background img
banner
banner

Κατολισθήσεις και… πλημμύρες

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Το… σημάδι τους αφήνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε δρόμους και υποδομές τής Αιγιάλειας, δημιουργώντας, σε καθημερινή βάση το τελευταίο διάστημα, σοβαρά προβλήματα, ευτυχώς, ως τώρα, χωρίς την πρόκληση ατυχημάτων.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις όμως, εκτός από τις καθυστερήσεις στην κυκλοφορία και την ταλαιπωρία, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και η λήψη μέτρων, κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.
Τα ανοιχτά μέτωπα, πολλά για την Αιγιάλεια μετά και τις αλλαγές που επέφεραν τα έργα Ολυμπίας οδού και σιδηρόδρομου, σε μία περιοχή με αρκετά προβληματικά σημεία λόγω και της ιδιαιτερότητας του εδάφους.

Προσωρινή παρέμβαση στον Μεγανίτη

Την περασμένη Τετάρτη έκλεισε η παλαιά εθνική οδός στο ύψος του Μεγανίτη λόγω πλημμύρας κάτω από τη γέφυρα. Ο αποκλεισμός από την έντονη βροχόπτωση, προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στο εν λόγω σημείο δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο συσσώρευσης υδάτων, πλην όμως όχι σε αυτό το βαθμό. Η μεγάλη ροή υδάτων… κατέβασε φερτά υλικά που έφραξαν τις διεξόδους, με τα συνεργεία της Περιφέρειας που πραγματοποίησαν αυτοψία να κρίνουν πως το σημείο χρήζει άμεσα αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων. Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία την Πέμπτη μετά άντληση υδάτων και καθαρισμό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ την επομένη ξεκίνησαν κιόλας εργασίες από συνεργείο της Περιφέρειας. ΄΄Αυτό που έκαναν σε πρώτη φάση ήταν να κόψουν την ροή των υδάτων ώστε να μην ξαναβγούν στο δρόμο. Βεβαίως, το έργο αυτό είναι προσωρινό και σε συγκεκριμένο κομμάτι του ποταμού. Αναμένουμε τα αντιπλημμυρικά έργα που θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια σε ποταμούς και χειμάρρους της Αιγιάλειας, ώστε να μην ξαναπαρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος.

Πρόβλημα στην παλαιά εθνική στο ύψος της Παρ. Πλατάνου

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα της Παρασκευής σημειώθηκε κατολίσθηση στην Π.Ε.Ο. στο ύψος της Παραλίας Πλατάνου, ανατολικά προς το Κράθιο, κάτι που επαναλήφθηκε και το Σάββατο νωρίς το πρωί. Σε πρώτη φάση τα χαλίκια καθαρίστηκαν από το οδόστρωμα, ωστόσο η νέα κατολίσθηση του Σαββάτου ήταν πιο σοβαρής μορφής, και η κυκλοφορία διεξαγόταν από το ένα ρεύμα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και δήμαρχος Αιγιαλείας και αντιδήμαρχος Ακράτας – Αιγείρας οι οποίοι και ενημέρωσαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που είναι αρμόδια για την Π.Ε.Ο., προκειμένου να μεριμνήσει. 

Όπως ανέφερε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος της Τ.Κ. Παραλίας Πλατάνου Θανάσης Σμυρνιώτης ΄΄και πριν από λίγα χρόνια είχε συμβεί κάτι ανάλογο σε διαφορετικό σημείο, πλην όμως αυτό είχε να κάνει με νερά που κατέληγαν σε δρόμο. Εν προκειμένω, χρειάζεται μία διαφορετικού είδους παρέμβαση, δεδομένου ότι πρόκειται για βρόχινα νερά, ενώ το έδαφος είναι αμμώδες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συγκρατηθεί και να πέφτει στο δρόμο΄΄. ΄΄Θα πρέπει ωστόσο να υπάρξει άμεσα μέριμνα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος΄΄, πρόσθεσε ο κ. Σμυρνιώτης.

Ο δρόμος της Παρασκευής

«Στοιχειωμένος» είναι ο δρόμος προς Παρασκευή Αιγίου που φτιάχθηκε μεν το καλοκαίρι, ωστόσο οι βροχοπτώσεις ήρθαν να αναδείξουν τις πρόχειρες παρεμβάσεις που… ξεσκέπασαν το πρόβλημα. Στο ύψος της Παναγιάς σημειώθηκαν επικίνδυνες καθιζήσεις του οδοστρώματος και από την τοπική κοινότητα και τους κατοίκους, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και την Τροχαία, τοποθετήθηκαν κώνοι. Ασφαλέστερη είναι η διέλευση από την μεριά του τσιμενταύλακα και βέβαια με χαμηλές ταχύτητες, μέχρι το έργο να γίνει… κανονικά.

Βράχια στον δρόμο στην Πούντας – Καλαβρύτων

Κατά τα άλλα, τα… συνήθη προβλήματα συνεχίστηκαν και χθες στα ορεινά. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, χθες επικρατούσαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές συνθήκες: Έκλεισε λόγω χιονόπτωσης η Ε.Ο. Καλαβρύτων – χιον. Κέντρου (ρεύμα ανόδου), καθώς και η Τ.Κ. Περιστέρας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Επίσης, στην Ε.Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, στη Χ/Θ 3.400, παρέμενε κλειστό το ρεύμα καθόδου και υπήρχε δυσχέρεια κυκλοφορίας λόγω κατολίσθησης βράχων.

Στον αέρα τα αποδυτήρια στην Αιγείρα

Τα ορμητικά νερά του Θολοπόταμου, που ξεχείλισε από τις έντονες βροχοπτώσεις, παρέσυραν προχθές και το τοιχίο που στήριζε τα αποδυτήρια στο γήπεδο της Αιγείρας, με αποτέλεσμα η κατασκευή να μείνει κυριολεκτικά στον αέρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr