background img
banner
banner

Τώρα… ενεργοποίηση τοπικών κοινωνιών για τα απορρίμματα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΡΗΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Π.Α.Ρ.Ε.Α.

Το γεγονός ότι η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή είναι η μόνη εφαρμόσιμη λύση για την μείωση του όγκου των στερεών αποβλήτων, είναι κάτι που το υποστηρίζουν τώρα ανοιχτά και οι δημοτικοί άρχοντες.

Οι πολίτες από την άλλη, δείχνουν συνειδητοποιημένοι και βλέποντας ότι δεν γίνεται κάτι ουσιαστικό από τον δήμο προς αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ώστε να αφυπνίσουν και να εφαρμόσουν τελικά την ανακύκλωση στην πράξη. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση φορέων τριών χωριών της Αιγιάλειας που αποφάσισαν να… δώσουν το καλό παράδειγμα!

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφελείας Ποιοτική Ανάπτυξη Ρεαλιστικών Επιθυμιών Αναγκών (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Π.Α.Ρ.Ε.Α.), κάτοικοι Παρασκευής, Δαφνών και Κούμαρη ξεκινούν μία εκστρατεία για την ανακύκλωση, με σκοπό να καθαρίσουν τα χωριά τους και να εντρυφήσουν νέα νοοτροπία στους υπόλοιπους.

Συγκέντρωση την Κυριακή

Έτσι, την προσεχή Κυριακή 14 Απριλίου, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για τα βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να επιτύχει το εγχείρημα. Διοργανώνουν Φιλοπροοδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος Παρασκευής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνών και Προοδευτικός Σύλλογος Κούμαρη «Νέο Όραμα». Μαζί τους και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και βέβαια όλοι οι δημότες που καλούνται να δώσουν το «παρών».

Η πρωτοβουλία ανήκε στον Σύλλογο Παρασκευής, ο γραμματέας του οποίου, Γιάννης Κραουνάκης, ερωτηθείς από το “protionline.gr” είπε: ΄΄Θα προσπαθήσουμε την Κυριακή 14 Απριλίου 7.00 μμ με την ΠΑΡΕΑ (ΚΟΙΝΣΕΠ) να κάνουμε κάτι για την ανακύκλωση στα χωριά μας. Μαζί μας οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί των χωριών μας. Ελπίζουμε ενωμένοι κάτι να καταφέρουμε!΄΄. Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Ήταν μία πρωτοβουλία που πήραμε από την στιγμή που βλέπουμε πως οι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Θα κάνουμε μία πρώτη συγκέντρωση την Κυριακή, έχουμε ήδη συζητήσει με την ΚΟΙΝΣΕΠ με σκοπό να δημιουργηθεί ένα σημείο ανακύκλωσης σε κάθε χωριό κι εμείς ως εθελοντές θα τα εποπτεύουμε, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνουμε τον κόσμο για την χρήση τους και για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Ούτως ή άλλως, λόγο των οικόσιτων, εμείς δεν έχουμε βιολογικά απόβλητα. Εάν μπορέσουμε να πείσουμε όλο τον κόσμο να ακολουθεί αυτή την τακτική με τα απορρίμματα του κάθε σπιτιού τότε και τα χωριά μας θα κρατήσουμε καθαρά και θα έχουμε συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του προβλήματος΄΄.

΄΄Καλούμε τους χωριανούς και όλο τον κόσμο να είναι παρόντες΄΄, πρόσθεσε ακόμη, ο γραμματέας του Συλλόγου Παρασκευής. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/4 στις 7.00 το απόγευμα στο κοινοτικό γραφείο Δαφνών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr