background img
banner
banner

Έδειξε Ψυχράμη, αλλά θέλει Παπαχριστοπούλου

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Συνεδρίασε, εκτάκτως χθες το μεσημέρι, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, για λήψη απόφασης σε τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν, την Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπήρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας με τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, αλλά και την αποδοχή χρηματοδότησης για τη θέρμανση των σχολείων.

Επίσης ψηφίστηκε πίστωση για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της “Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας” .

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους εννέα συμβούλους, που συγκροτούν τη δημοτική του ομάδα, να έρθουν στο δημαρχείο για συζήτηση και λήψη απόφασης για την επόμενη ημέρα στην παράταξη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Είχαμε γράψει από την περασμένη Παρασκευή (11/1), ότι από τη στιγμή που Παναγόπουλος και Θεοδωρακόπουλος ήρθαν κοντά με σκοπό τη σύγκλιση παρατάξεων και ο δεύτερος προχώρησε τις διαδικασίες διαδοχής, ξεκαθαρίζοντας κατά κάποιο τρόπο το τοπίο στη “ Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας” , το ίδιο αναμενόταν να κάνει και ο πρώτος με την δημοτική ομάδα που του απέμεινε.

Στο γραφείο του δημάρχου λοιπόν, βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (17/1), καθώς εκκλήθηκαν από τον Θανάση Παναγόπουλο, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Δημήτρης Μπούνιας, η αντιδήμαρχος Έργων, Βάσω Ψυχράμη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι της περιφέρειας Γιώργος Γιοβάς, Μιχάλης Κυριακόπουλος και Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πρόνοιας, Βασίλης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Στράτος Βαρδάκης και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ. Α., Μαρία Παπαχριστοπούλου.

Ζήτησε παραιτήσεις ο Παναγόπουλος

Ο Δήμαρχος αποφάσισε να ξεκαθαρίσει πρώτα τη δική του στάση, ενημερώνοντας την ομάδα του, ότι δε θα διεκδικήσει νέα θητεία και ρώτησε ποιοι ενδιαφέρονται να ηγηθούν ψηφοδελτίου. Αυτοπροτάθηκαν η Βάσω Ψυχράμη, ως υποψήφια δήμαρχος, ωστόσο το ενδιαφέρον της έδειξε και η Μαρία Παπαχριστοπούλου να ηγηθεί επίσης δημοτικού ψηφοδελτίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απόφαση αφού έγινε φανερό ότι η ομάδα του δημάρχου, δεν πρόκειται να ομονοήσει σε πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Ο δήμαρχος, προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες και να μην “σπάσει αυγά”, εμμένοντας όμως σταθερά στη συνεργασία με την παράταξη του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, με την οποία προωθεί κοινή υποψηφιότητα για τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Από τη στιγμή όμως που η Βάσω Ψυχράμη και οι δυο σύμβουλοι που στηρίζουν την υποψηφιότητά της (Βαρδάκης – Μαρινόπουλος), αρνήθηκαν να μπουν σε τέτοια διαδικασία, με το σκεπτικό ότι πρέπει να κληθούν και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να υπάρχει ευρύτερη νομιμοποίηση της διαδικασίας, τότε ο Παναγόπουλος τους ζήτησε να παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν στο δήμο.

Όλα δείχνουν ότι απέναντι στους ενδιαφερόμενους, από την πλευρά Θεοδωρακόπουλου (Κωνσταντίνου – Τριανταφυλλόπουλος), θα σταθεί η Μαρία Παπαχριστοπούλου ως η πρόταση της πλευράς Παναγόπουλου, με την Βάσω Ψυχράμη να τραβάει το δικό της δρόμο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr