background img
banner
banner

Ως… εδώ η παραβατικότητα στην Αιγιάλεια

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 

Αποφασισμένα να… φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο ασκώντας πιέσεις για την πάταξη της παραβατικότητας εμφανίστηκαν κατά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη που συγκάλεσαν τα μέλη του προεδρείου του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας. η έξαρση παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περιοχή επηρεάζει αρνητικά την τοπική οικονομία και πλήττει την κοινωνία, γεγονός που δεν θα μπορούσε να αφήσει άπραγους τους εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης.

Στο κάλεσμά τους στη σύσκεψη που συγκάλεσαν στα γραφεία του Συλλόγου, ανταποκρίθηκαν ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και υπεύθυνος για τη λαϊκή αγορά Στράτος Βαρδάκης, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου Βασίλης Χριστόπουλος και οι εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας κ. Ασημακόπουλος και Μεταξάς αντίστοιχα. Τον Εμπορικό Σύλλογο εκπροσώπησαν η πρόεδρος Μαίρη Χρονοπούλου, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Ντερντές και η γενική γραμματέας Ντία Παναγοπούλου. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με κοινή πεποίθηση όλων πως πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να αυξηθεί η αστυνόμευση στην περιοχή καθώς και οι έλεγχοι στα σημεία που συνηθίζεται να δραστηριοποιούνται παράνομοι, πλήττοντας κάθε υγιή εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κάθε 18 ώρες σημειώνεται και μία κλοπή!

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Αίγιο και η ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, σχετικά με τα απανωτά κρούσματα παραβατικότητας.

Αναφέρθηκαν σε συνεχείς διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, άναρχη τροχοδρόμηση εντός πόλης με υψηλές ταχύτητες και διαπασών μουσική, ανεξέλεγκτο παρεμπόριο με την αντίστοιχη φοροδιαφυγή στα παράνομα πωληθέντα είδη.

΄΄Αυτό που ζητάμε εμείς δεν είναι να σταματήσει η λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Επιθυμούμε τη λειτουργία της αλλά σε καθαρά νόμιμα πλαίσια. Να μην ξαναδραστηριοποιηθεί παράνομος πάγκος, να γνωρίζουν οι μη έχοντες άδεια ή αυτοί που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα ότι δεν έχουν καμία τύχη σε αυτό το χώρο. Επίσης, να μην κυκλοφορούν παράνομοι λιανοπωλητές, να μπει τέλος σε όσους γυρίζουν στις γειτονιές και πουλούν χωρίς άδεια΄΄, επισήμανε η πρόεδρος του Ε.Ε.Ε.Σ. Μαίρη Χρονοπούλου, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και κάποια στοιχεία που αφορούν την περιοχή και σοκάρουν.

Όπως είπε, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μετριούνταν δέκα διαρρήξεις αυτοκινήτων σε εβδομαδιαία βάση, ενώ κάθε 18 ώρες στην Αιγιάλεια σημειώνεται και μία κλοπή!

Συστήνεται άμεσα η επιτροπή για την διεξαγωγή ελέγχων στην λαϊκή

Ειδική μνεία έγινε στην ομαλή και νόμιμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βαρδάκη να δεσμεύεται πως θα τηρήσει ό,τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος για τη λειτουργία της, κάνοντας γνωστό πως άμεσα θα συσταθεί η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή ελέγχων.

Μάλιστα, τονίστηκε πως στην περίπτωση που τα πρόστιμα στους παράνομους επιβάλλονται από τον δήμο, τότε είναι αυτός που λαμβάνει και τα χρήματα ενώ στην περίπτωση που καταλογίζονται από την αστυνομία τότε δεν καταλήγουν στον δήμο, άρα η μη διενέργεια ελέγχων, πέρα από την ασυδοσία και την παραβατικότητα που επιτρέπει, στερεί έσοδα και από τον δήμο.

Μία νέα αρχή…

Από τους εκπροσώπους της Αστυνομίας τονίστηκε πως βρίσκονται εν αναμονή του Ποινικού Κώδικα που είναι πιθανό να τους… λύσει τα χέρια σε αρκετά σημεία που δεν μπορούν να επέμβουν. Το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησε ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ στο Αίγιο και δημιουργία ΟΠΚΕ με έδρα την περιοχή, κάτι που βέβαια δεν εξαρτάται από τους αστυνομικούς που παρέστησαν.

Όπως και να έχει, εκφράστηκε αισιοδοξία ότι δεδομένης της νέας κυβέρνησης αλλά και της νέας δημοτικής αρχής κάτι μπορεί να αλλάξει, με την ελπίδα ότι θα φανεί σύντομα στην πολύπαθη περιοχή.

Τέλος, μετά την συνάντηση αυτή, ο Εμπορικός Σύλλογος προσανατολίζεται σε γραπτή καταγραφή των αιτημάτων του πάνω στο θέμα και σε συνάντηση με τους βουλευτές του νομού, ούτως ώστε να προωθήσουν τα αιτήματά τους αναλόγως. Επίσης, θα καταστήσουν ενήμερη και την ΕΣΕΕ.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr