background img
banner
banner

Στα κορυφαία σωματεία στίβου ο “Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς”! | ΦΩΤΟ

31η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ 340 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019!

Κάποιοι κρατάνε το Αίγιο ψηλά… Ο “Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς” έχει καταφέρει σε 15 – μόλις – χρόνια ζωής να “ταράξει τα νερά” στον Ελληνικό κλασικό αθλητισμό και συνεχίζει κάθε χρόνο την ανοδική του πορεία.

Ο σύλλογος του Αιγίου για το 2019 βρέθηκε στη 31η θέση στην Πανελλήνια κατάταξη μεταξύ 340 σωματείων, μπροστά από συλλόγους όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που κατετάγησαν αντίστοιχα στην 34η, 60ή και 67η θέση! Παράλληλα είναι το 2ο σωματείο όχι μόνο στην Αχαϊα αλλά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο μετά την Ολυμπιάδα της Πάτρας. Η αγωνιστική χρονιά του 2019 που αφήνει πίσω του, ήταν ακόμη μια χρονιά επιτυχιών και διακρίσεων. Η άνοδος ήταν χαρακτηριστική σε όλα τα επίπεδα: στον μεγάλο αριθμό συμμετοχών στους διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες, στο πλήθος των ατομικών ρεκόρ και των ρεκόρ συλλόγου, και στον μεγάλο αριθμό συμμετοχών στους τελικούς των πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Πέντε πανελλήνια μετάλλια – στην Εθνική η Γιαννάδη

Επιστέγασμα όλων αυτών των προσπαθειών ήταν η κατάκτηση πέντε πανελληνίων μεταλλίων. Επιγραμματικά αναφέρουμε τα ονόματα των αθλητών:

  • Μαρίνα Γιαννάδη 1η στα 100μ με εμπόδια Κορασίδων
  • Μιχαήλ Καΐπης 1ος στο Άλμα εις ύψος Εφήβων
  • Ανδρέας Μπαχός 2ος στα 10.000μ βάδην Παίδων
  • Κώστας Ιατρόπουλος 3ος στα 3.000μ με φυσικά εμπόδια Νέων
  • Γιάννης Βαρβίας 3ος στο Άλμα εις ύψος Παμπαίδων

Αποκορύφωμα των διακρίσεων αποτελεί η κλήση της Μαρίνας Γιαννάδη στην εθνική ομάδα για τους Βαλκανικούς αγώνες της κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων, όπου και κατέλαβε την 4η θέση στα 100μ με εμπόδια και το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100.

Αισθητή παρουσία και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ο Αθηνόδωρος έβαλε τη σφραγίδα του φέτος και στο μεγαλύτερο εγχώριο πρωτάθλημα στίβου το διήμερο 28 και 29/7 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν 4 αθλητές. Ο Κωνσταντίνος Ιατρόπουλος, ο Μιχαήλ Καίπης, ο Ηλίας Καραμπούλας και ο Γιώργος Ιατρόπουλος.

Ο Γιώργος Ιατρόπουλος που στο αντίστοιχο περυσινό πρωτάθλημα ήταν 14ος στη σφαιροβολία με πολύ καλή επίδοση 14,83 μέτρα, έμεινε στη 18η θέση με επίδοση 13,82, παρ’ ότι φαινόταν στους ενδιάμεσους αγώνες της χρονιάς ότι θα κατάφερνε να πραγματοποιήσει το φετινό του στόχο που ήταν μια βολή πάνω από τα 15μ.

Ο Ηλίας Καραμπούλας πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ στα 5000μ με επίδοση 15,55,94 και κατατάχθηκε 15ος, αλλά σίγουρα δεν τον αντιπροσωπεύει ούτε η επίδοση , ούτε η θέση, αφού έχει δείξει ότι οι δυνατότητές του και ο ζήλος που επιδεικνύει στις προπονήσεις είναι αθλητή ανώτερου επιπέδου.

Ο Μιχαήλ Καίπης έχοντας κατακτήσει φέτος το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία του, πήρε την 7η θέση με επίδοση 1.92, (ατομικό ρεκόρ 1.98 από πέρυσι), παρότι η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερων απαιτήσεων (Πανελλαδικές εξετάσεις), όπου κι εκεί τα πήγε εξαιρετικά.

Ο Κώστας Ιατρόπουλος τέλος, δεν επαναπαύτηκε στο χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας του, ένα μήνα πριν στη Λάρισα στο αγώνισμα των 3000μ με φυσικά εμπόδια (9,22,04), αλλά έδειξε σταθερότητα στις πολύ καλές επιδόσεις (9,26,91), τερματίζοντας στην 6η θέση και συγχρόνως 2ος μεταξύ των αθλητών της ηλιακής του κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι 12 ώρες μετά έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στα 800μ με επίδοση 1,58,60 χωρίς να έχει κάνει καθόλου ειδική προπόνηση για το αγώνισμα αυτό καθ όλη τη χρονιά.

Σπουδαίες επιδόσεις και διακρίσεις πέτυχαν και οι δρομείς των αγωνισμάτων εκτός σταδίου (μαραθώνιος, ημιμαραθώνιος κλπ) με τους Δημήτρη Τασσόπουλο, Γιάννη Βασιλείου, Ηλία Καραμπούλα και Βηθλεέμ Σαπίου να ξεχωρίζουν, με τον Τασσόπουλο μάλιστα να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους μαραθωνοδρόμους της χώρας.

Να σημειώσουμε ότι όλες αυτές οι διακρίσεις και η συνεχής αγωνιστική άνοδος του Αθηνόδωρου αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς, ότι οι συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν οι άνθρωποι του συλλόγου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ιδανικές. Ο στόχος για τη νέα αγωνιστική σεζόν, είναι να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο στην Πανελλήνια κατάταξη και η συνεχής βελτίωση των αθλητών του.

* Ο σύλλογος πήρε το όνομά του από έναν μεγάλο αθλητή της αρχαιότητας. Ο Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς (1ος αιώνας μ.Χ.) ή Αιγιέας ήταν αρχαίος Έλληνας αθλητής από το Αίγιο, και υπήρξε 3 φορές ολυμπιονίκης στο άθλημα του σταδίου στους 207ους (49 μ.Χ.), 208ους (53 μ.Χ.), και 210ους (61 μ.Χ.) ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας.[1][2]

Το Διοικητικό Συμβούλιο (τριετία 2017-20)

  • Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Βασιλείου
  • Αντιπρόεδρος: Χρήστος Λαϊνάς
  • Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Ρωμανός
  • Ταμίας: Παναγιώτης Μουρδέκας
  • Γενικός Αρχηγός: Ευστράτιος Μαμαλούγκος
  • Γενικός Έφορος: Ιωάννης Τσιαγάς
  • Έφορος Υλικού: Άγγελος Μουρίκης

Οι προπονητές

  • Δρόμοι – Άλματα – Ρίψεις. Υπεύθυνος αγωνιστικής ομάδας: Νίκος Τσιοφύλας
  • Άλματα – Ρίψεις (προαγωνιστική ομάδα): Κατερίνα Καρκατσέλου (μέχρι πέρυσι)
  • Δρόμοι – Ακαδημία – Φυσική κατάσταση: Φώτης Παπαναστασόπουλος
  • Ακαδημία: Γρηγόρης Θεοχαρόπουλος
  • Ακαδημία (προσχολική ηλικία): Σοφία Τρίγκα


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr