background img
banner
banner

Το τελευταίο αντίο στον Χάρη Μπόγδανο | ΦΩΤΟ

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Συγγενείς, φίλοι, παλιοί συνεργάτες και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (23/11) τον Χάρη Μπόγδανο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών την Τρίτη 19 Νοεμβρίου. Στον Ι.Ν. Ταξιαρχών βρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. του αγαπημένου του Κεραυνού Αιγίου, νυν και πρώην αθλητές και προπονητές της ομάδας ενώ τον επικήδειο προσφώνισε σε κλίμα συγκίνησης ο αντιπρόεδρος και επί σειρά ετών συνεργάτης του, Σπύρος Μουρίκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

” Αυτή η ώρα είναι δύσκολη και ο πόνος βαρύς και ασήκωτος. Είμαστε όλοι εδώ για να σου πούμε το τελευταίο αντίο και να σε ευχαριστήσουμε για τη μεγάλη σου προσφορά στην πόλη, τον τοπικό αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ. Χάρη, στα νιάτα σου ήσουν ένας διακεκριμένος αθλητής μπάσκετ με διακρίσεις στον Παναθηναϊκό και αλλού, προπονητής στον Κεραυνό – όταν αποφάσισες να έρθεις στο Αίγιο που τόσο αγαπούσες – αλλά και πρόεδρος του ένδοξου Παναιγιαλείου επί σειρά ετών.

Ήσουν 20 ολόκληρα χρόνια πρόεδρος του Κεραυνού με πολλές προσωπικές θυσίες και κόντρα σε αντίξοες καταστάσεις. Δημιούργησες μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε πάντα και την έκανες γνωστή σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή της στην Α2 Εθνική κατηγορία. Έπαιξαν και αναδείχθηκαν σπουδαίοι αθλητές και προπονητές που τους βλέπουμε και σήμερα να συμμετέχουν στις Εθνικές κατηγορίες. Το όνομα του Κεραυνού ήταν συνυφασμένο με το όνομα Μπόγδανος.
Στη ζωή σου ήσουν ανιδιοτελής, πρόσφερες χωρίς να περιμένεις τίποτα, ήσουν ευγνώμων στο Θεό που έσωσε τα παιδιά σου από τα συντρίμια της πολυκατοικίας στο σεισμό του 1995. Πάντα έλεγες “τα παιδιά μου τα έσωσε η Παναγία”. Έφυγες με αξιοπρέπεια, όπως έζησες όλη σου τη ζωή. Να είσαι βέβαιος ότι το όραμά σου για την αγαπημένη σου ομάδα θα το τηρήσουμε σωστά όλοι οι συνεργάτες σου. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας. Αιωνία η μνήμη σου, καλό παράδεισο. Την Αιγιώτικη γη που θα σε κλείσει, βασιλικός να σου την πρασινίσει”…

Αθλητές και παράγοντες αποχαιρέτησαν τον Χάρη

Στην κηδεία παρευρέθηκε αντιπροσωπία της διοίκησης και ποδοσφαιριστές του Παναιγιαλείου, εκπρόσωποι και αθλητές Αιγιώτικων σωματείων, της ΕΣΚΑ-Η και της Δημοτικής Αρχής. Διακρίναμε τον βουλευτή Αχαϊας της Ν.Δ. Άγγελο Τσιγκρή, τον Πέτρο Δαδιώτη, τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, τον Δημήτρη και τον Γιάννη Καλαμίδα, τον Γιάννη Καρανικόλα, τον επίτιμο πρόεδρο του Κεραυνού Γιώργο Ρόζο, τον πρώτο πρόεδρο του συλλόγου Τάκη Παγουράκη, από την Πάτρα τον στενό του φίλο και συνεργάτη Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, τους πρώην αθλητές της ομάδας Δημήτρη Κάντα και Σωκράτη Μαναβόπουλο τον πατέρα του νυν αθλητή του Κεραυνού, Γρηγόρη Παπαγεωργίου, τον πρόεδρο του ΑΟ Αιγιαλέων Νίκο Ηλιόπουλο, τον Γιάννη Χρυσανθόπουλο, προπονητή του Κεραυνού στην Α2 (ο οποίος ήρθε από την Αθήνα), τον Θοδωρή Ξυλιά, τον Δημήτρη Χασάπη, τον Σπήλιο Μίχαλο, τον Γιάννη Γιούπη, Γιώργο Κουμπέτσο, Άγγελο Ντερντέ, τον πρώην πρόεδρο του ΠΓΣ και του Εμπορικού Συλλόγου Βαγγέλη Ευαγγελίου, τον Αιγιώτη προπονητή ποδοσφαίρου Δημήτρη Σπανό, τον παλιό τερματοφύλακα του Παναιγιαλείου Γιώργο Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο του Κεραυνού Σελιανιτίκων Γιάννη Τζεβελέκο, τον Σωτήρη Μαμάση και τον Άκη Κατσίνη που ήταν για πολλά χρόνια στη διοίκηση του Κεραυνού, τη Σοφία Κουνινιώτη, τον Ανδρέα Ψυχογιό, τον Κώστα Βασιλακόπουλο, τον Λευτέρη Κολοκυθά, τον Τάκη Καλαμιώτη κ.α. Στεφάνια, εκτός του Κεραυνού και συγγενών, απέστειλαν η ΕΣΚΑ-Η, Η ΚΑΕ Προμηθέας, ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ και το ΝΠΔΔ.

Ο κόσμος δεν ήταν πολύς (λίγο περισσότεροι από 100 άνθρωποι) γεγονός που σχολιάστηκε και σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ήταν σε εξέλιξη η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, αλλά και η ώρα που τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία (3μμ).

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr