background img
banner
banner

Θα τους απειλήσουν με «εμπάργκο» και ελέγχους

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ

Εκτάκτως για το θέμα της παραβατικότητας και της εις βάρος του κοινωνικού συνόλου συμπεριφοράς κατοίκων που ανήκουν σε μειονότητες, συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης.

Ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με το πώς μπορούν να πιεστούν οι άνθρωποι αυτοί ώστε να αλλάξουν… ρότα και να αντιληφθούν ότι η αναταραχή στην τοπική κοινωνία δεν ωφελεί ούτε τους ίδιους…

Στην συνεδρίαση είχε κληθεί και εκπρόσωπος των κατοίκων των καταυλισμών ο οποίος όμως δεν παρέστη επικαλούμενος δουλειά. Παρών ήταν ο τοπικός αντιδήμαρχος Τάκης Ανδριόπουλος και βέβαια ο πρόεδρος Γιώργος Παλαιολογόπουλος και τα μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας δηλώνοντας όλοι προβληματισμένοι με την κατάσταση. Μάλιστα, αποφάσισαν να καλέσουν τον εκπρόσωπο των μειονοτικών σε νέα συνεδρίαση περί τα τέλη του μήνα, ώστε να του διαμηνύσουν τις αποφάσεις τους.

Αυτό που προτάθηκε είναι να τους καταστήσουν γνωστό ότι εάν συνεχίσουν τις κλοπές, τον εκφοβισμό, την προκλητική συμπεριφορά και την επικίνδυνη οδήγηση, τότε θα δώσουν «γραμμή» σε όλους τους υπόλοιπους να μην τους δίνουν χρήματα και να μην στηρίζουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Π.χ. να μην αγοράζουν από αυτούς που εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα κ.ο.κ. Επίσης, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα ξεκινήσουν συνεχείς οχλήσεις στην αστυνομία για τροχονομικούς αλλά και άλλους καθημερινούς ελέγχους στην περιοχή, ενώ θα ζητήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τη νομιμότητα των σπιτιών τους και των παροχών νερού και ρεύματος…

Τόνισαν δε πως δεν επιθυμούν να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, θα αναγκαστούν όμως να κηρύξουν κι αυτοί «πόλεμο», εφόσον η άλλη πλευρά αρνείται να σεβαστεί τους κανόνες μίας ήσυχης κοινωνίας.

Την άλλη μέρα πάντως, οι… γνωστοί άγνωστοι «ξαναχτύπησαν» και παραλίγο να προκαλέσουν πρόβλημα σε μία ολόκληρη περιοχή. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής έκλεψαν το καλώδιο από την γεώτρηση της Ροδοδάφνης, που βρίσκεται πίσω από το «Φιλοξένεια», πέταξαν τις ασφάλειες κι αν δεν είχε δει τα σβηστά φώτα κάτοικος της περιοχής, η γεώτρηση θα συνέχιζε να είναι εκτός λειτουργίας, αφήνοντας χωρίς νερό ολόκληρη τη Ροδοδάφνη. Ευτυχώς, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε εγκαίρως.

Αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Εν τω μεταξύ, από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας συνελήφθησαν συνολικά 55 άτομα για κλοπές, ναρκωτικά, παρεμπόριο, λαθρεμπόριο και άλλα αδικήματα. Βεβαιώθηκαν δε 603 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, από τις 8 έως και τις 9 Οκτωβρίου, στην Αχαΐα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, κατά την οποία: Ελέχθησαν 934 άτομα, προσήχθησαν 58 άτομα, ελέχθησαν 1.429 οχήματα, βεβαιώθηκαν 603 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνελήφθησαν 55 άτομα για τα εξής αδικήματα: 5 άτομα για κλοπές, 7 άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 6 άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων, 8 άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 6 άτομα για διοικητική απέλαση, 7 άτομα για λαθρεμπόριο, 6 άτομα για παραεμπόριο, 8 άτομα για λοιπά αδικήματα, 2 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
Κατασχεθέντα είδη: 47,75 γραμμάρια ηρωίνης, 1,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 191,65 γραμμάρια κάνναβης, 6.704 είδη παρεμπορίου, 11 μαχαίρια, 2.307 πακέτα τσιγάρων, 175 συσκευασίες λαθραίου καπνού, 1 όχημα, 145 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα.

΄΄Οι στοχευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και θα συνεχισθούν σε όλη την Περιφέρειά μας΄΄, αναφέρεται εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr