background img
banner
banner

Η άρση των κατολισθήσιμων οικισμών

ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Το ζήτημα των απορριμμάτων καθώς και άλλα που έχουν να κάνουν με την περιοχή απασχολούν το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, που λαμβάνει πρωτοβουλίες για την δρομολόγησή τους. Μάλιστα, προτίθεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Αιγιαλείας προκειμένου να του θέσει προτάσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.

Ζητείται εκπόνηση γεωλογικών μελετών για άρση των κατολισθήσιμων

Ένα εξ αυτών έχει να κάνει με το ζήτημα των κατολισθήσιμων ή στάσιμων οικισμών που εδώ και χρόνια… ταλαιπωρεί την περιοχή, χαρακτηρισμοί που δεν επιτρέπουν στους κατόχους ιδιοκτησιών να τις αξιοποιήσουν, γεγονός που έχει δυσμενείς συνέπειες στην ανάπτυξη των περιοχών αυτών, τα τελευταία χρόνια. Ως γνωστόν, με το άρθρο 64 του ν. 4602/19 επιτρέπεται η αξιοποίηση εκτάσεων στους οικισμούς αυτούς (περίπου 25 στην Αιγιάλεια) εφόσον όμως προηγηθεί η εκπόνηση γεωλογικών μελετών από τον δήμο Αιγιαλείας.

Το θέμα αυτό πρόκειται να θέσει ο Σύλλογος στον κ. Καλογερόπουλο, έχοντας ήδη ζητήσει συνάντηση μαζί του. Όπως μετέφερε στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος, ΄΄από την άνοιξη ουσιαστικά έχει ανοίξει ο δρόμος για την άρση του χαρακτηρισμού, εφόσον υπάρξουν γεωλογικές μελέτες. Σαν σύλλογος έχουμε προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες και είμαστε διατεθειμένοι να ενημερώσουμε τον δήμαρχο. Ο δήμος οφείλει να προχωρήσει στην ανάθεση γεωλογικών μελετών. Βάσει του ΦΕΚ εφόσον πραγματοποιηθούν, θα υποβληθούν στην Περιφέρεια για έλεγχο και εφόσον εγκριθούν γίνεται άρση του χαρακτηρισμού, άρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ανενόχλητα τότε να προχωρήσουν σε έκδοση οικοδομικών αδειών κ.ο.κ.΄΄.

Αυτοψία στον ΧΥΤΑ Αιγείρας

Βεβαίως, ο Σύλλογος δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αντιθέτως δε συνηθίζει το παρεμβατικό του έργο ιδίως στους τομείς αρμοδιότητάς του. Έτσι για αύριο Τετάρτη, το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει προγραμματίσει μία ακόμη επίσκεψη και αυτοψία στον ΧΥΤΑ Αιγείρας. ΄΄Είχαμε ξαναεπισκεφθεί το χώρο και τώρα σκοπός μας είναι να δούμε σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης. Γνωρίζουμε τις παρατηρήσεις που έχουν κάνει οι επιθεωρητές, ξέρουμε τι πρέπει να γίνει στο χώρο και θα τον επισκεφθούμε για να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας΄΄, είπε ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος προτίθεται να επισκεφθεί άλλες πόλεις ώστε να συγκεντρώσει ιδέες για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα απορρίμματα και ακολούθως να καταθέσει τις δικές του προτάσεις στην νέα δημοτική αρχή είτε σαν σύλλογος είτε και διαμέσου της ομάδας των φορέων της περιοχής που δραστηριοποιείται για το θέμα των απορριμμάτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr