background img
banner
banner

Ενεργοί μαθητές σε υψηλού επιπέδου ημερίδα

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ 2Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ 

Εντυπωσίασαν και εντυπωσιάστηκαν οι μαθητές 1ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου που συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργάνωσαν χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, τα Σχολεία τους, με την υποστήριξη του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας.
Η οργάνωση ανήκε στην ιδιαίτερα δραστήρια μαθητική ομάδα «Πράσινοι Φίλοι» και το θέμα της ημερίδας «Εκπαίδευση και αγορά εργασίας», κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.
Οι μαθητές προσέγγισαν το θέμα με μεγάλη ωριμότητα και αποτέλεσαν το καλύτερο κοινό, παράδειγμα προς μίμηση για ακροατήρια άλλων εκδηλώσεων, επιδεικνύοντας παραδειγματική συμπεριφορά καθ’ όλη την διάρκεια της ημερίδας που διήρκεσε συνολικά πέντε ώρες!
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για σημαντικά θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων, την αξία των ξένων γλωσσών και το εργασιακό περιβάλλον, τόσο τοπικά όσο και σε πανελλήνια κλίμακα.
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Παναγιώτης Βάγιας, Φιλόλογος, Αλέκα Τηλιγάδη, πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, Βασίλειος Σταματόπουλος, διευθυντής 1ου Γυμνασίου Αιγίου, Γεώργιος Αγγελόπουλος, διευθυντής 2ου ΓΕΛ Αιγίου.

Ομιλίες με μεγάλο ενδιαφέρον

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του καθηγητή Ευρωπαϊκής Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Γεωργίου Σταμέλου, με θέμα «Εθνικό και Ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων». Ακολούθησε η εισήγηση της Νικολέτας Πετράτου, ειδικής επιστημονικής συνεργάτιδας του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας με τίτλο «Η αναγκαιότητα διδασκαλίας και εκμάθησης των ξένων γλωσσών στη σύγχρονη εκπαίδευση». Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιάλειας Αρίστος Τηλιγάδης, ανέπτυξε το θέμα «Νέοι και επιχειρηματικότητα, διέξοδοι μετά το σχολείο», ενώ ο διευθυντής της εταιρείας Info Χώρος Νεκτάριος Καρβέλας μίλησε με θέμα «Από το τίποτα τα πάντα». Η ψυχολόγος Μαρία Σκούντζου ανέλυσε το θέμα «Ο ρόλος της αυτογνωσίας, των κοινωνικών παραγόντων και της οικογένειας στην επιλογή του επαγγέλματος των εφήβων”, ενώ ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, υπεύθυνος του τομέα ελαιολάδων της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών είπε για τις «Ευκαιρίες και προοπτικές στον αγροτικό τομέα».

Ανοιχτή συζήτηση με στοχευμένες ερωτήσεις

Το τρίτο μέρος της ημερίδας, περιελάμβανε παρέμβαση από τον Στέφανο Βαρελά, μηχανολόγο – μηχανικό στο Μανχάιμ της Γερμανίας και ανοιχτή συζήτηση, με τους μαθητές να καταθέτουν στοχευμένες ερωτήσεις στους ομιλητές και να καλύπτεται ευρέως το φάσμα του θέματος. Μέσα από τις ερωτήσεις των μαθητών φάνηκε η ωριμότητα με την οποία είδαν το όλο θέμα, για να φύγουν στο τέλος της ημερίδας πιο πλούσιοι σε γνώσεις μίας άγνωστης γι’ αυτούς πραγματικότητας, αλλά και πιο κατασταλαγμένοι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr