background img
banner
banner

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας

ΝΤΙΝΟΣ, ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ, ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Ε.Π.Ζ. Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με την Ειδική Συνεδρίαση για την εκλογή του νέου προεδρείου του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας, συνήλθε για πρώτη φορά το πρωί της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου, με τη νέα του σύνθεση. Την έναρξη των δημαιρεσιών κήρυξε ο πρώτος σύμβουλος σε ψήφους από την παράταξη του δημάρχου, Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο οποίος προήδρευσε και της διαδικασίας. Πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, οι επικεφαλής των παρατάξεων απεύθυναν χαιρετισμό και ξεκαθάρισαν σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν το επόμενο διάστημα απέναντι στη δημοτική αρχή, με τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο να σηκώνει τους τόνους σχετικά και με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής από την Κυβέρνηση, που “αλλοίωσαν το αποτέλεσμα των εκλογών”, όπως είπε.

Γούτος, Ψυχράμη και Τριανταφυλλόπουλος τοποθετήθηκαν όπως και στην τελετή ορκωμοσίας (βλέπε σελίδα 8), ενώ η Αγγελική Κουρή της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δεν θέλησε να τοποθετηθεί. Τον κύκλο των ομιλιών των επικεφαλής, έκλεισε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε σε όλες τις πτέρυγες, πως έχει εξαφανίσει από τη φιλοσοφία του τις αντιπαλότητες του παρελθόντος. “Μπορούμε να συγκλίνουμε σε στοχεύσεις που θα ωφελήσουν την κοινωνία. Είναι πολύ κακό να υπάρχουν ατομικές στοχεύσεις. Αν είναι να με ενοχλήσει κάποιος για την ατομικότητα και όχι για το δημόσιο συμφέρον, να μη με ενοχλήσει καθόλου”, τόνισε ο δήμαρχος.

Ψηφοφορία με ανάταση χειρός

Αμέσως μετά ξεκίνησε φανερή ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου, με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο να προτείνει για Πρόεδρο του Συμβουλίου τον Γιώργο Ντίνο, ο οποίος πήρε 17 θετικές ψήφους. Τον Χρήστο Γούτο να προτείνει για Αντιπρόεδρο τον Βασίλη Σταθακάρο, ο οποίος πήρε 20 θετικές ψήφους και την Βασιλική Ψυχράμη να προτείνει για Γραμματέα τον Παναγιώτη Μάρκου, ο οποίος πήρε 18 θετικές ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ψήφισαν 32 σύμβουλοι, έλειπε ο Γιώργος Γκίκας. Το προνόμιο να προτείνουν ο καθένας το δικό του σύμβουλο, είχαν οι πρώτες τρεις παρατάξεις: “Αιγιάλεια Τώρα” τον Πρόεδρο, “Αιγιάλεια Αύριο τον Αντιπρόεδρο και “Ποιοτική Αιγιάλεια” τον Γραμματέα.

Οι νεοεκλεγέντες κατέλαβαν τις θέσεις τους στο προεδρείο, δίπλα στον Δημήτρη Καλογερόπουλο, με το νέο πρόεδρο Γιώργο Ντίνο, αφού μίλησε για την ουσία που πρέπει να διέπονται τα συμβούλια από εδώ και στο εξής, χωρίς κατάχρηση του χρόνου ομιλίας, προχώρησε στη διαδικασία για την εκλογή μελών των δύο σημαντικότερων Επιτροπών του δήμου.

Με κάλπη οι Επιτροπές

Στήθηκε κάλπη και οι 32 σύμβουλοι ψήφισαν για τα έξι μέλη που θα στελεχώσουν την Οικονομική Επιτροπή, καθώς και τους αναπληρωτές τους. Έτσι, από την παράταξη του δημάρχου προτάθηκαν και ψηφίστηκαν οι: Παναγιώτης Ανδριόπουλος και Διαμάντω Βασιλακοπούλου ως τακτικά μέλη και οι Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και Βασίλης Γ. Χριστόπουλος ως αναπληρωματικά. Από την παράταξη του Χρήστου Γούτου προτάθηκαν και ψηφίστηκαν οι: Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και Βασίλης Τομαράς ως τακτικά μέλη και οι: Γιώργος Γιοβάς και Βασίλης Θ. Χριστόπουλος ως αναπληρωματικά. Από την παράταξη της Βασιλικής Ψυχράμη προτάθηκαν και ψηφίστηκαν η ίδια η επικεφαλής, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Μαρινόπουλο.
Από την παράταξη του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου προτάθηκαν και ψηφίστηκαν ο Γιώργος Κουβαράς ως τακτικό μέλος, με την Μαρία Ιατροπούλου αναπληρώτρια.
Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις της Οικονομικής Επιτροπής, ορίζονται από τον δήμαρχο και πρέπει να είναι δύο αντιδήμαρχοι, έτσι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, κατέλαβαν τις θέσεις, με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο να αναλαμβάνει την προεδρία ως το ένατο μέλος της Επιτροπής.

Πρόεδρος ο Καλογερόπουλος

Ακολούθησε πάλι μυστική ψηφοφορία και την στελέχωση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με τα μέλη της να έχουν ως εξής: Εκλεγμένοι: Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και Βασίλης Γ. Χριστόπουλος (τακτικά μέλη), Παναγιώτης Ανδριόπουλος και Διαμάντω Βασιλακοπούλου αναπληρωματικά από την παράταξη “Αιγιάλεια Τώρα”. Από την παράταξη “Αιγιάλεια Αύριο”, τακτικά μέλη οι: Δημήτρης Μπούνιας και Μιχάλης Κυριακόπουλος και αναπληρωματικά, οι Τάκης Τσερεντζούλιας και Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος. Από την “Ποιοτική Αιγιάλεια” τακτικό μέλος ο Στράτος Βαρδάκης και αναπληρωματικό ο Παναγιώτης Μάρκου και από την “Μαχητική Προοδευτική Συμμαχία για την Αιγιάλεια” η Μαρία Ιατροπούλου τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό, τον Γιώργο Κουβαρά. Οι δύο αντιδήμαρχοι που θα συμμετέχουν επίσης με ορισμό από τον δήμαρχο είναι η αντιδήμαρχος Διοίκησης και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Σταυροπούλου και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Καραΐσκος. Το ένατο μέλος που αναλαμβάνει και την προεδρία και αυτής της Επιτροπής, είναι ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συμμετέχουν στις δύο Επιτροπές σύμφωνα με τον Καλλικράτη η πέμπτη και έκτη παράταξη, όπως προέκυψαν από το αποτέλεσμα των εκλογών, ωστόσο οι επικεφαλής Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Αγγελική Κουρή, μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των Επιτροπών χωρίς δικαίωμα ψήφου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr