background img
banner
banner

Αγωνία και για τα ενήμερα πυρόπληκτα δάνεια

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ

Οι ως τώρα πιέσεις για την εξεύρεση λύσεων στο θέμα των ληξιπρόθεσμων πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, φαίνεται πως απέδωσαν καρπούς, μετά την υποβολή νομοθετικής πρότασης. Σειρά τώρα όμως φαίνεται πως παίρνουν τα ενήμερα πυρόπληκτα δάνεια, με τα υψηλά επιτόκια σε περίοδο κρίσης, να έχουν γίνει… θηλιά στο λαιμό για δεκάδες επιχειρηματίες και στην Αιγιάλεια.

Στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας των Επιμελητηρίων πυρόπληκτων νομών ή περιοχών, σήμερα Τετάρτη, εκπρόσωποί τους επρόκειτο  να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη καθώς και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στο υπουργείο. Το Επιμελητήριο Αχαΐας θα εκπροσωπήσει ο α΄ αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. Αρίστος Τηλιγάδης, ο οποίος γνωρίζει το θέμα και εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα και γι’ αυτού του είδους τα δάνεια που αφορούν πολλούς Αιγιαλείς. 

Όπως μετέφερε στο Protionline.gr ο κ. Τηλιγάδης, ΄΄οφείλουμε να μεριμνήσουμε και γι’ αυτούς τους επιχειρηματίες που έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Θα ζητήσουμε μία ρύθμιση, είτε για επιμήκυνση των δόσεων είτε για λιγότερο επιτόκιο. Το βέβαιον είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει΄΄. Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων ξεκαθαρίζουν πως γνωρίζουν ότι τα πυρόπληκτα δάνεια δεν πρόκειται να «χαριστούν» σε κανέναν, ούτε και αυτό αποτελεί επιδίωξή τους, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένας τρόπος ευνοϊκής ρύθμισής τους, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να τα αποπληρώσουν χωρίς να κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr