background img
banner
banner

Νάνσυ Καραΐνδρου: “Μία μοναδική εμπειρία γεμάτη συναισθήματα και εικόνες” | ΦΩΤΟ

Η ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ISA WORLD SUP

Η Αιγιώτισσα Νάνσυ Καραΐνδρου επέστρεψε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου από τον Ελ Σαβαδόρ της Λατινικής Αµερικής όπου συμμετείχε στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα ISA WORLD SUP and Paddleboard 2019 που πραγματοποιήθηκε από 23 Νοεμβρίου έως 1 ∆εκεµβρίου. Η χώρα μας πήρε μέρος για τρίτη συνεχή χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθληµα που είναι αναγνωρισµένο από την ∆ιεθνή Ολυµπιακή Επιτροπή.

Η Νάνσυ γεννήθηκε στο Αίγιο το 1987 και είναι κόρη του αρτοποιού και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ανδρέα Καραϊνδρου και της Ντίνας Σωτηροπούλου. Έχει δύο αδέλφια (δίδυμα) τον Γιώργο και τον Δημήτρη, επίσης εν ενεργεία γυμναστές, όπως και η ίδια. Έχει σπουδάσει νηπιαγωγός και στη Γυμναστική Ακαδημία. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει µετακοµίσει στην Κρήτη όπου εργάζεται ως νηπιαγωγός στη Σητεία, ενώ είναι γυμνάστρια, προπονήτρια στίβου και προπονήτρια – αθλήτρια του SUP και αγωνίζεται στην οµάδα του Αγίου Νικολάου.

Η «Agios Nikolaos On SUP Academy» δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2017 και λειτουργεί υπό την αιγίδα των Φίλων Θαλάσσης Αγίου Νικολάου. Το SUP είναι μια από τις αρχαιότερες δραστηριότητες αλλά στην Ελλάδα εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για την όρθια σανιδοκωπηλασία. Στην ουσία είναι μια μεγάλη σανίδα τύπου surf ειδικά σχεδιασμένη να στεκόμαστε όρθιοι, η οποία κινείται στο νερό με την βοήθεια ενός κουπιού.

Νάνσυ, περιέγραψέ μας τα συναισθήματά σου από αυτή την εμπειρία που έζησες στη λατινική Αμερική.

Το ταξίδι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της “ISA world SUP and paddleboard championship 2019 Surfcity ElSalvador”, επιφύλασσε πολλές δυσκολίες για εμένα. Μπήκα στην πίστα του ωκεανού, με αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου και σε πρωτοφανείς δύσκολες συνθήκες. Δεν κατάφερα να επιτύχω τους στόχους μου, ωστόσο μια τέτοια συμμετοχή, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αποτελεί για εμένα μία προσωπική επιτυχία γεμάτη συναισθήματα, εικόνες, ανθρώπους και μοναδικές στιγμές και μόνο ευγνώμων μπορώ να νιώθω. Έφτασα, στο Ελ Σαλβαδόρ λίγες ώρες πριν τον αγώνα μου, και μπήκα στην πίστα του ωκεανού σε πολύ δύσκολες συνθήκες για εμένα (3-3,5 μέτρα κύμα στο τεχνικό σημείο του αγώνα, 40 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος, ατελείωτη υγρασία και 29 βαθμούς θερμοκρασία νερού).

Νιώθεις την ανάγκη να ευχαριστήσεις δημόσια κάποιους ανθρώπους;

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με γέμισαν με θετική ενέργεια και δύναμη. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας που έκαναν την ονειρεμένη αυτή συμμετοχή πραγματικότητα. Τον κύριο Γιάννη Δαστερίδη, τον πρώην δήμαρχο Σητείας κ. Θεόδωρο Πατεράκη για την πρωτοβουλία του από καρδιάς, καθώς και τον νυν δήμαρχο κ. Ζερβάκη Γιώργο για την υποστήριξή τους ως Δήμος Σητείας. Το τεχνικό γραφείο Μαρίας και Γιώργου Πατεράκη, την ομάδα της καρδιάς μου “Agios Nikolaos on SUP” και τον φανταστικό πρόεδρο Μιχάλη Φερσάρη. Ακόμη, τα διαμερίσματα “Mirabella Apts” στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Την οικογένεια “Bioaroma Crete” από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και το εστιατόριο “ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ” και τον Kostas Nicky Zografinis στη Σητεία Κρήτης. Και στην HSSA που μου έδωσε αυτό το εισιτήριο. Επίσης, όλους τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους που δε σταματούν να με πιστεύουν σε κάθε τρέλα, όλους τους φίλους, γνωστούς, γονείς, μαθητές, αθλητές και αγνώστους που με γέμισαν με θετική ενέργεια και δύναμη.

Έπαιζες πολλά χρόνια και μπάσκετ. Πως δεν ασχολήθηκες με το άθλημα στην Κρήτη;

Ήμουν αθλήτρια του μπάσκετ για σχεδόν 20 χρόνια. Ερχόμενη ως εκπαιδευτικός εδώ στην Κρήτη σε καμία περίπτωση δε φανταζόμουν αυτό που θα ακολουθούσε. Η αγάπη μου για τον υγιή αθλητισμό ήταν κάτι χρόνιο, ωστόσο η απουσία γυναικείων ομάδων καλαθοσφαίρισης με ώθησε στην αναζήτηση ενός νέου αθλητικού ενδιαφέροντος και αυτό δεν άργησε να έρθει. Ξεκίνησα να «SUPάρω» με τις σανίδες φίλων στη Σητεία, κρατώντας ανάποδα το κουπί, πέφτοντας στο πρώτο κυματάκι κοκ… πολύ ερασιτεχνικές αλλά σίγουρα πολύ διασκεδαστικές καταστάσεις. Ωστόσο, κάθε φορά που ανέβαινα στη σανίδα και έπιανα το κουπί ενθουσιαζόμουν όλο και περισσότερο με αυτό το σπορ, ένιωθα ελεύθερη, υγιής, βελτιωνόμουν και πάντα διασκέδαζα μόνη ή με φίλους. Το τελειωτικό χτύπημα για να παθιαστώ με το S.U.P. ήταν η συμμετοχή μου τον Οκτώβριο του 2016 στο 2ο Agios Nikolaos on S.U.P., μια φανταστική διοργάνωση με απίστευτη ενέργεια, όπου σιγουρεύτηκα πως αυτό το άθλημα είναι για εμένα και έτσι ξεκίνησε η σοβαρή αναζήτησή μου για βελτίωση σε συνδυασμό με τις σπουδές στην αθλητική επιστήμη.

Και στη συνέχεια δημιουργήθηκε η Ακαδημία του «Agios Nikolaos on SUP»

Ένα τηλεφώνημα από τον Μιχάλη Φαρσάρη τοπογράφο, πρόεδρο της ΔΑΕΑΝ και διοργανωτή του «Agios Nikolaos on SUP» ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η υλοποίηση μιας φανταστικής ιδέας (του Μιχάλη) η οποία συνδίαζε την αγάπη για τον αθλητισμό, τη θάλασσα και τα παιδιά. Έτσι, από τον Ιούνιο του 2017 (έως και σήμερα) η αγάπη για το άθλημα του S.U.P. οδήγησε στη δημιουργία της Ακαδημίας του «Agios Nikolaos on SUP» την οποία ανέλαβα ως γυμνάστρια σε συνεργασία με πολύ αξιόλογους συναδέλφους, όπου απαριθμεί κατά μέσο όρο κάθε χρόνο 150 μικρά και «μεγάλα» παιδιά έχουν την ευκαιρία να αθληθούν στη θάλασσα, να μάθουν Όρθια Σανιδοκωπηλασία (S.U.P.) και ασφάλεια στο νερό, να κοινωνικοποιηθούν και κυρίως να διασκεδάσουν.

Πως έγινε η επιλογή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Στη διάρκεια των 4 χρόνων ενασχόλησής μου με το άθλημα του SUP οι προπονήσεις μου γίνονταν όλο και πιο εντατικές (όσο αυτό ήταν εφικτό) και θέτοντας ως στόχο την πρόκριση στο παγκόσμιο. Έπειτα από μια σειρά αγώνων που διοργανώθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας & Κυματολίσθησης ΠΑΝ.Ε.Ο.Σ.Κ. και μια πολύ καλή εμφάνιση στους αγώνες του Αγίου Νικολάου κατάφερα να λάβω την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -World SUP and Paddleboard 2019 της ISA (International Surfing Association) στο Ελ Σαλβαδόρ.
Κλείνοντας, ευχή μου για όλα τα παιδιά μικρά και «μεγάλα» είναι να δίνουν φτερά στα όνειρά τους και να μη σταματούν να προσπαθούν για ότι αγαπούν! Ευχή μου για το άθλημα του SUP και την Ακαδημία «Agios Nikolaos on SUP» να αγαπηθεί από όλο και περισσότερο κόσμο γιατί το συναίσθημα που σου προσφέρει είναι ανεπανάληπτο αρκεί να το εντοπίσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr