background img
banner
banner

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΑΝΤΕ: “Διεκδικούμε το δήμο όχι για άσκηση εξουσίας, αλλά για την παραγωγή έργου”

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»

Πεπεισμένη ότι η υποψήφια δήμαρχος Αιγιαλείας, Βασιλική Ψυχράμη, είναι η καταλληλότερη να αναλάβει τις τύχες του δήμου Αιγιάλειας, κατέρχεται υποψήφια με την “Ποιοτική Αιγιάλεια”, στο κεντρικό ψηφοδέλτιο Αιγίου, η Παρασκευή Ζαντέ και αποκαλύπτει στο “protionline.gr” τους λόγους για τους οποίους συντάσσεται μαζί της.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά; Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά δεν ήταν παρόρμηση της τελευταίας στιγμής και σίγουρα ούτε τυχαία. Για όσους δεν με γνωρίζουν έχω στο ενεργητικό μου μια μικρή, αλλά μεστή από εμπειρίες, πορεία στα δημοτικά δρώμενα, καθώς έχω εργαστεί για 6 χρόνια στον Δήμο Καλαβρύτων και εν συνεχεία για 4 έτη στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας. Αυτό συνεπάγεται σφαιρική γνώση του μηχανισμού λειτουργίας του Δήμου και πολλών διοικητικών διαδικασιών και ειδικότερα στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και του πολιτισμού στους οποίους είχα την ευκαιρία να δραστηριοποιηθώ. Γνωρίζοντας λοιπόν εκ των έσω πώς λειτουργεί ένας Δήμος και απαλλαγμένη από κάθε είδους προσωπικά συμφέροντα, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να προσφέρω από μια άλλη οπτική, την οπτική του ενεργού δημότη που οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο του.

Γιατί επιλέξατε να συμπορευτείτε με την “Ποιοτική Αιγιάλεια”;

Με αίσθημα ευθύνης και κυρίως με διάθεση να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις, συμμετέχω για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές με το συνδυασμό ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ. Ανήκω και εγώ στην “σπορά” νέων ανθρώπων στον πολιτικό στίβο και είμαι ενθουσιασμένη που συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού σκηνικού με νέους, άφθαρτους ανθρώπους. Μια αλλαγή που ενώ κατά βάθος είναι καθολικό αίτημα των δημοτών, μόνο ο συνδυασμός της κας Βασιλικής Ψυχράμη τόλμησε να οραματιστεί επιλέγοντας ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά δίκτυα σε μια προσπάθεια εξυγίανσης του παρόντος πολιτικού βίου και εκρίζωσης γηρασμένων νοοτροπιών από «επαγγελματίες» πολιτικούς με κύριο στόχο να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των δημοτών στους διοικούντες. Αυτή ακριβώς η γενναία πρωτοβουλία να δρομολογηθεί ένα βαθύ πολιτικό “όργωμα” προκειμένου να απομακρυνθούν κάθε είδους ζιζάνια που παρεμποδίζουν την άνθηση νέων ιδεών κι εν γένει την ανάπτυξη του τόπου, είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ.

Ποιά προσόντα συγκεντρώνει η υποψήφια δήμαρχος;

Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφερθώ πρώτα στη βαθειά εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπο της κας Βασιλικής Ψυχράμη. Είναι η γυναίκα αυτή, που πριν από αρκετά χρόνια αν και δεν με γνώριζε προσωπικά, μου άνοιξε την πόρτα του Δήμου μας και με εμπιστεύτηκε διακρίνοντας τότε σε εμένα έναν νέο άνθρωπο με όρεξη για δουλειά, κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα την πίστη της στους νέους ανθρώπους. Η συνεργασία μας ξεκίνησε το 2011 στη ΔΗΚΕΠΑ και αποτέλεσε για εμένα μεγάλο “σχολείο” για την ηθική της ακεραιότητα και την πολιτική εντιμότητα που τη διακρίνει. Ακούραστη εργάτρια του Δήμου, μεθοδική και αποτελεσματική κατάφερε με συνετή και ορθή διαχείριση όχι μόνο να εξυγιάνει οικονομικά την Κοινωφελή Επιχείρηση αλλά και να εισάγει νέους θεσμούς (Πάρκο των Χριστουγέννων, Οινοξένεια, επαναλειτουργία του Κινηματογράφου ΑΠΟΛΛΩΝ, Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας , Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας κλπ) αφήνοντας πίσω της ένα ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα, αναγνωρισμένο από όλους τους δημότες μας, κάτι που με χαροποιεί και προσωπικά, καθώς συμμετείχα ενεργά σε όλα τα παραπάνω. Ως στενή συνεργάτιδά της, την έζησα να παθιάζεται με νέες ιδέες, να συγκρούεται για τα κακώς κείμενα και να επεξεργάζεται με πείσμα λύσεις εν μια νυκτί, διατηρώντας πάντα το χαμόγελο και την αισιοδοξία της. Η πολύχρονη πορεία που έχει καταγράψει έως σήμερα, είναι άκρως δυναμική και επιτυχημένη και είμαι πεπεισμένη πως διαθέτει όλα τα εχέγγυα, καθώς ο συνδυασμός εμπειρίας-ήθους-εργατικότητας αλλά και ανθρωπιάς είναι τα στοιχεία που συνθέτουν έναν ιδανικό δήμαρχο. Είναι το πρόσωπο που διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο όχι για την άσκηση εξουσίας αλλά για την παραγωγή έργου γι αυτό και καλώ τους δημότες μας να εμπιστευτούν τον συνδυασμό μας προκειμένου με συλλογική δουλειά να διαχειριστούμε μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου.

Ποιοί είναι οι δικοί σας στόχοι για την επόμενη ημέρα στο δήμο;

Πέρα από τους στόχους του συνδυασμού μας που επικεντρώνονται κυρίως στην επίλυση του μείζονος θέματος των απορριμμάτων, στην τουριστική ανάδειξη της Αιγιάλειας και στην ανάπτυξη του παραλιακού της μετώπου, προσωπικός μου στόχος είναι τα ευαίσθητα θέματα της κοινωνικής πολιτικής ενός Δήμου. Συγκεκριμένα μεγάλη σημασία έχει η διατήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων κοινωνικών δομών που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία της κας Βασιλικής Ψυχράμη(Κέντρο Κοινότητας, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ , Ειδικό νηπιαγωγείο και Σχολείο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. )αλλά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Προτεραιότητά μου θα είναι επίσης είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για αξιοποίηση νέων προγραμμάτων για καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού.

Επιπλέον, θα πρέπει να σκύψουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία στα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, δημιουργώντας κατάλληλες υποδομές για τη δημιουργική τους απασχόληση και εφαρμόζοντας προγράμματα κοινωνικής ένταξης ώστε να μην υπάρχει η αίσθηση της περιθωριοποίησης.


Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο όπου και διαμένω με τον σύζυγό μου, Βασίλη Κατσιδήμα και το μικρό μας γιό, Ραφαήλ. Έχω σπουδάσει Κοινωνική Λειτουργός στο Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών και επιπλέον, είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (MSc in Health Management) του Διεθνούς Τηλεματικού Πανεπιστημίου “Uninettuno” της Ρώμης. Έχω εργαστεί στο Δήμο Καλαβρύτων για επτά συναπτά έτη ως Κοινωνική Λειτουργός και ως εξωτερική συνεργάτιδα στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ) για περίπου τέσσερα έτη. Από τον Οκτώβριο του 2017 είμαι μόνιμη υπάλληλος στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr