background img
banner
banner

Κυκλοφόρησε το «κύκνειο άσμα» του Μητροπολίτη Αμβροσίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «ΕΝΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ, ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»

«Εχθρός μου είναι όποιος πολεμάει την πίστη και την πατρίδα μου. Τα γραφόμενα αυτού του βιβλίου μένουν για να θυμίζουν αυτή την ταπεινή προσφορά μου. Πάντα αντιτίθεμαι σε αυτούς που κυβερνούν εφόσον πολεμούν την πατρίδα». Με τα λόγια αυτά, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος περιέγραψε εν ολίγοις από πού πηγάζουν οι αντιδράσεις του που περιγράφονται στο βιβλίο του με τίτλο «Ένας Ιεράρχης του Χριστού μαχόμενος υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως «Βιβλίο και Εικόνα» και – όπως ο ίδιος ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στο «Χάνι της Βοστίτσας»- αυτό θα είναι και το τελευταίο πόνημά του καθώς στο εξής οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνονται από τον νέο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο.

Τον χαροποίησε η εκλογή Ιερώνυμου

Ο κ. Αμβρόσιος δεν παρέλειψε μάλιστα στην εισαγωγή του να εκφράσει την ικανοποίησή του και για την εκλογή Ιερωνύμου στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αλλά και για τον τρόπο που εξελέγη σχεδόν παμψηφεί αφού έλαβε 74 ψήφους επί συνόλου 78, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως πρωτοφανές και σχολιάστηκε ως σημαντική ένδειξη ενότητας και σύμπνοιας της Εκκλησίας και από τον Αρχιεπίσκοπο. Ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε ακόμη πως δεν έχει γίνει γνωστή η ημέρα ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη.

«Δεν έχω πολιτική τοποθέτηση»

Σε σχέση με το περιεχόμενο του βιβλίου τόνισε: ΄΄Δεν έχω πολιτική τοποθέτηση κι αυτό φαίνεται και από το ότι όταν η Ν.Δ. πρώτευσε στις 8 Ιουλίου, έκανα δημοσίευση στο μπλογκ μου, στην οποία δεν προχώρησα σε συγχαρητήρια στον νέο πρωθυπουργό αλλά τόνιζα πως περιμένω το συντομότερο να σπεύσει να διορθώσει το έγκλημα Τσίπρα δηλαδή να ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την πολιτική κι ας με έχουν κατατάξει κάποιοι από εκεί και από εδώ…΄΄.

Στο προλογικό του σημείωμα στο βιβλίο, ο Μητροπολίτης, αφού τονίζει πως «τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος, αφού απέβαλε από την καρδιά του την ευλάβεια προς τον Θεό, έχει καταστεί επικίνδυνος για τον συνάνθρωπό του, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η κοινωνία μας να μεταβάλλεται συνεχώς προς το χειρότερο», προσθέτει πως «αυτήν την χωρίς Θεό κοινωνία επιχείρησε να επεκτείνει ο μέχρι πρότινος Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ, με νομοθετήματα, όπως η νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων, η κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και του εκκλησιασμού των μαθητών, η τροποποίηση του άρθρου 3 του Συντάγματος με σκοπό την θεσμοθέτηση του ουδετερόθρησκου Κράτους, η τροποποίηση της Ποινικής Νομοθεσίας κ.λπ.».

Τα… ερεθίσματα

Έχοντας, λοιπόν, αυτό ως ερέθισμα, ο Μητροπολίτης, πάντα αγωνιζόμενος υπέρ Βωμών και Εστιών, εξηγεί πως στο συγκεκριμένο βιβλίο αναδημοσιεύονται όλα τα από 1ης Ιανουαρίου έως και της 1ης Ιουλίου 2019 καταχωρηθέντα στο προσωπικό του blog (mkka.blogspot.com) μαχητικά άρθρα του εναντίον των παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον «των αθέων και μάγων», όπως τους χαρακτηρίζει, οι οποίοι κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 2005 μέχρι την 7η του περασμένου Ιουλίου.

Τέλος και αφού σημειώνει πως οι παράγοντες του πολιτικού σχήματος «Πρώτη φορά Αριστερά» επιχείρησαν να καταστρέψουν την Ελλάδα αλλοιώνοντας τον ορθόδοξο χαρακτήρα της, απολαμβάνοντας κατά καιρούς τιμές και διακρίσεις από εκκλησιαστικούς ηγήτορες, καταλήγει ως εξής: «Δοξάζω το όνομα του Κυρίου μας, καθόσον ΄΄ημίν εχαρίσθη το εις Χριστόν, ου μόνον το εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και του υπέρ Αυτού πάσχειν΄΄.

Επίσης, ευγνωμονώ τον Φιλάνθρωπο Κύριο και Θεό μας διότι με κάλεσε να γίνω ιεραπόστολος, δηλαδή ένας θαρραλέος κήρυκας του Ευαγγελίου Του!

Αν και ευτελής και ανάξιος, χάριτι Κυρίου, ένιωσα μέσα εις τα βάθη της καρδιάς μου το χάρισμα του προφητικού λόγου! Η Χάρις του Κυρίου με ενδυνάμωσε και μου έδωσε το θάρρος να κηρύττω την αλήθεια του Ευαγγελίου προς πάσα κατεύθυνση, μη φοβούμενος τους ισχυρούς της ημέρας, μη πτοούμενος από τυχόν κυρώσεις, διωγμούς και φυλακίσεις! Η παρούσα λοιπόν έκδοση προσφέρεται εις επιβεβαίωση των αγώνων μου υπέρ Βωμών και Εστιών, καθώς επίσης και εναντίον των πολεμίων της Πίστεως και της Πατρίδος μας!».

Το βιβλίο θα διανέμεται δωρεάν από το βιβλιοπωλείο τής Ιεράς Μητροπόλεως «Βιβλίο και Εικόνα» (Ερμού 21, Αίγιο, τηλ.: 26910 – 29333).


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr