background img
banner
banner

Γίνεται καινούριος ο υδατόπυργος στα Διγελιώτικα

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ – ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εντός χρονοδιαγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση ενός εκ των τεσσάρων  σεισμόπληκτων υδατόπυργων στην Δ.Κ. Αιγίου και συγκεκριμένα αυτού στα Διγελιώτικα. Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν από την εξέλιξη των εργασιών, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Μαρία Παπαχριστοπούλου, ο Τεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης, Παναγιώτης Νικολόπουλος  και η ανάδοχος του έργου Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά την αυτοψία την Τετάρτη 8 Μαΐου τον χώρο των επισκευών.

Επιβλέποντας τις εργασίες της αποκατάστασης του μεγαλύτερου υδατόπυργου στο Αίγιο που έχει χωρητικότητα περίπου 80 κυβικά μέτρα νερού, διαβεβαίωσαν  ότι οι επισκευές θα τελειώσουν μέσα στον Μάιο.

Για την ακρίβεια,  η έναρξη των εργασιών είχε οριστεί  τέλος Μαρτίου και εντός του εξαμήνου έχει δρομολογηθεί η παράδοση του συνολικού έργου που αφορά και τους υδατόπυργους της περιοχής των Βαλιμιτίκων, του Μεσσηνέζη και της Τέμενης. Προηγήθηκε η συντήρηση του υδατόπυργου των Διγελιωτίκων, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τρεις.

Ασφάλεια κατοίκων και ύδρευση για πολλά χρόνια

Πρόκειται για ένα έργο απαραίτητο, καθώς από τις ζημιές των σεισμών του 1995 και 2008, των φθορών του χρόνου και της παλαιότητας των κτισμάτων, οι τέσσερις υδατόπυργοι, εκτός του ότι δεν λειτουργούν, κρίνονται και επικίνδυνοι. Την εκτέλεση των επισκευών έχει αναλάβει το τεχνικό γραφείο της πολιτικού μηχανικού, εργολάβου δημοσίων έργων, Χριστίνας Αλεξοπούλου, διαθέτοντας την εμπειρία αλλά και την τεχνογνωσία πάνω στο αντικείμενο. Σύμφωνα με την δήλωση της κ. Αλεξοπούλου στο “protionline.gr”: ”Διαβεβαιώνω ότι η αποκατάσταση του έργου  θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, άρτια και σύμφωνα με την επιστήμη.”

Πέρα από το επιτακτικό ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, θα υπάρχει η δυνατότητα ύδρευσης που θα ωφελήσει τις περιοχές που βρίσκονται οι υδατόπυργοι. Όπως ανέφερε στo “protionline.gr” η Μαρία Παπαχριστοπούλου: ”Είναι ένα έργο που θα προσφέρει ασφάλεια, καθώς μετά τους σεισμούς του 1995 και 2008 έχει επηρεαστεί η στατικότητά τους. Ακόμα θα βοηθήσει τους κατοίκους των τεσσάρων δημοτικών διαμερισμάτων να εξασφαλίσουν ύδρευση για πολλά χρόνια”.   

 Λεπτομέρειες έργου αποκατάστασης τεσσάρων υδατόπυργων

Αναλυτικά, αντικείμενο του έργου αποτελεί: Η επισκευή του εξοπλισμένου σκυροδέματος φέροντος οργανισμού υπερυψωμένων δεξαμενών – υδατόπυργων που βρίσκονται εντός του δήμου Αιγιαλείας στην Δ.Ε Αιγίου και υπέστησαν βλάβες από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.

Ειδικότερα: 1) ένας κυβικής μορφής υδατόπυργος ύψους 15,50μ. στα Βαλιμίτικα, 2) ένας κυλινδρικής διατομής υδατόπυργος ύψους 23,40μ. στα Διγελιώτικα, 3) ένας κυλινδρικής διατομής υδατόπυργος ύψους 16,30μ. στην περιοχή Μεσσηνέζη Αιγίου κοντά στο νοσοκομείο και 4) ένας κυλινδρικής διατομής υδατόπυργος 15,05μ. στην Τέμενη.

Η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ είχε συντάξει την μελέτη, σύμφωνα με την οποία, ο προϋπολογισμός του ανήρχετο στο ποσό των 899.500 ευρώ, ενώ το έργο κατακυρώθηκε στην εταιρεία που έκανε την μεγαλύτερη έκπτωση.  Για τους υδατόπυργους έχουν εκδοθεί άδειες επισκευής σεισμόπληκτων κτισμάτων με χορήγηση Δωρεάν Κρατικής Αρωγής συνολικού ποσού 111.082€ από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) N. Αχαΐας. Τέλος, στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2018 του δήμου, έχει εγγραφεί εξειδικευμένη πίστωση 900.000 ευρώ, για το έργο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr