background img
banner
banner

Ο εθελοντισμός στα σχολεία της Αιγιάλειας σε τρεις άξονες

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σπουδαίες δράσεις προαγωγής του εθελοντισμού στα σχολεία, προωθεί ο ιδιαίτερα δραστήριος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών, έτσι ώστε να γίνουν πιο συνειδητοποιημένοι απέναντι στην κοινωνία, από την μικρή ακόμη ηλικία του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.

΄΄Πρόθεσή μας είναι η προώθηση εθελοντικών δράσεων στα σχολεία της Αιγιάλειας, με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων. Ο σχεδιασμός των δράσεων θα γίνει σε τρεις άξονες που σχετίζονται με την αιμοδοσία, οικολογικές κατασκευές και επισκέψεις σε ιδρύματα΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη.

Οι δράσεις και ποιοι συμμετέχουν

Συγκεκριμένα, έχουν δρομολογηθεί αιμοδοσίες σε 6 σχολεία σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων, τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας και το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας. Αυτά είναι: 2ο, 3ο, 5ο, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Δημοτικό Σχολείο Τέμενης και Δημοτικό Σχολείο Ελίκης.

Επίσης, εργαστήρια κατασκευής πάνινης τσάντας σε 9 σχολεία. Στα εργαστήρια θα διεξαχθεί και διαγωνισμός ζωγραφικής πάνω σε πάνινες, οικολογικές τσάντες με τελική βράβευση. Στα εργαστήρια συμμετέχουν μαθητές και γονείς από τα σχολεία :1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 2ο Ακράτας, 6ο, 7ο, Ελίκης, Τέμενης και Κουλούρας.

Τέλος, προγραμματίζονται επισκέψεις και δράσεις σε ιδρύματα (Άγιος Χαράλαμπος, ΈΚΑΜΕ, Χαμόγελο, ΕΕΕΕΚ). Συμμετέχουν: 2ο, 3ο, 5ο, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Δημοτικό Σχολείο Ελίκης, Κουλούρας, 4ο Νηπιαγωγείο.

Η προετοιμασία τους

Αναλυτικότερα, προβλέπεται διοργάνωση εθελοντικών δράσεων αιμοδοσίας σε σχολεία της Αιγιάλειας με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων για τη σημαντικότητα της προσφοράς και τη μοναδικότητα της πράξης της αιμοδοσίας. Για το σκοπό αυτό, ο Σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με τους Συλλόγους Αιμοδοσίας της Αιγιάλειας, ζητώντας τη βοήθειά τους για τα σχολεία που θα συμμετάσχουν.

Στην οικολογική δράση έγινε πρόταση στους εκπαιδευτικούς της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Αιγιάλειας για ενασχόληση με το θέμα «Πλαστική σακούλα στον Κορινθιακό κόλπο», ευαισθητοποίηση και συλλογή πληροφοριών από τα παιδιά. Έγινε έτσι προκήρυξη διαγωνισμού για την καλύτερη ζωγραφιά πάνω σε πάνινη τσάντα, ενώ προβλέπεται παροχή του απαιτούμενου αριθμού πάνινης τσάντας σε όλους τους μαθητές Στ΄ τάξης από το Δ.Σ. του Συλλόγου, ενασχόληση των μαθητών και ψήφιση της καλύτερης πάνινης τσάντας ανά τμήμα και αθλοθέτηση των καλύτερων αποτελεσμάτων

Τέλος, θα γίνουν εθελοντικές δράσεις στο Χαμόγελο του Παιδιούκαι στο Ε.Κ.Α.Μ.Ε./Α. με.Α. Αιγίου από σχολεία της Αιγιάλειας με σκοπό την κατανόηση της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης, την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Βραβεύσεις των συμμετεχόντων στις 29 Μαΐου

Και οι τρεις προηγούμενοι άξονες θα οδηγήσουν σε τελική ανοιχτή εκδήλωση που θα παρουσιάζει τις δράσεις των σχολικών μονάδων και θα βραβεύει τους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα, στο «Πολύκεντρο» της Μυρτιάς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr