background img
banner
banner

Οι γιατροί ορθώνουν… ανάστημα κατά της βίας στο ΕΣΥ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ

Κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών βίας και σε Έλληνες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, δημοσιοποιώντας ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Μάλιστα, ο Πανελλήνιος ξεκινά ειδική καμπάνια ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα.

Όπως τονίζεται, ΄΄αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας τα περαστικά βίας σε βάρος γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Το φαινόμενο θεωρείται σχετικά νέο στη χώρα μας, παρότι είναι εξελισσόμενο και τα τελευταία χρόνια με βάση υπολογισμούς, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%. Ωστόσο αποτελεί χρόνιο πρόβλημα για όλα τα συστήματα υγείας, τόσο της Ευρώπης όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) προκειμένου να αφυπνίσει την κοινή γνώμη, ορθώνει ανάστημα απέναντι στα φαινόμενα βίας στα δημόσια νοσοκομεία, με καμπάνια ενημέρωσης που ξεκινά σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο, μέλος του οποίου είναι ο ΠΙΣ μαζί με άλλες 40 χώρες, διαπιστώνεται σοβαρή αύξηση των περιστατικών βίας εναντίον του ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία παγκοσμίως. Γι’ αυτό και ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος έχει κάνει επανειλημμένως έκκληση στα μέλη του να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ανάσχεση του φαινομένου΄΄.

Ο ΠΙΣ σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τους πολίτες και να περιορισθεί το φαινόμενο, το οποίο σταδιακά «απειλεί» όλο το ιατρικό προσωπικό τη χώρας μας, ξεκινά σειρά δράσεων. Σε πρώτη φάση η καμπάνια ενημέρωσης περιλαμβάνει ειδικές αφίσες με συνθήματα, οι οποίες θα διανεμηθούν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και τους Ιατρικούς Συλλόγους, ενώ θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες ειδικές δράσεις με στόχο την πλήρη ενημέρωση των πολιτών. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επιδιώκοντας να έχει αρωγό του την επίσημη Πολιτεία στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, έχει επισήμως αιτηθεί την αιγίδα του υπουργείου Υγείας για τη συγκεκριμένη δράση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr