background img
banner
banner

Επί τάπητος τα θέματα της Πρωτοβάθμιας στην Αιγιάλεια

ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση που πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας με τον Διευθυντή Π.Ε. Αχαΐας Βαγγέλη Πασσά. Η προγραμματισμένη από την αρχή της σχολικής χρονιάς, συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Αρχικά ο Διευθυντής ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τη λειτουργία του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας και τόνισε τη σημαντική προσπάθεια που κατεβλήθη προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία της Αχαΐας και ειδικότερα της Αιγιάλειας, με την ακρίβεια και την ταχύτητα στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις αναπληρωτών.

Κάλυψη των λίγων κενών τις επόμενες ημέρες

Θεωρεί ότι ο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν τη φετινή χρονιά, έδωσε την ευκαιρία να λειτουργήσουν ομαλότερα τα σχολεία με λίγα και πολύ συγκεκριμένα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη και αναμένεται να λυθούν τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα για τα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία Ελαιώνα και Ροδοδάφνης αναμένονται νέες προσλήψεις αναπληρωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί αναπληρωτές παρότι προσελήφθησαν, αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία. Για το Νηπιαγωγείο Σελινούντα που ως παράρτημα, αδυνατεί να στελεχωθεί από αναπληρωτή, αναμένεται τις επόμενες ημέρες τοποθέτηση αποσπασμένης εκπαιδευτικού από άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Ο κ. Πασσάς ανέφερε ότι εισηγήθηκε 28 από τα 35 προτεινόμενα νεοϊδρυθέντα Τμήματα Ένταξης στην Αχαΐα, τη στιγμή που ο Νομός μας είναι ο τελευταίος Νομός της χώρας σε αριθμό Τμημάτων Ένταξης.

Δεσμεύσεις για τα κτιριακά προβλήματα

Τοποθετήθηκε θετικά στην εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για επαναπροσδιορισμό των ορίων μεταξύ των όμορων σχολείων έτσι ώστε να υπάρχει δικαιότερη κατανομή του μαθητικού πληθυσμού. Υποσχέθηκε ότι θα επικαιροποιήσει τα αιτήματα για τη μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Διακοπτού και την αγορά οικοπέδου για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου. Ενημέρωσε για κτηματικές εκτάσεις που ανήκουν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Λαμπίρι,Βερίνο) και θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανταλλάξιμοι χώροι, ώστε να αξιοποιηθούν για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων.

Πρόταση για αναβαθμίσεις

Πρότεινε αναβαθμίσεις στην οργανικότητα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, του Νηπιαγωγείου Αβύθου και ενδεχομένως του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Απάντησε στις ερωτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις κοινές τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας, καθώς κάποιου είδους τακτοποιήσεις επιφέρουν πρόσκαιρα την καλή λειτουργία των σχολείων, αλλά δημιουργούν αντιπαραθέσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών. Ο κ. Πασσάς πήρε θέση για δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που προσβάλλουν Εκπαιδευτικούς και τα καυτηρίασε.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε απαντήσεις από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης σε ερωτήσεις, αιτήματα και παρατηρήσεις εκπαιδευτικών όπως αυτά εκφράστηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, της 16ης Οκτωβρίου. Συζητήθηκαν επίσης, εκτενώς προβλήματα που προέκυψαν με εκπαιδευτικούς και οι χειρισμοί τους από την Πρωτοβάθμια.

Θα «δουν» μαζί και τον δήμαρχο

Συνεχίζοντας την πολύ καλή συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας,ο Πασσάς αποδέχθηκε την πρόταση για κοινή συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου και τον Δήμαρχο Αιγιάλειας κο Δημήτρη Καλογερόπουλο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr