background img
banner
banner

Θυμωμένοι κάτοικοι με Αριστερή στήριξη

ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ

«Μας έχετε θυμώσει και μας πεισμώσατε. Αν τώρα δεν το κάνουν οι αρμόδιοι, είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε εμείς», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας ενάντια στον ΧΥΤΑ Αιγείρας, απειλώντας ευθέως ότι θα κλείσει τον ΧΥΤΑ Αιγείρας μέσα από νέο γύρο κινητοποιήσεων!

΄΄Ο υδροφόρος ορίζοντας βγαίνει επικίνδυνα μολυσμένος και στις τρεις γεωτρήσεις. Είναι μια πραγματικότητα που καμία αλχημεία δεν μπορεί να την αλλάξει, πολύ περισσότερο όταν την εκτίμηση έκανε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας. Όταν επιστήμονες όπως ο κ. Λεοτσινίδης διευθυντής της έδρας υγιεινής του Παν/μιου Πατρών, επιβεβαιώνει το γεγονός και δηλώνει στην τηλεόραση πως “αυτός ο ΧΥΤΑ πρέπει να κλείσει”. Όσο και να υπεκφεύγουν ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος κ. Μπαλαμπάνης και ο δήμαρχος κ. Παναγόπουλος δεν μπορούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Ο νόμος, η λογική το δίκιο, η οποιαδήποτε ηθική αντίληψη κραυγάζουν. Κλείσιμο εδώ και τώρα του μολυσματικού ΧΥΤΑ. Άμεσα και δραστικά μέτρα στο μέτρο του δυνατού, αντιστροφής της ζημιάς που έχει γίνει΄΄, σημειώνει η Επιτροπή.

Στο πλευρό των κατοίκων οι παρατάξεις της Αριστεράς

Εντωμεταξύ, στο πλευρό των αγωνιζόμενων πολιτών της Αιγείρας και της Ακράτας, που αντιδρούν στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Αιγείρας, τάσσεται η Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.), με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Παπακωνσταντινόπουλο. Μέσω ανακοίνωσής της, η παράταξη κατηγορεί την δημοτική αρχή αλλά και την προηγούμενη, για έλλειψη πολιτικής βούλησης, που εκτιμά ότι συντέλεσε στην ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

΄΄Η παρούσα Δημοτική Αρχή, αντί έστω και την τελευταία στιγμή, αναλογιζόμενη το βαθμό της ευθύνης της, να κλείσει άμεσα τον δηλητηριώδη ΧΥΤΑ, αναστέλλοντας κάθε προσπάθεια νέας αδειοδότησης του, ενεργοποιώντας το ξεχασμένο αλλά ενεργό ΦΕΚ για μεταφορά 12.000 τόνων απορριμμάτων σε άλλους καθορισμένους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας, αντί να λάβει άμεσα και ριζικά μέτρα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή περιορίζοντας αισθητά τον όγκο των προς διάθεση σκουπιδιών, επιλέγει “λύσεις” που ανατροφοδοτούν και διαιωνίζουν το πρόβλημα προς δόξαν ιδιωτικών συμφερόντων΄΄, αναφέρει, προσθέτοντας: ΄΄Ξοδεύουν 250.000 ευρώ από τους δυσβάστακτους φόρους των δημοτών για να… σκεπάσουν με νάιλον τον ΧΥΤΑ να μην βρέχεται. Ξοδεύουν 600.000 ευρώ το χρόνο για ενοικίαση μιας τριτοκοσμικής εγκατάστασης υποτιθέμενης διαλογής και ανακύκλωσης που έχουν εγκαταστήσει στο Νησί της Τέμενης. Αντί να διεκδικήσουν κονδύλια μέσω ώριμων και σύγχρονων προτάσεων διαχείρισης, προσανατολίζονται στην ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου΄΄.

Να συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. Αιγιαλέιας

Επίσης τις θέσεις της για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας», κατηγορώντας ταυτόχρονα την δημοτική αρχή ότι εξακολουθεί να στηρίζεται στην εισαγγελική εντολή για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Η παράταξη του Χρήστου Λαϊνά ζητά να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα…
΄΄Η δημοτική αρχή αντί να διεκδικήσει κονδύλια από Περιφέρεια και Κυβέρνηση, αντί να σχεδιάσει και να δρομολογήσει δράσεις στη κατεύθυνση κλεισίματος του ΧΥΤΑ Αιγείρας, να καταθέσει σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων για όλη την Αιγιάλεια προς όφελος του λαού, εξακολουθεί να στηρίζεται σε εισαγγελική εντολή για την αποκομιδή των απορριμμάτων , δεν δίνει σαφείς και ολοκληρωμένες απαντήσεις για τα όποια έργα προωθεί, για το κόστος και την αποτελεσματικότητα τους΄΄, αναφέρει τονίζοντας πως συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας και σημειώνοντας: ΄΄Επειδή το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά όλο το λαό της Αιγιάλειας , η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να συνεδριάσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων, την κατάσταση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας με απολογισμό και προγραμματισμό μέτρων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr