται η διαφορά της δικής μας παράταξης και του επικεφαλής μας, Χρήστου Γούτου, με τον οποίο συνεργάζομαι στενά όλα αυτά τα χρόνια και έχω έμπρακτες αποδείξεις για το πόσο ενωτικός και διάφανος είναι.

Τελικά, τι θέλει η Αιγιάλεια; Από τι έχει μεγαλύτερη ανάγκη και προς τα πού πρέπει να στοχεύσει;
Χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να ενώνει τους πολίτες, να δημιουργεί ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και τελικά να παράγει καθημερινά έργο. Όταν οι πολίτες βλέπουν αποτέλεσμα, κινητοποιούνται θετικά και συμμετέχουν στην συλλογική προσπάθεια. Πείθονται έμπρακτα για τον κοινό στόχο και γίνονται συμπρωταγωνιστές και συμπαραστάτες.
Αλλά για να έλθω στην ουσία και στο προκείμενο, θα πω ότι η Αιγιάλεια δεν είναι ένας τόπος που του αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη στασιμότητα και να τίθενται εν αχρηστία όλα του τα «εργαλεία».
Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι και αφορούν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Δήμου και της εξυπηρέτησης του πολίτη, στην μετατροπή του Δήμου σε έναν Φορέα φιλικό για τους πολίτες, στην βελτίωση αισθητικά της εικόνας της πόλης στο σύνολο της γεωγραφικά, στην ενίσχυση των παροχών υγείας και πρόνοιας, στην τάχιστη πραγματοποίηση έργων υποδομής, στην ανάδειξη της περιοχής με την «ταυτότητα» ενός τόπου παραγωγής προϊόντων ευρείας ζήτησης, αλλά και τόπου ελκυστικού για επισκέπτες, και για επενδύσεις.

Ποιος είναι ο δικός σας στόχος προσφοράς μέσα από την ενασχόληση σας στον Δήμο;
Θεωρώ ότι ταυτίζομαι με πολλούς από εσάς ως προς τις αξίες, ελπίδες, αλλά και προσδοκίες γι’ αυτόν τον τόπο. Η θητεία μου, τόσο ως Δημοτικού Συμβούλου, όσο και ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, (άμισθη θέση), προγενέστερα, εκτιμώ ότι αποτελεί σαφές στίγμα προς τους συνδημότες μου για τα πεπραγμένα μου και τα οράματα μου για το κοινό μας «σπίτι», την Αιγιάλεια. Παράλληλα, αυτή μου η διαδρομή με δίδαξε ότι για την επίτευξη κάθε στόχου, απαιτείται αδιάκοπη προσπάθεια, συνεργασία, ακεραιότητα χαρακτήρα, αλλά πάνω απ’ όλα απαιτείται μια καθημερινή στάση ζωής που υπερβαίνει παρατάξεις και συνδυασμούς και έχει ως βασικό στόχο τον Άνθρωπο.
Εν κατακλείδι, θα συνεχίσω να υπηρετώ τους συμπολίτες μου και τον τόπο μου, με αμείωτη ευαισθησία και αποφασιστικότητα. Το υπέρτατο όραμα όλων μας πρέπει να είναι μια Αιγιάλεια καλύτερη για εμάς και για τα παιδιά μας. Το «Αύριο» του τόπου μας έχουμε χρέος να αρχίσουμε να το κτίζουμε «Τώρα». Όλοι Μαζί!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr