background img
banner
banner

Ξανά στις ράγες ο Οδοντωτός…

ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΚΑΡΠΟΥΣ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ξεκίνησαν και πάλι την Πέμπτη 23 Μαΐου  τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου, με ιδιαιτέρα προσεκτική διέλευση των συρμών, τα οποία είχαν διακοπεί από τον Απρίλιο λόγω των έντονων φαινομένων κατολισθήσεων στην κοινότητα της Κάτω Ζαχλωρούς σε δρόμο πλησίον της γραμμής. Η προχθεσινή επιθεώρηση της γραμμής δίνει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας προς ικανοποίηση των τοπικών φορέων που αγωνιούσαν με την τοπική κοινωνία να υφίσταται δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ» κατά την επιθεώρηση της σιδηροδρομικής γραμμής διαπιστώθηκε η δυνατότητα επανέναρξης λειτουργίας του Οδοντωτού, μετά και τις πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης του δήμου Καλαβρύτων και τη σχετική ενημέρωση από τον εργολήπτη μηχανικό του δήμου». «Κατόπιν των ανωτέρω αίρεται η απαγόρευση σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, η οποία θα γίνεται εφεξής με την παρουσία στελέχους του τοπικού τμήματος συντήρησης γραμμής στον θάλαμο μηχανοδήγησης με ιδιαιτέρα προσεκτική διέλευση των συρμών» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.

«Μετά από 32 ημέρες διακοπής της λειτουργίας του Οδοντωτού από σήμερα 23 Μαΐου 2019, τα δρομολόγια ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και είναι στην διάθεση του επιβατικού κοινού.
Ήδη από σήμερα, σχολεία πραγματοποιούν την εκδρομή τους που είχαν προγραμματίσει μήνες πριν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού Σιδηροδρόμου και προσθέτει: «Συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν για την επαναλειτουργία του οδοντωτού. Επίσης συγχαρητήρια σε όσους πιστεύουν και συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr