background img
banner
banner

«Φως στο τούνελ» για την Οπτική

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά το αίτημα διατήρησης του Τμήματος ΤΕΙ Οπτικής και Οπτομετρίας στο Παράρτημα Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, από τον δήμαρχο.

Ο κ. Παναγόπουλος μετέφερε το θετικό κλίμα της συνάντησης στο υπουργείο, τηρώντας συγκρατημένη αισιοδοξία εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου προς ψήφιση την Μεγάλη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε πως υπάρχει… φως στο τούνελ χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα μπορέσει να διατηρηθεί το Τμήμα και υπό ποια μορφή. Έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη 17/4 το νομοσχέδιο εισήχθη προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και πως την Μ. Δευτέρα θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι οι ενδείξεις είναι θετικές ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε.

Υπενθυμίζεται ότι στην συζήτηση της Τρίτης 16 Απριλίου στο υπουργείο, διεφάνη και θετική βούληση για λειτουργία στο Παράρτημα του Αιγίου και σχολών διετούς φοίτησης, παράλληλα με τα Τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που, εάν επιτευχθεί, θα φέρει μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών στην περιοχή, με την προϋπόθεση βέβαια να διατηρηθεί το Τμήμα Οπτικής.

Διακόπηκε το συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χρήστος Λαϊνάς εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρέπει να αποσυρθεί και να καταδικαστεί εξ ολοκλήρου το περιεχόμενό του, ζητώντας μάλιστα να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους υπόλοιπους συμβούλους.

Επιπλέον, τον λόγο ζήτησε το μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθηγητής ΤΕΙ Φίλιππος Ακαρέπης, ωστόσο δεν του εδόθη καθώς, όπως ειπώθηκε, το θέμα τέθηκε προς συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να διακοπεί για λίγη ώρα η συνεδρίαση….


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr