background img
banner
banner

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά των δασεργατών

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…

«Φρένο» στην διεκδικούμενη συνέχιση της εργασίας των δασεργατών στο Δασαρχείο Αιγίου έβαλε χθες το Δικαστήριο, καθώς απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει 33 εργάτες δασοπροστασίας. Πλέον θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγής…

Οι εν λόγω είχαν προσληφθεί μέσω του Προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα για την αντιπυρική προστασία των δασών της χώρας ωστόσο οι συμβάσεις τους έληξαν τον προηγούμενο μήνα. Οι δασεργάτες της περιοχής κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξουν εντελώς την εικόνα των δασών και των δασικών περιοχών της Αιγιάλειας, καθαρίζοντας δρόμους, κάνοντας διανοίξεις για να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα κατά την αντιπυρική περίοδο και προχωρώντας σε παρεμβάσεις που είχαν γίνει την τελευταία φορά πριν από 25 χρόνια (όταν ακόμη η δασοπυρόσβεση ήταν αρμοδιότητα του Δασαρχείου και όχι της Πυροσβεστικής).

Αυτό σημαίνει ότι και οι ίδιοι πέρασαν στην ανεργία και η τοπική Υπηρεσία στερείται τις πολύτιμες υπηρεσίες τους…

Η ενεργοποίηση του παραπάνω προγράμματος κρίθηκε απολύτως αναγκαία, αφενός μεν για την εξυπηρέτηση αναγκών σε προσωπικό των αποδεκατισμένων δασικών υπηρεσιών της χώρας για την αντιπυρική προστασία και αφετέρου για την κατάρτιση των ανέργων σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο με στόχο την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Ωστόσο μετά από 16 μήνες, αποφάσισε το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να μην ανανεώσει τις συμβάσεις και να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.

Σε άλλες περιοχές δικαιώθηκαν…

Εν αντιθέσει με άλλες περιοχές, σε τοπικό επίπεδο οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται με την αιτιολογία ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αδυνατεί να αναλάβει το βάρος της μισθοδοσίας τους. Κάπως έτσι πάντως, μένει ανεκμετάλλευτη η εξειδίκευση που απέκτησαν όλο αυτό τον καιρό με την απόκτηση της ειδικότητας του δασεργάτη, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους για την επόμενη αντιπυρική περίοδο… Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι σε άλλες περιοχές (π.χ. στον δήμο Πατρέων) υπήρξε ανανέωση των συμβάσεων για οκτώ μήνες…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr